• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    DRAGON: NK je tisice let starej, to jeste zadni Targove nebyli) Nejspis to bude nejaka magie jeho stvoritelu (Children), protoze dava docela smysl, ze kdyz udelas neco z ledu, tak si tak nejak chces pojistit ohnivzdornost, kdyz podpal bude asi to prvni, co kazdyho napadne :)

ADELHAIDA: Taky doufam v tenhle twist. Plus Golden Company prece vznikla jako soucast Blackfyre povstani, jestli se nepletu, takze by davalo smysl ze podpori Targa.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ARAON: Já koukal na HBO GO a tam by to mělo být v HD, ne?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Mimochodem, to je vlastne docela husty, ze Targaryanka Daenerys zjisti v boji, ze je Night King nekdo z jejich Targaryanskych predku tim, ze ho chce zabit ohnem. Co se ji tak muselo v tu chvili honit hlavou...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ADELHAIDA: ono i kings landing ma ve zrade obrancu uz tak nejak tradici:)
    ARAON
    ARAON --- ---
    TAPINA: Mám dvě verze. Jedna má něco přes 600 MB a je to děsný. A pak druhou co má cca 3GB a je v pohodě. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já si celou dobu myslím, že se mi blbě zobrazuje video a ono to fakt tak černý a blbě viditelný bylo? :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CADDY: Mně se líbí ta teorie, že Cersei prohloupila, když splatila Železné bance kompletní dluh. Banka se obrátí na Targeryeny, nabídne půjčku, a ve finální bitvě, až proti sobě bude stát ubohý vojsko z toho, co zbylo po bitvě s NK a Zlatá armáda, tak se Zlatá armáda prostě otočí a pěkně pobije těch pár vojáčku, co bude mít Cersei z Kings Landing.
    ARAON
    ARAON --- ---
    SAMGARR: Nepřišlo mi, že by byli až takoví amatéři...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ARAON: Jo nezbyva doufat, ze to takhle nepodelali i na masteru. Bending byl videt i na me 10 let stare televizi.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Me prijde trochu zbytecny tepat obrannou strategii, kdyz ocividne nebyl plan co nejdele drzet Winterfell ale co nejrychleji dostat NK ke Branovi a zabit ho.
    ARAON
    ARAON --- ---
    JAKE_UP: “Letokruhy” má na svědomí dynamický rozsah, nebo komprese. Speciálně tmavé scény jsou na kompresní artefakty náchylné. Na Blu Rayi to bude vypadat OK. :-P
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    N4RC0T1C: ono je hlavne zbytecny slozite budovat obranu na rovine, kdyz mohli vklidu ustoupit do Orliho hnizda, ktery by pred zombikama v pohode ubranili a mohli by se venovat jen souboji na dracich:)
    JCD
    JCD --- ---
    JAKE_UP: at by s Kingem bojoval kdokoli, vždy by to muselo skončit timhle bodnutím do hrudníku.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KOUDY:
    GEKONZPRAHY: K čemu je dál potřeba Noční hlídka, když všechno, co mělo ruce a nohy mašírovalo na Zimohrada a tam zařvalo?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Tak jsem to viděl. Já jsem úchyl a přečtu si vždycky spoilery a pak se těším, jak na ně dojde. I u knihy vždy čtu nejdřív poslední větu. Nicméně, z prvních deseti minut jsem viděl prakticky hovno, pak se to zlepšilo, ale pořád to bylo dost nepřijemný na koukání. Mám už starší telku, je možný že nezvládá vykreslení černý a kontrastů, ale četl jsem stížnosti borce, co má tv za 100k a taky prej viděl prd. Nejen, že to bylo tmavý, ale ještě ta černá byla jakoby renderovaná, rozpadlá v takových čmoucháh nebo jakoby "letokruzích."

Jinak většinu nelogičností vytýkaných na různých fórech lze imho docela dobře vysvětlit, a to buď nepozorností diváka nebo nepochopením filmové řeči (čas v různých scénách plyne různě rychle, co se stane za hodinu v jedné scéně neznamená, že uběhla hodiny v scéně, kterou nevidíme apod.)

Ve výsledku za mě dobrý, byl jsem docela zabranej do děje, po technický stránce ok, ale srovnání s Helmovým žlebem docela mimo, ten byl technicky i dramaturgií někde úplně jinde. Tímhle velkohubým prohlášením si na sebe autoři upletli zbytečnej bič a spousta diváků prostě svoje očekávání nedokázala ukočírovat a je teď zákonitě zklamaná.

Zůstává ve mně ale určitá pachuť z toho, že osm let budovanej konflikt nakonec skončil takovým docela nevýrazným bodnutím do hrudníku.
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    Jako husty, jenom bych asi udelal ten obranny perimetr trochu dal od hradu a udelal jich jako vic, abych se mohl v klidu a pohode stahovat. Mozna bych i nechal nekoho s pochodni aby to mohli zapalit...
    Ze je prekvapila ta mlha? Vsak s tim museli pocitat, ne? O ty se zminujou porad...
    Jinak pecka, cash tam byla videt na kazdym zaberu, najs work..
    CADDY
    CADDY --- ---
    GIINGGER: To jsem psal hned z pocatku, tahnout na Cersei by byla asi magorina, logicke by bylo opevnit Moat Cailin a pockat si na Golden company :) Ale je mi jasne, ze je naivni predstava, ze by se mohli chovat logicky :)

Jeste uvidime, jaka je aktualni bojeschopnost draku...to by melo rozhodnout
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    ARAON: jop, je to tak, obecne design budov je v GoT v nekterejch pripadech dost na povazenou
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: No na druhou stranu kdyz utikal John zabit s obrem a dalsima Ramseyho tak se do zavrenyho zimohradu dostali celkem rychle zejo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam