• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GANDHI:
    ARAON: Podle me je to tou dvouletou pauzou mezi seriema a tim ze plno lidi si proste nedalo sedmiseriovy opacko...takze co tak ctu fora..tak je to furt dokola..

- jak kurva mohla umrit Cersei v naruci s Jaimem?..proc ji nezabila Arya apod?
    ... arya ji zabit chtela ale Sandor ji to vymluvil..nakonec to dopadlo tak jak melo..Uz jamie tvrdil ze chce umrit v naruci zeny kterou miluje..uz nekolikrat si rikali ze jen na nich dvou zalezi..uz vedma ji rekla ze bude mit jen tri deti..etc...Odpovedi a naznaky si mel v rade 3..dile4..v rade 5..dile 6..etc

- tyvole a proc teda daenerys spalila to mesto?...vzdyt to byla hodna holka ktera jela osvobodit zapadozemi
    ...nejela ho osvobodit..ale dobit s partou kastratu, dothrakama a trema drakama..priplula si vzit to co si myslela ze je po pravu jeji..to ze je citove trochu nestabilni a dela mnohdy dost desivy veci si mel v dile 3 ve treti rade..v dile 7 v seste rade...etc

tyvole a proc teda...

furt dokola :)...Podle me kdyby si vetsina lidi dala opacko minulejch sezon..tak jim plno veci dojde a zapadne do sebe mnohem vic...ALE i tak rikam..ze i me tam chybej alespon 2-3 natahovaci a vic vysvetlovaci dily...Ty postavy proste umiraj moc rychle..NA DRUHOU STRANU..bylo sedm sezon kde se postavam formovaly charaktery...treba u Varyse..u Theona..etc...Plno lidi si myslelo ze polovina charakteru umre uz ve tretim dile na zimohrade..Tak umreli o dva dily pozdeji no..:)
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    ARAON: Ale jo, já si ho všiml, ale že to byla spontánní akce dothraků mi teda hned instantně jasný nebylo :) Obecně s tou scénou problém nemam, ale i vzhledem k tomu, jak se to řešilo tady v auditku (nota bene na internetech) tak to nedocvaklo spíš asi většině diváků a to je to o čem mluvim.
    ARAON
    ARAON --- ---
    LEDGE: Ty jsi si u nájezdu Dothráků nevšiml poněkud zmateného Sera Joraha, který jim pravděpodobně velel, ale vyrazil až když se celá grupa rozjela? Ten záběr který chceš tam byl.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    LEDGE: opravdu je potrebuje ?- a nebo jsou to proste jen subjektivni komenty fanousku, ktery maj holt svoji predstavu a odrazi to proste jen sledovanost? Z myho pohledu tam taky bylo vcelku dost bot (a to o nejakym GoT loru vim vcelku prd) ale furt nejak netrpim presvedcenim, ze by serial potreboval moje vysvetleni (kdyz pominu moje tlachani tady:p)
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    Nemůžu si pomoct, ale prostě seriál, kterej po každym díle potřebuje desítky a stovky článků a rozborů, který vysvětlují chování jednotlivých postav a jejich motivace, to je pro mě poor writing jak svině. Ten seriál by imho měl bejt samonosnej a konzistentní i pro lidi, co tyhle věci okolo nesledují. A to rozhodně netvrdim, že musí každýho vést za ručíčku, ale prostě jen dodat těm postavám větší hloubku, přesně tak jak se to dělo první série. Kdyby do posledních dvou sérií dali dvě tři dobře (!) napsaný scény, kde se to v Dany pomalu láme, výbuch vzteku, dialog, whatever, neměl bych s tím problém. A to patřím mezi ty, co v Dany viděj hysterickou krvežíznivou psychopatku téměř od začátku. Uplně stejnej princip jako u nájezdu dothraků, před kterej stačilo dát asi tak třísekunddovej záběr na velitele, kterej nechápe co to vyváděj a celej ten shitstorm by nebyl, protože by to divákům dávalo smysl.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Jinak jsem četl, že prej HBO nabídlo D&D klasicky 10 epizod, ale oni odmítli.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    TERZ: Ale zrovna to naprosto sedělo k tomu, jakej je Euron magor. To se mi líbilo.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    co kdyz se Danny vubec neprerodila do Mad queen, ale zcela racionalne prijala fakt, ze jeji narok na zeleznej trun vzhledem k existenci Jonova naroku je vic nez ohrozen, smirila se s tim, ze holt kralovnou neni ale furt je teda dothrackou khaleesi a cela operace se tim padem zmenila z osvobozovaci mise na regulerni dothrackou invazi vylepsenou o draka?
    TERZ
    TERZ --- ---
    Když se nad tím tak zamyslím, tak jedinej kdo v S8 umřel tak nějak po staru byl Edd a Qyburn.
    Jorah, Lyana, Euron, Jaime, Cersei, Cleganeové, Theon, Beric - Všichni měli takovej ten hollywood finiš. U Eurona završenej úchvatným WTF momentem "Im the man who killed Jaime Lannister".
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Pro mě to zavřu takhle.. 8 sezóna měla vrcholit zabitím night kinga, 9 sezóna měla být o přerodu do mad queen.

Na druhou stranu, nevěřím, že by todokázali adekvátně zpracovat (6/7 sezóna byla pro mě většinou utrpení).

Takže za mě cajk, neztratím 6-8hod scénářem nedosahujích kvalit prvních 5 sezónu. Ale užiji si ty výsostné okamžiky. Tj. 3, 5 a snad 6 díl týhle sezóny.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    KOUDY: nebo si fakt proste nepamatuji, co bylo v predchozich seriich. Jako neni uplne divu, byla tam dlouha pauza a nektere detaily mi taky vyprchaly, ale s tim, ze bude Dany mad queen jsem tak nejak pocitala od zacatku a ten prerod mi prave prisel dobry a i uveritelny. Tam doslo fakt k tou krasnemu okamziku, kdy ji preplo. Ty zvony tomu pak nasadily pomyslnu tresnicku. Nejsem si teda jeste tolik jista Jaimem, to vyusteni jeho tragicke linky mi prijde dobre, porad proste Cersei miloval i presto, ze byla ztelesnenim toho, proti cemu bojoval. Jen v tom serialu mi prislo, ze ho vykreslili jeste o neco mene naivneji jak v knize.

Vlastne me hlavne nastval Euron a Arya :D
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    HNIZDO: tak ono už to bylo docela rozbořený, panika tam musela být slušná.garda asi byla rozutíkaná všude možně a pod cihlama. Nepřišlo mi to nějak nelogický.
    TERZ
    TERZ --- ---
    HNIZDO: No jsou 2 varianty, buď se šli strategicky nechat spálit před brány města. Nebo je všechny položil Cerseiin úhlavní nepřítel - Cihla.
    ARAON
    ARAON --- ---
    HNIZDO: Ona celkem náhodně ukřižovala stejný počet otrokářů, jako bylo ukřižovaných dětí. Vůbec se nezbývala tím, jestli ti dotyční něco provedli (viz scéna kde si jeden za synů ukřižovaného jde vyprosit tělo otce), nebo jak se ke svým otrokům chovali. Z jejího pohledu byli špatní. Černá a bílá. Only Sith deals in absolutes.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANGELFREE: myslim ze nikdo kdo cet knihy neceka happy ending. ja jsem osobne nikdy necekal ze dany usedne na trun, protoze v knihach bylo dost hintu o tom, ze ma uplne jinou ulohu a zadne living happily ever after ji neceka.

mne osobne a zda se ze i par dalsim vadi spis blbej ending ve smyslu debilni. jeste maj sanci to nejak twistnout, ale uz mne to moc nezajima.

TERZ: ja nemluvim o tech asi ctyrech slamenych panacich, ja mluvim o ostraze redkeepu, kde byl vojak na kazdejch schodech co deset metru.
    TERZ
    TERZ --- ---
    HNIZDO: K bodu 1. - Ty si ale vůbec nedával pozor... Cerseí přece měla svojí Queensguard (řiká se jim tak?)! Akorát Sandor je Jedi Master, pusť si tu scénu ještě jednou.
    Game of Thrones 8x05 - The 'CleganeBowl' FULL (The Mountain vs The Hound)
    https://www.youtube.com/watch?v=gebg4-PRnyU
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    HNIZDO: ano, šlo buď o travičství nebo to byl rozhovor o výhodách pravidelné stravy a jejím vlivu na pevnou stolici.
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    WITTGENSTEIN: asi tak :)

stále přece platí:

PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    BDOWN: tak taky mi připadá jako blbost, že by Martin vzal svoje dílo co psal tisíce hodin a řek D&D tady to máte do půlky zbytek si nějak dopište mně je fuk jak to dopadne. To už by se taky nějak ozval kdyby mu to nesedělo.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: aha takze jen protoze se bavili o jidle, meli jit o travicstvi?

LOJZEE:
    1. sam Sandor nemel valne mineni o tom, co hodla udelat. osud? smesne, normalne by se k brachovi nikdy neprobil, kde byla vnitrni ostraha redkeepu? plot armor jak desetipalcova ocel :/

2. jak uz jsem rekl, Arya je chladnokrevna vrazedkyne. Pokud je nekdo ukazkovy psychopat, je to ona. Pokud nekdo v serialu zabiji svevolne a pro poteseni, je to ona. Protoze ale zabiji osklive lidi efektnim zpusobem, vsichni ji to zerou. Vcetne mne. Jeji citove hnuti pri pohledu na masakr je falesne, ale dejme tomu, co ovsem absolutne nezeru, ze se zastavi pred Cersei. Zabila ji kurva milovanyho tatu pred ocima (ze to byl joffrey ona nevi).

3. lol, to je teda konstrukce hodna Aristotela..

4. tohle je ovsem na zvraceni. Nekdo ma tu drzost vycitat dany smrt Viseryse? Pro toho silenyho zmrda byla dany boxovaci pytel, na kterem si vybijel svoje zachvaty zurivosti, a nakonec ji prodal jako devku neandrtalske opici, coz ji take naferovku rekl. Ne ze by mela na vyber, ze? Pak budeme opet litovat chudacky otrokare, kteri KRIZOVALI VLASTNI LIDI po ceste kterou mela dany projit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam