• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    ZAREK: Ale kvuli tomu kočáru obrovskýmu pomalýmu, jezdec na koni to dá za dva tři tejdny
    ARAON
    ARAON --- ---
    ZAREK: Je to podle jejich map přes dva a půl tisíce kilometrů. Závěr si udělá každý jistě sám.
    AMANT
    AMANT --- ---
    ZAREK: no prave.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    AMANT: a nerikali nahodou v prvnim dile prvni sezony, ze ten robertovo ansambl se tam jebal nekolik tejdnu az mesicu?
    ARAON
    ARAON --- ---
    LEDGE: To že Dothraki vyrazili jen tak nazdařbůh do tmy, pravděpodobně bez rozkazu, jen z nadšení, že maj plápoláky, to mě až tak nesere. To k nim tak nějak sedí. Ale to že narozdíl od všech ostatních neměli zbraně určené k likvidaci zombáků, ale jen svoje arakhy svědčilo o tom, že se jich stejně chtěli zbavit. Melisandra jim dala jen jakous takous šanci jich pár zabít. Bez ní by byli úplně na hovno.
    AMANT
    AMANT --- ---
    btw v tom dile padlo, ze nekdo prekrocil Trident a za dva dny je v KL. to by pak odpovidalo tomu, ze z KL je to na Winterfell tejden.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Nejvíc WTF moment je pro mě na začátku Tyrion. Jasně vidí, kam to spěje, ale stejně Varyse nabonzuje? Že je ta čubka šílená, ja jasný prakticky osm let. Jasně je to v ní vidět, ten denial. Ale bylo to zbytečně akcelerovaný, souhlasím.

Jinak záběry z ulic mi docela připomínaly Black Hawk Down a ta hláška o životě trpaslíka za životy dětí mi připomněla Sin City (An old man dies, a little girl lives. Fair trade.).
    EGON_BONDY
    EGON_BONDY --- ---
    Když přemýšlím o celé sérii, nějak to nechápu jako koncept. Každému království vládne jeden rod a co dělá král? Vzhledem k tomu, že Westeros je v podstatě ostrov, který nemá expanzivní choutky a většinou ani defenzivní. Chápu současný model, kdy se jednotlivá království přetahují o moc. Ale jinak musí být král spíš reprezentativní: něco jako Miloš u nás. A to je vše?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    LEDGE: hele takhle to vnimam ja - rozhodne to neznamena, ze ty to vnimas spatne:) Ja sem treba v ten moment, kdyz zacaly zvonit zvony (a kamera najela na Daenerys a jeji napul nenavistnej a napul nestatnej vyraz) zacal u tv kricet: "BURN THEM ALL" pac sem presne citil co prijde:)

Takze mi to maximalne sedlo a sem ochotnej spoustu veci, ktery jinejm lidem prijdou nelogicky, prehlidnout a mavnout nad nima rukou. Podle me je to o emocich a pokud tu emoci u serialu necitis, tak je uplne fuk, jaky racionalni vysvetleni cehokoliv ti pak nekdo rekne-
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    CHRMLE: reklamní kusy :D je pravda, že přicházející zima hodně pokročilá časoprostor :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEDGE: Ja s tim mam samozrejme taky trochu problem...ale je to dany tim ze posrana osma sezona ma proste jen sest dilu a ne deset...jasne sou tam nektery dily ktery trvaj dyl..ale i tak...V jednom dile se varys rozhodne podle nejakejch indicii ze bude Daenerys spatna kralovna a v druhem uz ji chce otravit a za deset minut ho zabijiou...To mi prijde hrozna skoda proste..chtelo by to nejak rozvinout..treba ze mu jeho detsky informatori reknou jak slyseli Daenerys ktera ve svejch komnatach /po smrti Missandei/ rvala ze zabije Cersei..ze zabije vsechny..ze to mesto vypali do zakladu...Etc....Takze neboj..Vim ze serial neni bez chyby...na druhou stranu bez chyby ten serial neni uz od sesty serie...ted sme u osmy..Takze na jednu stranu bych rozvinul u postav vic motivy jejich chovani..na druhou stranu se ty jejich charaktery pomalu rozvijely v sedmi predchozich seriich takze je logicky ze to chtej nejak cely alespon trochu smysluplne uzavrit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZAREK: hory přesunuly k Winterfellu. Včetně dříví na zapálení mrtvol. I když pravda většinu mrtvol zrecyklovali draci.
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    BDOWN:
    CYBERKOTLIK:
    OK, tak je asi problém u mě no :) Uplně stejně, jako jsem si musel pro sebe obhajovat dementní nájezd dothraků na zombíky tim, že "sice to v tom seriálu nebylo ani naznačený, ale určitě to bylo takhle a takhle" tak si teď musim pro sebe horko těžko vysvětlovat, proč v jednom díle chrabře obětuje svojí armádu a zachraňuje celý Západozemí před NK aby jí o dva díly pozdějc mrdlo a upálila za živa milion nevinnejch lidí.. Za mě je to prostě scénáristickej fail. Ale koukalo se na to moc dobře, to jo.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    ARAON: euron ma na balisty reload bonus, reloaduje jednou za bojovy kolo
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    SCHWAB: moc casu na vyrobu balist nemeli? vsimli jste si tech ornamentu? kdyz mas cas se srat s ornamentama na balisty tak mas casu dost :D
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    RUDIE: urcite ne, urcite si u toho i pobrecela v duchu tradic extremniho herectvi:_)
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    ARAON: a ten co vydal rozkaz strilet do toho kvadrantu se tak nervozne podiva po tom horovi co na nej mel dohlizet... nasleduje mozek rozprsknutej po zemi :D

ne jako kdyz vyda spatny rozhodnuti, tak je to samozrejme v haji. na druhou stranu pokud se trefi, tak je hotovo...
    ARAON
    ARAON --- ---
    CHRMLE: Aha. Takže sto balist vystřelí najednou víceméně do jednoho těžko předvídatelného kvadrantu a pochopitelně minou. Následuje legrační scéna, kdy drak letí podél hradeb a smaží všechny bezbranné balisty, které snaží posádky zoufale nabíjet. :-)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    CHRMLE: já si myslím, že ty balisty byly hodně aušusový. moc času na výrobu asi neměli, pořádně to neuměli. K tomu k nim postavili kdejakyho Frantu, Tebou zmineni seržanti už také nebylo to nejlepší, co nabízelo Lannisterky vojsko.
    CADDY
    CADDY --- ---
    CYBERKOTLIK: to je furt to samy :) Pokud jen cekala, az neco bude moct sesmahnout, tak proc to nesesmahla, jakmile mohla? Prece si neda pauzicku a nepremysli o tom, zda je teda vypali, kdyz duvody stresu veskrze akorat pominuly...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam