• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      CADDY
      CADDY --- ---
      BURKHAR: jo, na to jsem predtim zapomnel, ale napadlo me to hned...kde jsou sakra vsichni obri... najednou prijde jen jedne kvuli rozrazeni brany a srdcervouci scene s mladou Mormontkou...

Zver jsem naproti jinym teda necekal a ani mi neprijde, ze by chybela...furt to jsou zvirata, ne armada...medved zautocil, protoze mu vlezli do teritoria, ale neni soucasti spolku NK...
      MICROSHIT
      MICROSHIT --- ---
      BURKHAR: Mno...pochybuju,že by to tvojí kamarádíčkové zvládli lépe,to zase neblbni.
      MADIETTA
      MADIETTA --- ---
      BURKHAR: Mně jsou teda efekty ukradený, spíš mi na tom vadí, že se roky (a v meta-rovině narativu tisíce let) pracně budovaný svět a dějové linky a všechno vyřeší jednou jedinou (a fakt teda hodně lame) bitvou. Je to fakt hodně antiklimaktické a do GRRM světa a způsobu budování příběhu to až palčivě nezapadá. Na tom se mi líbilo právě to, že to nebylo tak přímočaře jednoduché a lineární.

Paradoxně mi to připomíná konce z nějakých důvodů prudce zaříznutých seriálů (malá sledovanost, chceme nasadit jiný titul apod.), kdy se narychlo uplácá jakýstakýs konec, aby se to teda nějak uzavřelo, ať už to dává smysl, nebo ne.
      BURKHAR
      BURKHAR --- ---
      MICROSHIT: Je fakt, že jsem čekal armádu obrů, zmutovaný zvěře apod. A nakonec tam byl jeden obříček. Celkově to ztrácí tu pompu prvních sérií, kdy se nebáli přiznat, že to jsou fakt tuzí nepřátelé, co se na severu formujou. BTW, ten obr byl ten, co ho viděl Honza poprvé za zdí v táboře divokejch?

IMHO prostě ždímou prachy z prodeje a nemaj ani možná zájem tomu dodávat epičnost bitev z LOTR 15 let (sic) zpět. Přitom CGI dneska je úplně jinde. Znám kluky, kteří jsou v malym týmu schopni udělat mnohem epičtější věci s videem. Mi neřikej, že HBO nemá na to zaplatit / vytvořit studio, který jim udělá exkluzivně pro GoT takovej nářez, že si z toho všichni sednou na prdel včetně samotnýho G. R. R. Jediný, co mě napadá, je výmluva: "Dyk je to jenom pro TV, do kin to nepůjde, tak tam hodíme tmu". BTW, ty animace padajících nemrtvejch ze střech, když přelezli hradby, to byl tak trapnej a repetitivní efekt, že mě to tahalo za oči. Nemluvě o tom, že gravitace funguje jinak, nepadáš rychleji proto, že zrovna útočíš. Etc.

Ale stejně mě tajyta pohádka pro dospělý baví. :)
      MICROSHIT
      MICROSHIT --- ---
      a kde ksakru byli všichni ty zombieméďové, vlci, pravouci etc?
      CADDY
      CADDY --- ---
      MADIETTA: a treba paradoxne Theon byl uzitecny hodne, odrazeli tam otravne zombiky dlouho docela...

Ale k tomu se vaze dalsi nelogicnost, ktera ve mne hlouba: Pokud chtel Nocnik Brana kuchnout pro efekt osobne, proc na nej sly ty mrtvoly, kterakoli ho mohla zabit. Ze by tam chodily jen pro eliminaci Theona a jeho crew se mi nezda... na druhou stranu bylo vtipny, jak se tam valilo uplne tsunami tel, prochazeli se tam celym hradem, ale v lesiku byl klid jak v chatove osade po zhasnuti taboraku :) Tak mozne je fakt drzel od Brana trochu zpatky...
      CADDY
      CADDY --- ---
      CYBERKOTLIK: mne to prave prislo dost efektni, jak rozvitila celou jednotku :) Ten prikop ji dal vice prace :)

Je fakt, ze stin s tvari Brana Starka (:-D) zabijejici NightKinga by byl asi dobry ulet, ale je otazka, zda by to vubec fungovalo :)
      CADDY
      CADDY --- ---
      MADIETTA: to zase ne, museli je trochu zdrzet...

a kdyby se NK choval logicky, byl by tam zbytecny uplne kazdy, protoze stacil jeden dobre mireny prulet a je po vsem :)
      MADIETTA
      MADIETTA --- ---
      CYBERKOTLIK: on tam v podstatě kromě Aryi byl zbytečnej úplně každej.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      CADDY: me teda osobne prijde to zapaleni zbrani jako hodne velkej magickej downgrade, oproti tomu co predvadela s tim s stinovym vrahem apod na zacatku....skoro tam ani nemusela jezdit, krom inspiracniho proslovu k Arye tam byla zcela zbytecna
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      Game of Thrones: Bran's Time Travel Explained | ScreenRant
      https://screenrant.com/game-thrones-bran-the-builder-time-travel-explained/
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      CADDY:
      MALARKI:
      prisahal by som, ze som niekde cital, ze ta schopnost vidiet minulost/buducnost je priamo spojena s tou tvarou v dreve/strome.
      Ze je to +/- len v okoli tej tvare. A ze preto ludia tie stromy vyrubovali.

Ale uz to neviem najst.

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Greensight
      http://awoiaf.westeros.org/index.php/Greenseer
      http://awoiaf.westeros.org/index.php/Children_of_the_forest
      http://awoiaf.westeros.org/index.php/Heart_tree
      http://awoiaf.westeros.org/index.php/Weirwood

CADDY
      CADDY --- ---
      AMANT: ja nemyslel, zvednuti hejna, ale postupny zaber na dva havrany a obema problikly oci :)
      AMANT
      AMANT --- ---
      CADDY: ovladnul alfa havrana a ostatni instinktivne leteli s nim;))
      CADDY
      CADDY --- ---
      SAMGARR: tohle zni zajimave a uveritelne, jen tam chybi vysvetleni horicich zbrani a dalsich fyzickych darku pana svetla :) Jo a taky by urcite Melisandru nenabadal k smrtelnemu prokleti Robba :-D
      SAMGARR
      SAMGARR --- ---
      Kdo vi co delal celou dobu delal pod tim stromem, cetl jsem hezkou teorii, ze Bran je Lord of Light a behem bitvy cestoval do minulosti aby postrkoval Melissandru, dal Arye diku atd. Hraje to hezky i s tim, ze ma pro kazdyho poslani (ktere vrcholi Aryou a jejim leap of faith) a je v neustalem stretu se zlem.
      TAPINA
      TAPINA --- ---
      TRIPLT: No bože, tak se šel jenom proletět.
      TRIPLT
      TRIPLT --- ---
      CADDY: Kamikadze vrany jo? :D
      CADDY
      CADDY --- ---
      Mimochodem, kdyz jsme u toho...taky vam prislo, ze ovladl vice tech vran najednou?
      CADDY
      CADDY --- ---
      TRIPLT: ale mohl klovnout NK do zatylku :-D
      TRIPLT
      TRIPLT --- ---
      MALARKI: Hlavne teda nic nevysvoutoval (behem bitvy).
      CADDY
      CADDY --- ---
      MALARKI: zajimava myslenka... anic me nenapada :) ...mozna ze zvyku, protoze drive nic vic neumel...a mozna kdyby tam byl "osobne", mohlo by to byt treba nebezpecnejsi, protoze NK to nejak detekovat a fyzicky propojit dovede...
      MALARKI
      MALARKI --- ---
      CADDY: Ted me napadlo, proc vlastne scoutuje tema havranama, ktery mu nk dokaze rozehnat, kdyz pomoci vize muze podivat na cokoliv, co se deje, kdekoliv na svete.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam