• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    WITTGENSTEIN: Trabl není, že by Daenerys neměla předpoklady, ale že ten přerod byl mizerně zpracovanej, protože na to v osmé sezóně neměli dost času.
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    tvl, som asi jeden z mala, komu ten gril vobec nevadil. :)

(to je asi ten Pathfinder: Kingmaker. Tam sice hrajem za lawful good paladina, ale obcas clovek musi vyvrazdit skupinu pometencov, lebo inak to proste nejde :-) )
    NJAL
    NJAL --- ---
    PAN_SPRCHA: Ok, ja samozrejme nerikam, ze se to nestalo nikdy, ale myslim, ze ani v jednom pripade v s8 to nemelo sve opodstatneni (zejmena v e3 nacpat vsechny vcetne tezke artilerie pred prikop (coz byla proti wightum dle knih mozna nejlepsi hradba)).... Samozrejme nerikam, ze neni mozne delat vypady pred hradby...
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    ELLIE: asi chtěla pořádnou grilovačku :)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    WITTGENSTEIN: Ano, přesně. A vypěnila v okamžiku, kdy se město vzdalo, protože to bylo jinak, než chtěla - měli ji přece vítat jako pravou královnu osvoboditelku, ne se jí vzdávat, jako by byla sama tyran a dobyvatel. Vždycky jsme věděli, že je ješitná. Takže strach. Oheň a krev. Neplačte, sami jste si to zavinili.

Jen nevím, proč to brala ulici po ulici, tak dlouho, než konečně provedla nálet na Red Keep. Bad Writing (aka Benioff and Weiss), co už.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jo, to je přesný.

"Game of Thrones": Don't be shocked by Daenerys — her King's Landing turn was very much earned | Salon.com
    https://www.salon.com/...es-dont-be-shocked-by-daenerys-her-kings-landing-turn-was-very-much-earned/
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NJAL: A třeba čtení Ilias tě nijak neznechutilo? Ten blbec Hektor tam pořád bojoval s armádou před hradbama místo aby se v klidu stáhnul za ně.

V případě že počet útočníků značně nepřevyšuje počet obránců nebo je armáda obránců příliš velká aby mohla efektivně bojovat na hradbách se tohle dělalo v bitvách běžně. U hradů i u opevnenych měst. A tady byly síly vcelku vyrovnané, bylo tedy pro obránce výhodnější jít do přímé konfrontace.

IMG24.EU
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Jako mne se to celkem libi. Jen bych dost nerad aby musel Jon branit blaznivou Dany pred Ariou. To je asi jedina vec, ktera by nasrala mne.

Ale super by byl souboj Worm proti Jonovi.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    SCHWAB: Ano, Dorne by mela byt posledni relativne cerstva armada 7 kingdoms
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    jak jsou na tom síly Dorne?
    V serialu vládne jakýsi nový princ, který se přiklonil na stráni Danči a armáda je netknutá, že?
    možná Varys psal jemu ten dopis.

Ale proč by vlastně - Dorne (Martellove) mělo vždycky seven kingdoms tak nějak u prdele.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MADIETTA: proč mu říkáte Maličci?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    :D tak já už jsem na to asi přišla, deny se pokusí spálit sněha, pže je tak blbá, jon jí pak kuchne
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Jinak se teda zrovna díváme na GoT od začátku se synem, bo dospěl do věku, kdy už mu to dovolím, a zrovna den po téhle poslední zoufalosti jsme dospěli k S03E06, a.k.a "Chaos is a ladder", což mě zároveň velmi uklidnilo a velmi rozesmutnilo. We shall never see Littlefinger's like again. :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    PAN_SPRCHA: Ja nevim no, kdyz jsem uz PODRUHE videl posadku za chvili oblehaneho mesta/pevnosti nastoupenou pred hradbami, tak uz jen to me znechutilo...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ZAREK: Hlavně, když teda nechce být králem, tak měl kurňa držet zobák a ne na potkání každýmu vykládat, co je teda vlastně zač, žejo. Ale to by ho nesměl vychovávat Ned Stark, žejo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Pravda.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: To byl Dragonstone. Casterly Rock je nevhodně situován na druhé straně kontinentu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PATISLAV: To je otazka jestli ta holcicka cestovala taky do kings landingu nebo zustala na casterlyove skale...ale s Gendrym mas recht...Dany ho povysila..takze by to mohl bejt dobrej hint na posledni dil...Ser Davos by mohl bejt jeho poradce..to same Sam..mozna i Tyrion kdyz ho nezabijou.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOUDY: Gendry už není bastard, Dany ho povýšila... a říkám si, jestli to je náhoda. Teď v 8. sérii mi přijde, že tam nic není jen tak.

Mimochodem, ta holčička ještě pořád může Dany podstrčit ten jed, ne?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kdyz to vezmu vylucovaci metodou

- Daenerys se zblaznila - bud ji nekdo killne (Arya?Jon?)..nebo odleti na drakovi do Meereenu..Kdyz ji nekdo killne tak co s drakem?..Kralovna asi nebude..ikdyz me by se uprimne mozna po poslednich udalostech libilo kdyby byla :D
    - Jon..bud ho potom co Daenerys provedla zvolej kralem..nebo on Dany zabije...co pak s nim?..zabijet ho asi nikdo nebude..takze nocni hlidka?
    - Tyrion..Dany mu rekla ze kdyz ji zradi tak to bude naposled...pustil Jamieho..takze asi umre..Dracarys?
    - Sedy cerv..boj s Jonem kterej ho zabije?...kdyz bude cerv branit silenou Daenerys? Pokud ne..tak sup s Yarou nekam do meereenu odvobozovat dalsi otroky?
    - Uz snad tri dily tam nebyla Yara.. takze bud odveze armadu dothraku a kastratu do Meereenu..nebo tam uz nebude..
    - Ser davos?..neudelal nic spatnyho..takze asi se s nim nic zvlastniho nestane..
    - Arya..Vladnout nebude..na zimohrad taky nepujde..takze co s ni?..Zabije Daenerys a pak bude cestovat po svete a zivit se jako najemnej vrah?
    - Sansa...vladkyne zimohradu a severu.
    - Gendry?..Muze bejt kral?..kdyz je to bastard?..Az po branovi co?..Prijde mi ze o to uplne nestoji..
    - Bran..trioka vrana..o kralovani nejspis moc nestoji...ani do bitev a dalsich veci se moc nezapojoval..prijde mi ze je spis pozorovatel nez nejak platnej ve vyvoji udalosti..

vic postav uz tam asi neni co? :))

Jinak mi porad zni v hlave jak Tormund rikal Jonovi ze s nim ma jit na sever..ze je tam pro nej misto apod...Tak jestli to neskonci smrti Daenerys (coz asi jo)..a Jon rekne ze kralovat stejne nechce a ze jde proste na sever za svym vlkem a Tormundem a na zapadozemi sere..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam