tohle mě zklamalo. Napříč celým seriálem očekávaná bitva fire vs ice skončí jedním prodlouženým dílem a teď se tři díly budou řešit bratrovraždy a útok na Cersei. To by mě tedy opravdu zajímalo, jestli to takhle blbě napsal Martin a nebo si to takhle napsali scenáristé ergo jak co jeho slova "poslední epizody si dopište sami, ale KONEC chci, aby skončil TAKTO" přesně znamenaly, jak dalece ten 'jeho konec' byl zamýšlen.
Jinak Arya se přes zombíky imho dostávat nemusela, jsou tam všude stromy, její 'ninjutsu', řekl bych, jí tu cestu celkem ulehčilo. I tomu odpovídá výška a úhel toho skoku. Navíc zombíci byli evidentně ve standby módu, když se Grej dostal až ke Králi.
Bylo vidět, že NG se nemá k boji, proč by taky, když má takovou armádu. Jen jsem se těšil, že Bran Situation bude nějak více detailní, třeba že mu něco Bran řekne, co nám dodá další kousek do skládanky. Ve výsledku nebyl Bran nic jinýho než remote vrána. Snad v dalších dilech.
Nite King velký zklamání, hlavně boj mezi ním a Jonem, to se tedy scenáristé zas předvedli. Sice byla resurekce pěkná a měl sem z toho husí kůži,ale mohli aspoň na chvíli spojit meče v boji.. Njn, už jsou asi za těch 8 sérii znaveni a chtěli 'jít domů'... škoda, mělo to větší potenciál.
Tyrion a Sansa moc pěkný, přesně tohle sem čekal v okamžiku kdy Sansa vlezla do katakomb, mému romantickému já se zachvělo srdce.
Jinak mě hodně zamrzela ta strašná spousta taktických chyb. Chápu, že my jsme jediní, co to vidí jako celek a proto je těžké soudit a ještě těžší v té situaci taktizovat, nicméně alespoň tam mohli zakomponovat jedno: po zapálení příkopu tam měl být okamžitě jeden drak a pálit to za příkopem hlava nehlava ... pár lidí by díky tomu teď žilo. I přes ten finální masakr ice dragona v hradu.