• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    QUANTI: tak to pardon, necetla jsem to vsechno, prislo mi prave, ze to nepochopeni je i u Dany.

Podle me nejvetsi zabijak cele Dany linky je ta naprosto neexistujici chemie mezi ni a Jonem. Vsechny jejich sceny jsou alespon pro me z jeho strany absolutne bez naboje, kdyz to clovek pak srovna s Ygritte, vynikne to jeste o to vic.
    CADDY
    CADDY --- ---
    KOUDY: jo, to souhlasim, nemam rady zbytecne nekonecne serialy, viz treba zminovany LOST, ze ktereho jsem byl nadseny, ale nekde v pulce jsem prestal uz koukat, protoze se to kouzlo vytratilo. Takze klidne osm rad, ale to by se stim musleo pocitat trochu drive, aby pak nebyl takovy nepomer, jako je ted :) A aspon celych osm rad :)

Na druhou stranu by to klidne sneslo i deset rad, protoze az do sedme to gradovalo, necitil jsem zadny upadek a az prave kvuli tomu zrychlovani to skripe :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Podle me je sralo i to jak museli jet bez tech knizek...Tak rekli ze proste zacnou nejaky spinoffy ktery budou mit vic pod kontrolou a ne ze se neco rozjede podle knih a pak se budou tri sezony dokoncovat aby to do sebe teda nejak zapadlo....se spinofama budou mit imho daleko volnejsi ruce...Navic myslim ze osm sezon je na takovej serial fakt dost.
    CADDY
    CADDY --- ---
    PAN_SPRCHA: tyjo, jak se ale muze neco rozpadat a neudrzet herci, kdyz to funguje a prinasi super prijmy...navic zajistene jeste na dlouho dorpedu, kdyby se natacelo dale...navic vetsina z hlavnich postav to podava jako srdcovku a kus zivota... to ze by si jinde vydelali nekolikanasobek, ze uz se jim tady nechtelo? Ja nevim, ja jsem asi jiny, ale ja bych byl stastny, kdybych byl postava v nejpopularnejsim a nejpromakanejsim serialu vsech dob a ten milionek ci dva za dil by mi docela stacily :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    HNIZDO: jo, a pak se jim do nic nepodařilo narvat příběh.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    PAN_SPRCHA: to je zajimave, o par stranek dal tu je jak od zacatku planovali 73 hodin nebo co :D meanwhile scenar pripomina katapultaz z horiciho letadla.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HITOMI: však píšu, že vývoj Dany (jako skoro jediné) jsem pochopila z toho, co bylo na obrazovce. Zbytek pro mě uvěřitelný nebyl a jako fajn, asi skoro všechno se dá v xstránkovém elaborátu nějak vysvětlit, ale já bych byla u takového spektáklu docela ráda, kdyby dostačovalo to, co vidím...
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    QUANTI: ja si teda myslim, ze Dany toho prostoru dostala dost. Vicemene i ten Jaime, ale je pravda, ze Varys a Tyrion byli v poslednich seriich upozadeni a pusobili pomalu jen jako takovi tuntove a ne hlavni hraci hry.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    HNIZDO: jenže to neodmítli scénáristi, ale producenti (to že jde o stejné osoby je vedlejší) štáb se začínal rozpadat, herci se nedali udržet atd. Benioff psal, že dalším nastavováním už by se nedala držet kvalita na kterou si diváci zvykli(myslel řemeslná(kamera,zvuk,režie atd.), na scénář nějak zapoměl)

N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    mohli dat bitku "u Zimorhadu" hned na zaciatku, nechat tam umriet 3/4 charakterov a zbytok casti sa sustredit na Cersi / Deny.

Sice by sa tiez reptalo,
    ale mam pocit, ze tak nejak sme vsetci cakali, ze ich tam vela umrie.
    Deny by nedorazila,
    Tych white walkerov mohlo byt tolko ako vo World War Z (cize by utocitili z kazdej strany - obry, zvery atd) , cely Zimohrad by prevalcovali, par zufalych hrdinskych bitiek bez plot armoru, a potom zazracna Arya zachrani 1% co ostalo.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    PAN_SPRCHA: HBO jim nabidlo vic penez a moznost natocit vice dilu. probiralo se to tu x krat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PAN_SPRCHA: já jsem tím nechtěla říct, že jsou neschopní; toho by právě na tak malé ploše nebyl schopen asi nikdo. Ale faktem zůstává, že jsem jim skoro nic z toho prostě nevěřila.
    CADDY
    CADDY --- ---
    PAN_SPRCHA: pokud vim, HBO si to takto neobjednalo, jen ti dva chteji koncit a jit na jine projekty, ne? Samotne HBO se snad i vyjadrilo, ze by klidne natocili vice...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    QUANTI: tak nejsou schopní podat....oni na to fakt nemají čas. k vývoji postavy dochází pomocí dialogů, a tady si HBO objednalo hodně akce do krátkýho času a dialogů bylo zatím pár minut.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PAN_SPRCHA: jo... mně vůbec nevadí, že Daenerys hráblo, vadí mi, že na tak krátký ploše mi nejsou scenáristi schopní podat vývoj postav tak, aby to pro mě bylo uvěřitelné. A teď nemyslím Dany, myslím Varyse, Tyriona, třeba i Jaimeho nebo Aryu, i když ty ve světle toho článku už asi chápu líp, ale stejně. Kdyby ta série měla deset dílů místo šesti, mohlo to imho vypadat jinak.
    CADDY
    CADDY --- ---
    IVUS_KA: jestli by spis pozadavek nemel byt na dotoceni v puvodnim (nebo apson vetsim) rozsahu a ne to vsechno nacpat do sesti dilu jedne rady :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    PAN_SPRCHA: joo, poezie vyuky dejepisu v ceskem školství, pul roku se pitvat v kulturach popelnicovych poli mladsi doby bronzove a 20. stoleti je pak samostudiem :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    WITTGENSTEIN: já myslím, že na to až na pár naivků nikdo moc nekňourá. spíš ten způsob vyprávění jak v dějepise na střední škole kdy se v květnu posledního ročníku konečně dostane na dvacáté století tak se proletí aby se to stihlo.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Game of Thrones: This is the only way Daenerys’ story could end, so stop whining about it
    https://www.newstatesman.com/...e-thrones-only-way-daenerys-story-could-end-so-stop-whining-about-it
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam