• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    CROME: tak jsem nastavil region united states (format jsem nechal cz, to by nemelo mit vliv) a cortana nefachci... respektive ani nikde v nastaveni to nemuzu najit.. jak se k ni pls dostat?

    a ten word flow - da se to stahnout pro cesky slovnik a klavesnici? nebo pujde nekdy v budoucnu? sice obcas anglicky pisu, ale ne tak moc, abych si vzpmel ze tahle funkce existuje, takze v praxi ani nevim, jestli je to dobra funkce, nebo spatna funkce, nebo jaka vlastne to je funkce .)))
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    CROME: nene, mluvim o storage sense. jde mi o misto v telefonu.. i kdyz ono to jde celkem ruku v ruce s data sense...
    no ale jeste jsem nad tim premyslel a asi jde jen o muj zkrat.. postupné ubývání místa bude dané fotografováním... nějak mě to nenapadlo nejprve... takže už jsem v klidu.
    CROME
    CROME --- ---
    HAWLIS: Ano,predpokladam ze mluvis o data sense..?
    HAWLIS: Ano

    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Jinak desne se mi libí v 8.1. Storage sense. A krasne vidím, jak mi telefon zasira neco a nevím co... Porad se totiž po drobnejch kilobajtech zaplnuje... Da se zjistit nějakej poslední pohyb dat? Který program taha kolik a kdy?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    NECROMAN: Jinak cortana a ceska republika, bude tohle spojeni fungovat? Stejne jako Word flow nebo jak se to easy psaní jmenuje... Mam telefon v angličtině, ale nastanevo, ze jsem v cz... Když nastavim Ameriku, bude cortana fachat?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Windows Phone 8.1 Update brings Cortana to new markets + new features
    http://blogs.windows.com/...windows-phone-8-1-update-brings-cortana-to-new-markets-new-features.aspx
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SWAMP_ASS: doporučuju zkusit tohle: http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/lockmix/f010a687-6818-4cd2-876f-710e9a83f324

    je to sice taky omezený, ale... mě třeba dostalo to, že to umí počasí z yr.no
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    STEMBUS: Uz to mam, problém byl nejspíš v tom, ze při instalaci přibudou i tapety na pozadí lockscreenu, ty po odinstalovani LS telefon asi hledá, nebo buhvi o co mu de. Kazdopadne Ted jsem LS nainstaloval znova, jako pozadí vybral obrázek ulozenej v telefonu, nikoliv nabizene tapety, LS odinstaloval a vse je ok...
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SWAMP_ASS: hehe, to sem čet někde na nějakym foru, má to něco společnýho s "default" BING lock/vyhledáváním a nebo něčim takovym... hledej :)
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Sakra, včera jsem si nainstaloval betu lock screnu overil si, ze je na pytel a odinstaloval, večer jsem natahal nejake aktualizace, ve kterých byla i položka zobrazeni a dnes mi zustava rozum stát, po odemčení displeje telefon cca 3 sec pracuje než zobrazí displey! Vypadá to, ze nam na večer o zábavu postaráno, hard reset me asi nemine...
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ROMANICAK: nastaveni > oznameni + akce (první řádek - zvolte si rychlé akce) > a tam si na jednu ze 4 pozic přidám POLOHA ....

    ad 7) pokud ti jde o tu hierarchii tak to máš pravdu, to neuděláš no...
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    NECROMAN:
    3. Zkusim, diky
    7. Taktez, to by me vysvobodilo asi
    8. Nechova se to jako disk, neni to videt mezi diskama, ale jako "zarizeni". To proste neni standartni mass storage, jako jsou treba flashky.

    STEMBUS:
    2. A jak presne to delas? Ja tu moznost nikde nevidim.
    7. Nemas pravdu, pomoci mp3 tagu proste neudelas to co jsem popsal, ten postup neni moznej.
    11. Diky, mozna zkusim.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PANORAMIX: Koupili jednu divizi, Nokia Mobile, pod kterou to všechno spadalo. Ne že by ti to mohlo pomoct pochopit strategická rozhodnutí, která v poslední době MS dělá. Ta nejspíš nechápe ani sám MS.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    PANORAMIX: Jaký divize - koupili celej mobil. Přece nekoupěj všechno bez týmu, co jede konkurenci..
    PANORAMIX
    PANORAMIX --- ---
    ADAMFC: Spíš jsem nechápal, proč teda tyhle divize kupovali? Odstranění možný konkurence? Dejme tomu, ale to mohli koupit jen ty Lumie, dělat Nokia by Microsoft a zbytek nechat Nokii.

    HAWLIS: Klikneš na settings - keyboard - vybereš českou klávesnici a zaškrtneš "zobrazovat klávesu s čárkou, když je dostupná"
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ROMANICAK:

    2) GPS tam je, teda alespon já jí v native 8.1 u lumia 630 mám možnost přidat do lišty...

    7) kdysi sem si to taky nedovedl představit jinak, ale... čas co věnuješ rozřazování do složek, tak začni věnovat editaci mp3 tagů a pak jsi na tom s tím jazzem atd úplně stejně jako když si měl složky, ale i tak souhlas, na hovno to je a dycky bylo, ale zvykl sem si a ted mám v mp3 ve skutečnosti daleko lepší pořádek a možnosti volby...

    11) doporučuju metro file manager, jednoznačně...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ROMANICAK:
    3. Pro navigaci tam a zpatky lze pouzivat swipe gesta podobne, jako ve Windows 8.
    7. Existuje aplikace Folder Play, ktera toto resi
    8. Jak nejde? Pripojim k PC a mohu nahravat soubory tam a zpatky, neni treba zadny software.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Lumia 1520 Cyan - konecne, vcera v noci!

    1. Zacala normalne fungovat navigace, resp. to hlasovy hlaseni pres BT do HF Parrot MKi 9200. Uvidime na delsi ceste. Jedina chybka - je tam nekolik sekund mezera nez to zacne hlasit a potom co to prestane hlasit. Takze kdyz jste ve meste v ulickach, tak musite jet pomalu, aby vam to stihalo rikat kam odbocit.

    2. Panel s notifications a ovladanim na wifi, BT a tak...jako nic moc teda. Wifi OK, to se da prokliknout do vyhledavani a tam bud zpnout nebo vypnout neco proste scanovat. Ale BT se da pouze zapnout nebo vypnout, do vyhledavaciho menu vas to nedostane, coz je naprd. Pak tam vubec neni zapinani a vypinani GPS a ani tech movement sensors, to by tam klidne mohlo bejt.

    3. V IE par zmen co me potesily, ale porad malo cudliku, potrebuju aspon <- a -> aby se dalo rozumne browsit. To je to takovej problem??? Ukladani hesel je super.

    4. Hlasitosti zvlast - parada, konecne.

    5. Aplikace Video a Podcast a Camera - proc to kua nejde odinstalovat??? Na co mi je nejaky Xbox Video, kdyz nemam, nechci mit a nikdy nebudu mit xbox? Nebo nejakej pitomej podcast? Camera taky nepouzivam, mam Nokia Lens...ale odinstalvat to nejde. Proboha proc???

    6. Jeste porad neprisli na to, ze u hudby je potreba tlacitko STOP. Ach jo.

    7. A asi nejvetsi zklamani - mp3 jdou stale tridit pouze podle mp3 tagu, takze kazdej clovek, co je nema vsechny na jedne hromade, ale hezky roztrideny v adresarich treba podle stylu a pak podle interptretu a pod nima jednotlivy alba, tak je bez sance. Proste neexistuje moznost, jak si treba rict, ze dnes mam chut na nejakej jazz, tak si vlezu do slozky jazz a oznacim tohle a tohle a tohle album a dam si je do playlistu. To je fakt epic fail. Tenhle soucasnej iPriblbej zpusob prehravani hudby je mozna tak akorat pro hipstery, kterejm staci ze do dela elaa elaa eee eee eee...

    8. Stale nejde mass storage, ale toho se asi nedockam

    9. V settings stale neni serazeno dle abecedy - kdo v tom ma furt hledat kde je co?

    10. Po nakopirovani apliakce na SD kartu uz neni potreba kartu vyndat a zandat, aby si ji telefon vsimnul a aplikaci mohl nainstalovat. Jupiii!

    11. Aplikace Files neni o nic lepsi nez Pocket File Manager, diky nezrusenym a debilnim omezenim WP koukat jen o nekterych slozek je to stejne omezene pouzitelny. Skoda.

    Celkovy hodnoceni zatim 3/10, jsem prisnej. Ale taky je to po par hodinach, treba prijdu na par zlepseni co mi pomuzou.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    BOPA: když mam zapnuty vibrace, tak u jakehokoliv vyzvaneni vzdy zavibruje kratičce na začátku a pak už jen zvoni...
    BOPA
    BOPA --- ---
    HAWLIS: WP 8.0 - když mám zapnuté i vyzvánnění i vibrace, tak to jak zvoní, tak vibruje... Ale záleží, jakou vyzváměcí melodii máš... protože u některých to vibruje třeba jen ze začátku a pak zase až po dlouhé době :-)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    měl bych další dotaz... si přijdu jak uplnej mimoň, že se furt jen ptam, ale zase si říkám že lína huba, holé neštěstí...

    takze tentokrat.. od počátku co mam WP bojuju s vyzvaněcíma profilama... nastevení pouze zvuk, nebo pouze vibrace, nebo nejdriv vibrace a pak zvuk me trochu trapi... chybí mi například vyzvaneni a vibrace soucasne po celou dobu kdy telefon zvoni.
    existuje nejaka moznost, jak tohle nastaveni do WP dostat? appka? pls...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Pekny 4" budget phone
    Lumia 530: the powerful entry to Windows Phone - Conversations : now part of Microsoft
    http://conversations.nokia.com/2014/07/23/lumia-530/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam