• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    Organizace Dogpoint vznikla se záměrem vybudovat depozitum pro opuštěné a týrané psy. Naším cílem je fungující komplexní centrum pro péči o psy, které bude poskytovat špičkový přístup nejen ke zvířatům, ale i k lidem.Stále se snažíme vzdělávat a posouvat naše možnosti.
    Čím více odpovědí na problematiku, nejen opuštěných psů, získáváme, tím více otázek vyvstává.


    OFICIÁLNÍ WEB
    FACEBOOK

    Č.Ú. pro finanční pomoc : 2500155876/2010 (transparentní účet)
    pokud chcete přispět na určitého pejska, či určitou věc, připište to prosím do poznámky. děkujeme
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LARK: https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci tady hledala mamka. Je to občas pain, protože tam některé organizace tahaj psy ze slovenska, rumunska, ukrajiny a maj představu, že psa dovezou na hranice na “objednávku” a předaj z auta do auta. Ale nakonec po 3 měsících a několika odmítnutí (a jezdili jsme často i s dětma a tak, abychom viděli reakci) máme wolfieho :). Sice zadání byla “fena do 8 let” a realita je desetiletý kluk, ale je moc fajn.
    OTZ
    OTZ --- ---
    LARK: Beagle (měl jsem, sice je to natvrdlý a svéhlavý ale hrozně hodný a friendly :)), ohař nebo jinej honič/kříženec, ale ty jsou většinou dost žádaní a z útulků mizí rychlostí blesku. nevím jak v Dogpointu či jinde, čim blíž Praze tim bude nějakej "ideální" pejsek asi rychleji pryč, já sám mám až z vých. Slovenska..anebo projíždět inzeráty. jsou taky iniciativy jako Beagle freedom project (pejsci z výzkumáků atd.), určitě bude i nějaká středoevr. "pobočka".
    LARK
    LARK --- ---
    Ahoj, pomáhám mámě (64, za život měla 5 psů, dá tomu psovi všechno, není začátečník) sehnat psa. Tentokrát by chtěla zkusit útulek (já sama mám z útulku božího kocoura, ale u psů v tom “neumim chodit”), jsou tu nabídky dřív než na webu? Poradíte mi, jak nejlépe hledat i případně jinde? Nejradši by chtěla štěně/pejska třeba do 2-3 let max. Ale to by asi chtěl každej, co…? Máma si kvůli zkušenostem troufá jen na menší psy (třeba do 12 kg). A já dodávám, že ideální by pro ni byl nějakej klidnější. A měl by se hodit k dětem (= mýmu synovi). Díky za každou radu.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Vytvořili jsme infografiku k tématu ,,socializace".
    Spousta lidí stále tápe, co si pod tím představit.

    -> https://www.dog-point.cz/content/uploads/2021/10/Socializace-psa.jpg

    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    CAMELLA: jako je fakt, že pro mě je studená voda 30 stupnu. Pro nekoho 5 :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HYSTERIA: hele “břicho polít studenou vodou” je takové trochu kontroverzní, pokud ta voda bude moc studená, tak to může způsobit naopak zhoršení stavu. Na veterině jsme vždy říkali “vlažnou”, to je přecijen bezpečnější na první pomoc laikem.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    V neděli večer u útulku zastavilo auto a majitelé nás žádali o pomoc, že jim zkolaboval pejsek. Bohužel pejskovi už nebylo pomoci (multiorgánové selhání následkem přehřátí).

    Vedra jsou průser, někdy stačí málo a bojujete o život svého psa, ani nevíte jak se to stalo. Tak jsme na web nahodili článek o tom, jak ta termoregulace u psů funguje, jak minimalizovat riziko přehřátí a co dělat, když už je průšvih na světě...

    Horké dny: Riziko přehřátí u psa | Dogpoint
    https://www.dog-point.cz/novinky/horke-dny-riziko-prehrati-u-psa
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Ahoj, házím odkaz na možnost hotelového ubytování pejsků u nás.
    Jedná se sice o venkovní ubytování, ale zato si poradíme s kde čím - nevadí nám výchovné problémy, nevadí nám psi, co se nesnesou s jinými, hlídáme malé i obří.
    Právě se otevřely rezervace na začátek sezóny (květen/červen).

    Více info, vč. 3D prohlídky, jak to u nás vypadá:
    Hotel pro psy | Dogpoint | Dogpoint
    https://www.dog-point.cz/sluzby/ubytovani-pro-psy

    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    OTZ: Jednoho prima bíglíka, který potřebuje před zimou pryč z útulku, máme. Akorát nesplňuje ani jedno kritérirum (kluk, starší, ledvinář).

    Jinak pokud neznáš, tak tady jde filtrovat pejsky z velkého množství útulků podle zvolených kritérií: https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci
    OTZ
    OTZ --- ---
    cau, po ztrate moji fenky bigla v duchodu hledam nahradnici, pokud mozno stejneho nebo podobneho plemene (docela jsem k tem britskym+honicim plemenum prilnul a zvykat si / vychovavat neco jinyho by bylo zase nadlouho) vahove kategorie i pohlavi (rozhodne fenku). mozna bych bral i mensi fenku retreivera nebo ohare. mnozirnu ani plemeno s rodokmenem nechci a nepotrebuju, idealne hledam nejaky nalezeny zvire, vekove v puberte nebo rany-stredni dospelosti tj. 1-7 let (idealne 2-4). duchodce uplne nechci..

    tak kdybste nekdo vedel o nejaky ty fence, co hleda panika, treba ze svyho okoli atd., dejte mi vedet, dik.

    P.S.: ty jedny fence v Troji vim, rezervace tam neberou.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Píšu sem, protože to není akutní - využili byste v Dogpointu tyhle pamlsky (množství viz odkazy)? Odešel nám dneska parťák, nestačil je spotřebovat. Nevím, jak to pasuje k barfování, tak se radši ptám a neposílám naslepo.

    2x 500g (z toho jedno balení načaté, odebráno jen trochu) https://www.jofikrmiva.cz/Jofi-Snack-mekka-kachni-prsa-500g
    2x 500g (z toho jedno balení načaté, odebráno jen trochu) https://www.jofikrmiva.cz/Jofi-Snack-jeleni-filety-500g
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---

    TIMMY HLEDÁ DOMOV.


    Moc milý a nenáročný psí senior.

    Pohlaví: pes
    Evidenční číslo: 68020
    Datum (rok) narození: 2010
    Velikost: Střední
    Poznámka ke stavu: Kastrovaný. Artróza. Zvýšené močení.

    Timmy je starší psí pán, bude mu odhadem kolem deseti let. Je to drobnější kříženec ovčáka, momentální váhy kolem 22 kg.
    Přišel o svého páníčka a dostal se k nám do útulku. Od jeho příchodu řešíme jeho zdravotní neduhy – ty, které bylo možné bezodkladně vyřešit, jsme s veterináři vyřešili, ostatní se snažíme ještě dodiagnostikovat. Stáří je ale neúprosné a tak Timmyho trápí artróza, potřebuje se častěji vyvenčit a je maličko senilní. Nevylučujeme, že bude potřeba s ním tedy častěji navštěvovat zvěrolékaře. Je to ale hodný a milý pes, který bude vděčný za kousek teplého místa, které mu pomůže malinko ulevit od bolesti kloubů. Možná jej ještě na stará kolena pár triků naučíte, ale půjde mu to už jen velmi pomalu.
    Pokud by mohl mít páníčka, který ho sem tam podrbe, poví mu několik vlídných slov, poskytne místo v teple pro dlouhý odpočinek a dobrou baštu do žaludku, bude to pro Timmyho jako ráj na zemi.
    KONTAKT:
    tel:+420 607 018 218
    adresa útulku: Lhotky 60, Malotice,
    Adopce psa z útulku | Dogpoint
    https://www.dog-point.cz/nasi-psi/informace-k-adopci
    Jsme tu pro vás | Dogpoint
    https://www.dog-point.cz/kontakt







    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---

    RIA HLEDÁ DOMOV.


    Chytrá jako liška, vnímavá a jemná.

    Pohlaví: fena
    Evidenční číslo: 76020
    Datum (rok) narození: 16.6.2016
    Velikost: Menší/Střední
    Ria je čtyřletá kříženka drobnějšího vzrůstu, váhy kolem 12 kg. K cizím lidem je zpočátku nedůvěřivá, ale po seznámení je velmi kontaktní. Na vodítku se na jiné psy štěká jako generál, ale na volno je po seznámení, přátelská. Je chytrá jako liška, vnímavá a jemná. s pozitivní motivací se velmi dobře učí novým dovednostem a velmi ráda spolupracuje s člověkem. Je to ten typ psa, kterého byste si představili jako úspěšného agility psa, nebo psa, který sbírá s páníčkem medaile v dogdancingu.
    Je zvyklá na pobyt doma. Je čistotná, v kotci neštěká, nic neničí.
    Je to lovec – nedoporučujeme ji tedy k jiným zvířatům (drůbež, kočky,…)
    KONTAKT:
    adresa útulku: Lhotky 60, Malotice
    tel: +420 607 018 218
    e-mail: info@dog-point.cz
    Adopce psa z útulku | Dogpoint
    https://www.dog-point.cz/nasi-psi/informace-k-adopci
    Jsme tu pro vás | Dogpoint
    https://www.dog-point.cz/kontakt







    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---


    Na Kolínsku někdo utopil deset štěňat, tyrana hledá policie - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...na-stenata-v-cistirne-odpoadnich-vod-policie.A201104_145714_praha-zpravy_rsr
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---

    LUKÁŠEK - HLEDÁ DOMOV — v Dogpoint

    Malý uzlíček nervů, zároveň ale terénní psík na výlety. Jeho minulost nebyla zrovna nejlepší...

    Pohlaví: pes
    Evidenční číslo: 20020
    Datum (rok) narození: 2011
    Velikost: Malá
    Poznámka ke stavu: ledvinová dieta, kastrovaný

    Lukášek je starší pejsek, jehož věk odhadujeme na více jak 8 let. Je necelé čtyři kila vážící kříženec. Neznáme jeho předchozí život, ale asi to nebylo nic moc pěkného. Umí chodit na vodítku, moc rád má mlsky a odměny za které umí předvést krásné sednutí a panáčkování. Venku cupitá jak malý terénní pejsek a nemá problém ani s delším výletem, při kterém si spokojeně očuchává celou trasu. Pokud se s ním jde častěji, je i čistotný (vzhledem k problémům s ledvinama, musí mít nasazenou ledvinovou dietu). Jiné psy moc nevyhledává, je na něm vidět, že má rád svůj klid, tempo a pohodu. K dospělým je zprvu odtažitý, ale když si zvykne a pochopí denní režim a rutinu, je z něho pejsek vítací. Je vidět, že má rád děti, po kterých se neustále ohlíží a hlídá si je, jestli jdou s vámi.
    Z minulosti si ale nese šrám na duši v podobě komplikované manipulace. Nechá se pohladit, pokud si sám přijde. Ale jakmile mu chcete vyměnit obojek, rychle připnout vodítko, ošetřit ho, zvednou, nebo jakkoli omezit jeho osobní prostor (byť i v dobrém), vyhodnocuje to jako boj o život a urputně se brání zubama, dokud mu síly stačí. Není to jen plané vyhrožování.
    Potřeboval by domov, kde by ho trpělivě naučili, že při manipulaci nemusí bojovat o život.
    Vzhledem k jeho chování ho nedoporučujeme nezkušenému člověku, ani k dětem, které by mohly nevědomky omezit jeho prostor a mohlo by dojít ke kousnutí.
    Hledáme pro něj trpělivý trvalý domov, nebo dlouhodobou dočasnou péči. Uvítáme i dobrovolníky, kteří by ho pomocí pozitivní motivace zvykali na různé situace a manipulaci i od cizích lidí.

    KONTAKT:
    tel: +420 607 018 218
    e-mail: info@dog-point.cz
    www.dogpoint.cz
    adresa: Lhotky 60, Malotice (okr. Kolín)







    MASOO
    MASOO --- ---
    Dogpoint o.p.s. – útulek pro psy, výcvik, odchyty
    https://www.dog-point.cz/nasi-psi/kira
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TESSS
    TESSS --- ---
    Kam byste me nasmerovali pro stene, stredne velky idealne fenka? Hledam pro kamarada, jeho pes snedl navnadu. Praha. Dekuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam