• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    ARAON: Mhysa :D
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    Že je Dany labilní hysterická kráva a latentní psychopatka, mi tak nějak bylo obvious asi od druhý knihy/série (a fakt jí nemam rád už od první). Jak si neustále namlouvá "nejsem jako můj otec" a "udělám svět lepším místem" atd. celou dobu jen potvrzuje, že je uplně stejná jako její otec a tak nějak předurčená k tomu co předvedla v poslednim díle - a klidně bych se i vsadil, že to je jedna z věcí, kterou D&D mají přímo od Martina, že to takhle celou dobu zamejšlel, a jsem hodně rád, že to tak nakonec dopadlo.

Hlavní problém imho je, a s čím tu máme většina problém (až na Koudyho asi), že ten přerod proběhl strašně rychle, uspěchaně a nedůvěryhodně - což se dá říct vlastně o celých dvou posledních sezónách. Já všechny ty její pocity a motivy chápu a na papíře mi to dává nejvíc smysl a věřim jí to, ale prostě na tý obrazovce to nefunguje.
    CADDY
    CADDY --- ---
    ARAON: tohle je pravda, ael pak by stacilo, kdyby videli, ze je jim pod Daenerys lepe, nehladovi kvuli jejim valkam, je ochtotna vyslechnout jejich potreby...lidem je to sice jedno, ale kdyz vidi nejake gesto nebo se jim zije lepe, uz to oceni...
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    CYBERKOTLIK: ja se omlouvam jestli to vyzni nejak urazlive... ale vzdyt uz rimani pouzivali system vlajek (mimojine) na predavani rozkazu.. to samy pro skorpiony, neprijde mi to vubec neresitelny... precedensy sou ne?

*** feel free to rob my face in it, fakt me takovyhle veci zajimaji ***
    ARAON
    ARAON --- ---
    TERZ: Otroci ji měli rádi, protože “nissa, nissa”. Pro obyvatele King’s Landing byla jen cizácký dobyvatel. Cersei byla sice kunda, ale pro obyčejné obyvatelstvo v podhradí je šlechta jen něco v povzdálí, co se blyští a vybírá daně. Kdo konkrétně tam sedí je jim celkem putna. Ale hlavně když je to “jejich” člověk. I kdyby Daenerys chirurgicky vyzobla drakem jen Cersei v okně, stejně jí obyvatelstvo nebude mít rádo, bude se jí bát a nenávidět jí, protože jim nijak zabitím Cersei nepomohla a pořád je uzurpátor, který přivandroval na drakovi v čele barbarské armády. Oni nebyli otroci. V zásadě proto je usmažila.
    CADDY
    CADDY --- ---
    ARAON: jojo, presne...tam je jedina sance vypalit desitky sipu naraz a doufat, ze nejaky se trefi... proto me me sralo, jak to bylo u Eurona ucelovy...kdy vlastne na zastrelovani trefily vsechny osamocene sipy ucinne cil...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    CYBERKOTLIK: ja chapu, ze tak jak to popisujes to chteji videt Dumb&Dumber. ano, tak to v tomto dilu je. a ja rikam, ze to je hovadina hodna Uwe Bolla.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ARAON: po pravde receno moc nejde trefit ani stojici cil, respektive ne bez slozityho zastrelovani a zjistovani, kam to vlastne lita:))

CADDY: prave ze jjo. Kdyz jsi vklidu, jednas jinak nez ve stresu, kdy ti enfunguje zcela nic. Je na to takovej priklad: umis jit rovne po 10 cm siroky care? Tak prejdi propast po 10cm siroky lavce. Zjistis, ze jedna a ta sama vec je pokazdy jina.

HNIZDO: Ja ti to asi nevysvetlim, protoze ty to vnimas zcela na racionalni urovni. Myslim ze ona tam letela zcela preplnena nenavisti , ktery dala pruchod.

Jinak ale pokud chces jinej duvod tak: pred bitvou si chtela uzit s Jonem, ten ji odmitl - a zrhzena Dae pak litala nad mestem a snazila se ho upalit.))

CHRMLE: je videt, ze jsi nestrilel z kuse ani z balisty:))

TERZ
    TERZ --- ---
    Krásně se vzpomínají její crazy momenty ale kde jsou ty not-crazy momenty?
    Zavřela draky protože zabili nevinné dítě./ "Nemáš důvodu dobít Yunkai" - "Kolik otroků tam je?" - "200000" - "Tak mám 200000 důvodů". Rozhovor s Greyjoyi o tom, že jejím cílem je zanechat svět lepším místem, než je.
    "Jestli chceš trůn, musíš ho vyhrát a to znamená krev na rukou" - "Krev nepřátel, nikoli nevinných."

Ale zazněli zvony... zatracené zvony. To je nějaký genetický hidden trigger.
    CADDY
    CADDY --- ---
    ARAON:
    ALCATOR: aha, diky... tohle rikal i ta moje, ale mne to nekolik let vrtalo hlavou, protoze mi to neprislo jako jasne vysvetleni a nikde to nebylo zmineno...(tedy v serialu)...a bohaty snad opravdu byl, takze ne jen tolik :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    CADDY: ten trezor byl prázdný už před otevřením. Ten majitel se snažil Daenerys nalákat, aby si ho vzala, a sliboval jí, že pokud to udělá, dostane vše, co je v tom trezoru. On používal ten trezor asi jako trump Forbes magazín - k vytváření zdání obrovského majetku.
    ARAON
    ARAON --- ---
    CADDY: Ten trezor byl prázdný proto, že ten dotyčný měl hovno. Jen prázdný trezor, který používal jako záruku toho, jak je bohatý.
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    CYBERKOTLIK: tak pointa je vystrelit vsechny balisty ve stejny moment do zhruba stejneho mista. to by posadka, ktera si to alespon jednou vyzkousi, musi zvladnout.
    CADDY
    CADDY --- ---
    CYBERKOTLIK: promenlivych je v zivote spousta veci, zejmena lidsky faktor, ale ne co se tyce funkcnosti a ucinnosti shodnych vyrobku :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    CYBERKOTLIK: takze dany v momente uplneho vitezstvi a triumfalniho konce sve pouti - podlehla davove panice? :D
    CADDY
    CADDY --- ---
    ALCATOR: vsechno tohle je ale ospravedlnitelne a pochopitelne a udelal by to tak skoro kazdy.

pokud Te nekdo, kdo se vydava za pritele, zradi spolecne s Tvoji nejblizsi spolecnici a zapricini, ze prijdes o draky/deti, poplacal bys ho po zadech? Ten trezor byl dost primereny. (Tam jsem spis nepochopil tu posloupnost – vzala mu klic, otevrela, zavrela je v prazdnem trezoru. Kdyz sakra z toho stihli vybrat, co tam bylo?)

Aristokraty ukrizovala stejnym zpusobem, jkao oni sve poddane, videla to utrpeni cestou tam. V duchu systemu "oko za oko" naprosto v poradku. (jedine, co se da zpochybnovat, ze to vzala plosne, asi tam fakt padli i takovi, kteri n ikomu neublizovali, jen se svezli se zbytkem)

Kdyz drak zabil ovci nebo dite civilisty, byla z toho ssebrana, nebylo ji to fuk a v ramci moznosti se snazila o nahradu a opatreni, byt dokonce az dost drasticka...

A u Tarlyu proste rekla, ze bud pujdou s ni nebo zemrou. Kdyby je nesmahla, nema jeji slovo zadnou vahu. Proste to uz musela udelat, i kdyby ji Tyrion nalomil a doslo ji, ze by to treba torchu bylo moc...

Za celou dobu nikoho nezabila jen tak z pleziru nebo pro vlastni potechu...
    ARAON
    ARAON --- ---
    Já bych řekl, že neschopnost jí trefit v tomhle díle byla naprosto v pořádku. Hovadina byl ten superpřesný Euron minule. Nevím jestli jste někdo zkoušeli střílet na rychle letící cíl, ale pokud ano, víte že je to kurva těžké. Speciálně pokud nevíte jak je cíl velký, jak je daleko, či jak rychle letí. Dá se to nacvičit. Ale kde přesně a na jakých terčích to měly osádky balist nacvičit? I v reálu by trefili hovno. Ne nadarmo je většina AA kánonů super rychlopalná. Větší šance něco trefit.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ALCATOR:
    1. tohle v knize nebylo, nicmene pokud vim, byli to zradci?
    2. otrokare? kteri predtim zdobili jeji cestu ukrizovanymi otroky jen aby proti ni vzbudili nenavist? udelala jim to co udelali oni jim. sel bych ji ze svyho koupit drevo a hrebiky.
    3. toto bylo v knize v jednom pripade, ktery vypadal na aristokraty nafingovany umysl draky zdiskreditovat a uveznit, nebo pobit. dany je dokonce uveznit dala z hruzy, ze by se to mohlo opakovat. takze na to opravdu nezapominala, to neni pravda.
    4. byl to nebezpecny nepritel, presto dostal sanci a rozhodl se. ber v uvahu, ze za nim stal zbytek jeho armady. jeho rozhodnuti mohlo znamenat vzpouru a smrt i tech zbylych vojaku. kteri mimochodem, narozdil od civilu ve meste, spaleni nebyli.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ALCATOR: Ono uz ve chvili, kdy nekdy v prvni serii zcela v extazi septala
    "he is not a dragon fire cannot kill a dragon"
    zatimco se jeji bracha skvaril bylo jasny, ze ta holka ja absolutni psychopat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam