• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      PANDA_JE_MRTVA: Tak třeba uvnitř neznamenali nějak moc kořisti, jako venku. Mně spíše bylo divný, že když už byli uvnitř a ta ohromná masa přelezla hradby, tak tam na nádvoříčku na plácku ještě šermuje Jorah a spol., když to mělo vypadat minimálně, jak u bitvy s Boltonem. To byla tlačenka! Nakonec ještě ser Friendzone vyběhnul za Daenerys před hrad, kde odrážejí jakoby zbytky armády? Nemluvě o Brienne a Jaimem, kteří už byli oba už na zdi a mělo být po nich dávno. Bylo to časově fakt divně poskládaný. To mi vrtalo hlavou. Naopak nad ninjou bez tváře jsem se ani nijak nepozastavoval. Přišlo mi to ok. Už jen co uměl její sensei žeo.. Díl byl zase super. Atmosféra, napětí prostě wow, jen nad těmi chybami to chce mávnout rukou no. Jak to začli osekávat, je tam spoustu “ale”. ALE! Fanoušek má co pitvat na Nyxu aspoň. ;)
      PANDA_JE_MRTVA
      PANDA_JE_MRTVA --- ---
      mně pořád vrtá hlavou, jaký davy nemrtvejch byly venku u Zimohradu a když se dostalo na Aryu v knihovně, tak měla dost času provádět stealth akci. představoval jsem si jich tam teda podstatně víc a podstatně rychlejš, když už se dostali za hradby.
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      NEVILL: ale ta bitva byla tak nějak oboustranně v ruském stylu. Jedni pošlou kádrově nevyhovující příliš svobodomyslné osoby v první vlně přímo jako potravu soupeři a druzí útočí stylem nas mnogo , všechnu práci odserou vojíni a vrchní velení se ukáže až úplně na konci vyhrané bitvy.
      MADIETTA
      MADIETTA --- ---
      HOMOLKA: Ano, atmosféru to má přes všechny bitevní nelogičnosti skvělou. Dobrovolně přiznávám, že tu scénu, kdy Melisandre zapálí Dothrakům šavle, jsem si pustila už asi patnáctkrát a je mi úplně fuk, co se stane potom. :D
      ALDARION
      ALDARION --- ---
      (V tomhle odkazu dokonce fungují titulky https://www.youtube.com/watch?v=9bg_IFGEog0 )
      ALDARION
      ALDARION --- ---
      JCD: Baahubali! :) To je samozřejmě trumf! Mimésis, příběh, nadsázka, s realističností se nikdo netento... :D Bitva je od 01:57 vlastně až do konce, pokud byste někdo potřeboval další nášup zfilmovaného fantasy násilí. (A pak následuje druhý díl.) https://www.youtube.com/watch?v=-5wFu2GWcOM
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      CHRMLE: jak sem tuuz psal tvurci si spletli artilerii s obrnenci :D tak pod dojmem, ze je to stredovekej tank je nasrali dopredu
      ADELHAIDA
      ADELHAIDA --- ---
      GRANTORINO: Můj muž se domnívá, že měla otřes mozku a proto tam pobíhala zmatená jak lesní včelka.
      NEVILL
      NEVILL --- ---
      Hra o trůny | Hra o trůny: Tvůrci děj opsali z ruských pohádek | Reflex.cz
      https://www.reflex.cz/...dhaleno-rusove-tvrdi-ze-postavy-jsou-opsany-z-jejich-narodnich-pohadek.html
      CHRMLE
      CHRMLE --- ---
      TAPINA: kdyby meli nejakou snahu to osvetlit, tak by to osvetlili. Vedeli predem, ze se blizi. Meli skoro pul noci na pripravu. Mi sakra nerikej, ze za pul noci neudelas na perimetru (ktery se nachazi vice nez kilometr od druheho perimetru) ohen jak prase. Jako jo, nejakej ten snih & winter, ale tak jako...

A zatraceny onageny mohly strilet jedna radost z hradeb a vezi... Jako... Obranci uplne kaslali na to vyuzit vyhody. Si vezmete jenom ty lajny - jako dava smysl kopinici, ale v jejich radach taky musej byt niggas se sekerama. Kopi je hezky, ale damage je taky potreba. Trochu to namixovat...

A samozrejme s tema ponikama je to tezky, lehka jizda je zbytecna lehka jizda...
      TAPINA
      TAPINA --- ---
      CHRMLE: Mě přišlo, že se jima fakt snažili to bojiště osvětlit, akorát nepočítali s tím, že jim tam Dothraci do toho vlítnou předčasně a ani jinak se to dvakrát nepovedlo, jako ostatně všechno.
      JCD
      JCD --- ---
      GRANTORINO: Arya scene explained :)
      Bahubali 2 ending flying scene
      https://www.youtube.com/watch?v=Bdfgf0bP9v4
      CHRMLE
      CHRMLE --- ---
      HOMOLKA: az mi nekdo vysvetli, proc se katapulty daly dopredu a ne treba na veze, tak budu spokojenej...
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      HOMOLKA: jo, ale doufam, ze tu Aryu tam vysvetlej v pristim dile :)
      HOMOLKA
      HOMOLKA --- ---
      SAMGARR: a pritom ta atmosfera je imo neprekonatelna. Jo jsou tam (mozna zdanlive) nelogicnosti. Uz jsem to videl 4x a libi se mi vlastne cim dal vic...a nelogicnosti ubyva ;)
      DRAGON
      DRAGON --- ---
      WITTGENSTEIN: naprosto. Vubec na nic nezapomnel, naopak nektery veci popisuje z obou pohledu. Potlesk.
      SAMGARR
      SAMGARR --- ---
      Na tenhle dil je vic hejtu nez na Hobita a prvni Star Wars dohromady :)
      WITTGENSTEIN
      WITTGENSTEIN --- ---
      PAN_SPRCHA: Ten rozbor je boží.
      DRAGON
      DRAGON --- ---
      mne fakt dostava, ze si da nekdo praci s battle military tactics k fantasy serialu. To je jako kdyby Pohlreich sepsal rozbor pejska a kocicky :)
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      PAN_SPRCHA: jizda nemela co delat v postaveni pred pechotou na zacatku bitvy, jizdu vysles az kdyz se pechota stretne s nepřítelem a bude jasny kam muze jizdajet delat nejvetsi skody nepriteli ... medieval warfare 101
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      PAN_SPRCHA:
      ROBERT FARLEY
      Robert Farley is a visiting professor at the United States Army War College, on loan from the Patterson School of Diplomacy and International Commerce at the University of Kentucky.

(uh..preco clanok tvrdi, military strategist?)
      Robert Farley | The Diplomat
      https://thediplomat.com/authors/robert-farley/
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam