• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      CADDY
      CADDY --- ---
      ROMI: a třeba ještě získá body, že jeho verze bude lepší... ale ti by ji napřed musel dopsat... jestli umře, aniž by to dokončil, tak mě fakt nasere :)
      ROMI
      ROMI --- ---
      NJAL: jemu to bylo uplne u prdele si myslim, hlavne, ze dostal prachy :)
      NJAL
      NJAL --- ---
      ROMI: Anebo si to dobre nepojistil, neco jako "autorizaci"... Protoze osma serie byla fakt fraska... Nejak mam pocit, ze uz se na serial nemuzu podivat, protoze vim, kde to skonci. Jedina vyjimka by mohla byt ala scenaristi: "Njal kinda forgot about the last season ending."
      ROMI
      ROMI --- ---
      NJAL: tak to si posral sam vid, ze prodal neco, co neni dokonceny a bylo jasny, ze to nedokonci, takze ta banda scenaristu udelala svoji klasiu ;)
      NEVILL
      NEVILL --- ---
      NJAL: snad se už poučil... :-)
      NJAL
      NJAL --- ---
      NEVILL: Zajimalo by mne, jestli v te smlouve ma take klauzuli "nepos*rte mi to jako posledne" ;-)
      NEVILL
      NEVILL --- ---
      George R.R. Martin Signs Five-Year Deal at HBO to Develop New Projects
      https://collider.com/...r-martin-hbo-deal-details/?utm_source=CL-FB-P&utm_medium=Social-Distribution

no nazdar... :-)
      MOIRAIN
      MOIRAIN --- ---
      FRIZER: wheel of time čtu teď asi po páté, a hrozně mě baví. Jako některé díly jsou hodně pomalejší, to jo.
      Těším se a jsem hodně zvědavá na to, co s tím udělá Amazon, hodně se točí/točilo v ČR
      NELLAS
      NELLAS --- ---
      INF1466: To je dost dobrá otázka :)
      Uvidím, jestli se k tomu někdy ještě odhodlam :))
      INF1466
      INF1466 --- ---
      NELLAS: otázka je taky jak je to dlouho, a jestli si při čtení čtvrtého dílu, kde se to konečně začíná trochu vyjasňovat, si ještě budeš pamatovat souvislosti z těch prvních tří :D já to naštěstí četl už komplet a těch deset knih jsem dal během pár měsíců :) plus navíc ve čtvrté knize se objevuje moje nejoblíbenější postava Karsa Orlong a pak v páté druhá nejoblíbenější Tehol Beddict :)
      RUDOLF
      RUDOLF --- ---
      Hele, já jsem v tomhle fantasy žánru neznalej, ale na základce jsem četl Imagiku od Clive Barkera. To je takový dospělý naturalistický fantasy, ale možná se to prodává jako horror. Jo vlastně, ono je to ze současnosti:-) Nicméně je tam magie, takže je to fantasy;-)
      ROMI
      ROMI --- ---
      a vetsinu toho muzes cist klidne v anglictine az asi na toho Eriksona, toho se mi cte tezko v aj :)
      ROMI
      ROMI --- ---
      GIINGGER: Jo Sanderson je (byl) fajn, doporucuju Vyjednavace, Mistborn, The Reckoners (YA, ale bavila me moc), ale posledni knihy v ty jeho megalomansky serii me uz zacinaj nudit, je to zdlouhavy a nic se nedeje. Tak si rikam, jestli uz nejde do kopru :) Ale umel vzdy vytvorit zajimavy svety a system magie. Jen by mohl obcas trosku pritvrdit :)

Pak Abercrombie, ten me bavi moc, ma super postavy a realistickej sarkastickej nahled na svet, takze se u toho skvele bavim :) pro me skvelej humor.

Islington me bavil v posledni dobe, je to jen trilogie a ma to nadech Kola casu, jen to neni zdlouhavy zbytecne.

Pak mohu doporucit Benneta a jeho Mesta bohu.
      Loni jsem objevil M. Fletchera a jeho deziluze, vysla u nas i jedna kniha ted. Spravne uchylny a neco jineho zase.

Posledni co me ted bavilo bylo The rage of dragons, slusne naslapla revenge story od Ewana Wintera :)

Z ceskych me hodne bavi Pavel Bares, budto jeho dve comicsove knihy z trilogie nebo i vic pristupnejsi Meta jsou na mladeho ceskeho autora skvele napsany.

Jinak pak Scott Lynch, McLellan, Brent Weeks mozna a spousta veci na ktery si nevzpomenu ted uz. Kings of the Wyld me moc nebavil zrovna treba :)
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      FRIZER: Vše je jak cz tak aj...
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      GIINGGER: Sanderson obecně, Way of kings a další dily jsou momentálně asi nejmonumentálnější sérii vychazejici...ale ten ma dobre světy a super magii, na charaktery a postavy Abercrombie a ten McClellan...Abercrombie asi nemá moc konkurenci...Empire trilogy od Feista je úchvatná s hlavni protagonistkou....a na odlehčenou jízdu Kings od the Wild a Bloody Rose od Eamese....to je za me...ROMI ma načteno víc, tak třeba doplní...ale zas je víc narocny
      GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      FRIZER: Mas nejaky doporuceni na nekoho s lepsimi pribehy, postavama a tak? Dostala jsem od kamarada Elantris od Sandersona a bylo to fajn cteni, tak mi ted doporucoval dal Mistborn. Akorat nevim, jestli cist preklad nebo original. V Elantris me ta cestina neurazela, ale radsi ctu original kdyz muzu. Dilema)
      ROMI
      ROMI --- ---
      FRIZER: ten me nebavil ty prvni 4 knihy, nejak jsem to docetl kdysi a nemam chut ho cist dal :) nic novyho
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      ROMI: Taky jsem zahledl....tak snad časem.

Ještě tohle je velice vychvalováno (Autor,Knihy)....ale ještě jsem se k tomu nedostal.

https://www.goodreads.com/author/show/5898355.John_Gwynne
      ROMI
      ROMI --- ---
      Me loni nadchnul Islington, takovej nadech kola casu s nesmrtelnyma :)
      ROMI
      ROMI --- ---
      FRIZER: jo McClellan, to uz mam prectenou tu novou trilogii, to nebylo zly a bavilo az mozna na tu posledni knihu :)
      ROMI
      ROMI --- ---
      FRIZER: tak obcas se neco najde, ale vetsina jsou jednodussi veci, nic slozitejsiho a zajimavyho jsem uz dlouho necetl :) ja ted sleduju dost nezavislou grimdark tvorbu no, tam se objevi aspon neco zajimavyho nebo goodreads obcas neco nahodi, co me zaujme. Na tohle mrknu, co to je.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam