Co bych osobne se na WP8 momentalne uvital, tj. co mi uplne nesedi :
1) Trochu veselejsi vzhled dlazdic + moznost pozadi.
- imho soucasnej 2jadrovej riscovej Snapdragon S4 (1 - 1,5 GHz) neni uplne pomalej (benchmark mi nameril 1/5 vykonu soucasny Core i5!), aby tohle neutah bez ztraty kyticky. Na tohle suchy dlazdicovy prostredi s jednou barvou a cernym pozadim si porad nemuzu zvyknout. V tomhle zlatej iOS nebo Android
2) Propracovanejsi emailovej klient, kalendar
- email neumi synchronizovat najednou vice polozek ve schrance (musel sem vyresit presmerovanim kopii vsech zprav na hotmail, coz me v soucasny afere spehovani NSA z principu nesedi..), kalendar by mohl uzivatelsky privetivejsi a zobrazovat udalosti na lockscreenu i vic nez jeden den dopredu
3) Spousta uzitecnych aplikaci se na WP8 vyviji oproti ostatnim platformam pozdeji nebo vubec
- ostatne existuje iNyx, Nyxdroid, ale kde mame WPNyx?
4) Neexistuje FFox, Opera, Chrome
- ano, mame UC Browser, neni uplne spatnej, ale neumi via cloud synchrozivat zalozky a hesla z FFox (pochopitelne) a pri nacitani stranek sem tam hodi hlasku, ze nemam pamet a ze ji pro me musi uvolnit.
(ja vim, 512mb ramky neni moc, ale kupovat si kvuli gigu pameti drazsi (a hlavne vetsi a mene kompaktni) 820ku neni momentalne na poradu dne.
Jinak spokojenost, system je rychlej, kdyz si na to clovek zvykne, tak i pomerne intuitivni a ani moc nepada.. :)