• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ADAMFC: v cem se lisi sber dat jak to dela google, nebo MS, nebo apple ?
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Spíš jde o to že tu stavíte MS jako toho hodného co nikdy nic, a přitom to tak není. Teď jsem na outlook.com koukal a už to automatické není. Ale když jsem se přihlásil jak to bylo nové tak se automaticky přihlásil FB chat aniž bych někde něco povoloval.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: automatický? Já outlook.com mam a nikde žádný automatický napojení nevidim :) Jinak pokud sis všimnul, tak data s facebookem propojuje každej druhej server při registraci.

    A fakt mícháš milion věcí dohromady - mícháš reklamy v aplikacích třetí stran, propojení s facebookem, který je naprosto dobrovolný a diktovaný požadavkem uživatelů (nechtěj se registrovat na pěti různejch místech), do toho software od MS, kterej rozhodně nesbírá data stylem google atd. atd. A ano, uznávam, že je to matoucí, ale často to vychází prostě z neznalosti a lenosti lidí.

    Já si nedělam žádný iluze, že když budu používat bing, tak mi to bude nabízet věci na základě mýho hledání (a bing to dokonce prezentuje uživatelum jako jednu z výhod, na kterou často slyšej), ale nevim, jak do toho vstupuje vývoj aplikací pro Win phone, nebo existence windows jako takovejch
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Ale no tak, MS jde hodně o to aby si ukousl z toho velkého reklamního koláče, který teď okupuje Google. A třeba jejich spojení s FB je mnohem nebezpečnější než Google. Viz třeba automaticky napojený FB chat v outlook.com
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: věř mi, že MS má jako jednu z priorit práci s PII daty a rozhodně to nejedou na úrovni Googlu, protože maj úplně jiný cíle než google. Google data dává k dispozici, protože těží z reklamy třetích stran. MS ty data používá pro svoje zájmy a svojí reklamu. Některý data dává partnerum, ale to jen, když to výslovně povolíš. Samozřejmě se najdou díry, ale to je případ od případu a chybama zaměstnanců - ne strategií MS.

    A v tomhle teda advokát MS jsem
    MAGE
    MAGE --- ---
    DIM_: No moc ne... zbezne jsem to prolitnul a: http://privacy.microsoft.com/cs-cz/fullnotice.mspx#display muzes udelat ten Opt-Out, ale defaultne to vyuziva tvoje informace, takze asi tak. Nejsem zastance/odpurce zadneho z nich pac v tohmle smyslu to u kazdeho vyjde nastejno.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MAGE: Zaprvy ADAMFC a zadruhy http://www.theverge.com/2012/10/23/3542642/microsoft-clarifies-policy-personal-information (to je docela fer:)
    Nejsem tu jako advokat MS:)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: jenze to pletes banany a papriky
    MAGE
    MAGE --- ---
    DAN_F: Stahují osobní informace, Apple má iAd (aspon myslim ze se to tak jmenuje) a reklamy v WP aplikacich jsou celkem hojne.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MAGE: Jo :) Možná jsem prostě mimo, ale neuvědomuju si, že by Apple a MS měli vůbec nějaké inzertní systémy. Jestli už mají, tak to máš samozřejmě pravdu. Každopádně žádný z placených MS nebo Apple produktů mi nepodsouvá reklamu – předpokládám že ani placené Google služby to nedělají. Jen jsem chtěl říct, že to "zadarmo" není tak úplně zadarmo.
    MAGE
    MAGE --- ---
    DAN_F: No je naivní si myslet že MS a Apple nedělají to samé... a ještě si za to člověk platí =)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MARASAN: Já úplně nevim co tu řešíme. Když si něco chci koupit, tak to stojí nějaké peníze a úplně nerozlišuju mezi tím, jestli je to oblečení, jídlo, nebo SW. Android "nic nestojí", protože ekonomika Google je založená na inzertním modelu, takže máš veškeré jejich "free" služby prostrkané reklamou a tvoje uživatelská data jsou jen zdroj dat určený k dalšímu zpracování a defakto následnému přeprodeji. Ne že bych kvůli tomu Google nepoužíval, ale nic není tak úplně zadarmo a musím říct, že když si můžu vybrat jestli za kvalitní věc zaplatit a mít ji bez reklam, nebo jestli nic neplatit a pořád koukat na nějaké debilní bannery, tak volím první možnost. Pochopil bych, kdybychom tu třeba řešili Adobe a jejich SW balíčky s cenovkou v řádu několika desítek tisíc, ale i tam je ta cena na místě, protože návratnost investice je relativně rychlá. Vývoj SW a běh společnosti stojí peníze a ne všichni jsou ochtoni za cenu SW zadarmo nechat prohledávat svoje maily a donekonečna koukat na "MIMOŘÁDNÉ CENY", "DOKONCE SE SLEVOU!" atd.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DAN_F: jo, $8 je ok, ale potrebujes i ty wincky.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MARASAN: Myslim že pro každýho trochu soudnýho člověka, co chce vyvíjet, není těch 8$ (potažmo konceckonců ani ta plná cena) zásadní problém :)

    Android je přístupnější a pro řadu lidí lákavější. Pro mě to z čistě uživatelského hlediska byla noční můra.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MARASAN: no pro Windows Phone si muzes vyvijet podle libosti na emulatoru, ale pokud to chces odeslat do Store nebo dostat na telefon, tak uz je treba si zaplatit.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NECROMAN: na druhou stranu vem si treba Android, na nejz je vyvoj free. Nevim, jak je to s prenosem aplikaci na telefon, ale i pokud by byl zpoplatnen, je presto mnohem pristupnejsi. Pokud bych nechtel delat diru do sveta s phone-aplikaci, ale delat si neco pro sebe, mam s WP smulu. Bohuzel jsem si muj telefon vybrat nemohl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Kdo me tam najde? :)
    Launch Windows Phone 8X by HTC na značkové prodejně HTC v Praze!
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.440976855958472.101057.141716859217808&type=1
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MARASAN: tak to je pochopitelne, pokud ale uvazujes o vyvoji pro WP7 nebo WP8, tak zkratka potrebujes vykonny hardware na provoz emulatoru, pres to vlak nejede
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NECROMAN: musel bych koupit i HW.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NECROMAN: UI windows8 ? ;)) popravde co jsem si s tim hral, tak budu cekat na win7, dokud windows8 UI neprojde upravami
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MARASAN: a co ti brani upgradu na Win8? Je ted za 30€ :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Win7 to samy co Win8, provozuju XP a Win2k. Jasny, asi nejsem typickej user, ale klacku pod nohy je tolik, ze se jim nejspis ani nestanu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam