• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      PATISLAV: prostě taková předehra, nikoho to moc nebaví, ale musí to být aby ta akce za něco stála
      CELLINDRA
      CELLINDRA --- ---
      PATISLAV: Já jsem z přesně stejnýho důvodu taky frustrovaná. Night King má nemrtvýho draka a místo, aby jím kosil jeden hrad za druhým, hlídky a vůbec kohokoliv, kdo jim přijde do cesty, tak asi někde spinká. Přitom můžou Winterfell efektivně odříznout, jeho obyvatele (a draky) vyhladovět, zpustošit celej sever a pak si jako bonbónek smlsnout na Branovi. Obyvatelé Winterfellu místo aby vysílali hlídky, řešili, kde je armáda nemrtvých, jak je daleko a jakou taktikou na ně jít (co třeba zapálit pár lesů, aby je aspoň zpomalili a snížili jejich počty? nebo udělat pár útoků drakama na jejich zadní křídlo? nebo se pokusit sesmažit nemrtvýho draka, než může zasáhnout do bitvy?), tak se jejich pozici dozví vlastně náhodou od Tormunda. Bran, kterej by se mohl nawargovat do pár zvířat, případně odhalovat další věci z Night Kingovy minulosti a heldat jeho slabiny, tak jenom sedí a občas hodí hlod. Jako jo, ty dialogy byly super (ale teda Emilii Clarke jsem to při rozhovoru se Sansou vůbec nevěřila), ale čekala jsem něco úplně jiného než Downton Abbey-style konverzačku na hradě, i když možná skvělou.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      Já myslím, že vím, jak to Mirka myslí. Ono se toho tam stalo objektivně hodně, ale až na výjimku s Branem to nebylo nic, co by už divák nevěděl nebo neočekával. A vzhledem k tomu, že mnoho z nás zoufale čeká na nějaké zvraty, vysvětlení, ponoření do mytologie, která tam stále probíhá jen v náznacích, to z tohohle pohledu zklamání je. Spousta rozhovorů je jalových a zdá se jakoby tam ty dialogy byly jen proto, že je potřeba připomenout postavy, co v příštím díle umřou, ne proto, že by někam posouvaly děj.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      JCD
      JCD --- ---
      WITTGENSTEIN: Nic nestalo? To byl jeden z nejlepsich dilu vubec snad.
      WRATA
      WRATA --- ---
      SA_KRA_: Sansa imho umre, ale ne v dalsim dile. Arya imho prezije s jednou ruko do konce
      WITTGENSTEIN
      WITTGENSTEIN --- ---
      Prozraďte mi jedno tajemství: jak někdo může být tak strašně hloupý?

Dvě promarněné epizody, tvrdí fanoušci Hry o trůny čekající na krev - iDNES.cz
      https://www.idnes.cz/.../film-televize/hra-o-truny-8-rada-hbo-2-epizoda.A190422_155833_filmvideo_spm

PRVNÍ DOJMY: Začátek konce. Hra o trůny zatím postrádá jen slony - iDNES.cz
      https://www.idnes.cz/...14_131240_filmvideo_spm?recommendationId=000000000016-0000-0000-000000000000
      DOUPLE
      DOUPLE --- ---
      mi tam po poslednim dilu bezi klise, ze "jediny zpusob jak je porazit je stat se jednim z nich". Aneb je to uplne blby, ale aspon dva velky plot twisty stihnout musi a Bran je horkej kandidat na klicovou postavu v podobnym stylu
      SA_KRA_
      SA_KRA_ --- ---
      WRATA: prijde mi dost nepravdepodobny, ze by to prezily obe segry Starkovy. Nicmene - sazim na Sansu, ze to prezije.
      JCD
      JCD --- ---
      JADE: Dolorous Edd. O toho se taky obávám. Krom toho očekávám, že se objeví Melisandre s ohnivým plukem generála R'hllora. Protože kdy jindy by se měla objevit než ve třetím díle, když se chystá na svou smrt. Dost možná Varys. Z príběhového hlediska už je stejně jen čekatel na předpovězenou smrt.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      ARAON: tak tam asi uz fyzicky mrtvoly zadny nebudou. Kazdopadne ten Starkuv zvyk vsem sekat osobne hlavy dostava s tim ozivovanim mrtvol uplne jiny vyznam.
      Oziveni padlych z ty minuly bitvy by moh bejt slusnej taktickej prvek:))
      NIKDAS
      NIKDAS --- ---
      ARAON: Já si právě myslím, že dřív i v seriálu rozlišovali, že zombíky zabít jen ohněm a WW valyrijskou ocelí/dragonglass.
      Teď to vypadá, že se na to úplně vyprdli
      SITH
      SITH --- ---
      Jon velice takticky řekl, kdo přesně a kdo pouze ví, že Jon je Aegon a kdo jí může ohrozit v její cestě na iron throne :))
      ZUZKAOU
      ZUZKAOU --- ---
      CELLINDRA: Bran jim to říkal.
      CELLINDRA
      CELLINDRA --- ---
      Je možný, že nevědí, že Night King má nemrtvýho draka? Že ho při plánování vůbec neřeší... Ale někdo ho přece musel vidět zničit Zeď, ne?
      JADE
      JADE --- ---
      jeste Davos zakuka mezi prvnima, protoze je starej a jeste podezrele hodnekrat machroval, kolik prezil bitev bez fighting skillu ! :P
      JADE
      JADE --- ---
      ARAON: no prave, celkem by mi to i sedelo...byl by to vlastne jeden velkej slozitej a propletenej pribeh pravoplatnyho nasledovnika na trun s nutnym happyendem ;)
      ARAON
      ARAON --- ---
      JADE: Jasne. Jon ten trun tak ostentativne nechce, ze mu nic jineho nezbude, nez na nej usednout.
      JADE
      JADE --- ---
      podle me nejdriv povrazdej takovy ty podradnejsi hrdiny, nez hlavni...a na zeleznej trun usedne spis Jon nez Dany, Dany se objetuje a umre pri tom, protoze ted uz vi, ze na trun narok nema, taky z toho byla pekne kysela, sever ji stejne nema rad, tak to radsi zabali...furt je to jenom holywood, tam bych zadny extra zazraky necekal ;) top 3 na smrt v pristim dile: Greyworm, Gendry a ta vrana z trojice Jon, Sam...bohuzel si nepamatuju jmeno ;)
      ARAON
      ARAON --- ---
      Eh. Ted mi docvaklo, ze jak v tomhle dile vsichni porad mluvili o tom, jak jsou crypts safe, tak ze neni blbejsiho mista kam se schovat, nez mezi hromadu mrtvol. Aby si Night King nezamaval rucickama a kostry davno mrtvejch Starku nezacaly likvidovat vsechny kdo se u nich nerozvazne chteli schovat. Pocinajic to malou holkou s popalenym oblicejem...
      ARAON
      ARAON --- ---
      PAN_SPRCHA: Jamie musi zabit Cersei. Ale nikdo nerika, ze to nemuze bejt Arya s jeho xichtem. Takze Bronn mozna zabije Jamieho, ale uz ne Tyriona. Nejak to zasmudlaj, abysme pak byli "prekvapeny". :-P
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      WRATA:
      Jaime je nesmysl, to by pak ta linka s Bronnem a kuší vyšuměla ještě než by začala, proč by jí potom vůbec rozjížděli?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam