• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    SIRLOON: U nás je to myslím brané jako klasické zamlčování (a tedy přitěžující okolnost, pokud jsi ty ten obviněný). V docela slušné řadě států už je na to extra zákon. A nejspíš nebude zas tak dlouho trvat a objeví se i tady. Samozřejmě, i v takovém případě se nejspíš můžeš odvolat na listinu základních práv a svobod. Ale pokud ty jsi obviněný (což nejspíš budeš, když získají povolení ti vzít telefon/disk), tak je to přitěžující okolnost.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    SLUPKA: a ze kteryho?
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    VECTOR: Pokud ti policie zabavi telefon/disk cokoliv a ten bude zasifrovany, tak to nebudou hackovat, oni te pozadaji o klic a ty jim ho ze zakona musis dat.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VECTOR: Tohle ani tak není diskuze.
    Heslo zamezí přístupu do telefonu, proto máme vrstvy zabezpečení, které blokují USB Mass Storage, File Managery které by mohli pracovat přímo s Filesystémem a další.

    V tuhle chvíli by pro dostaní se do telefonu museli použít 0-Day exploit, tvoji vlastní chybu, nebo napadnout boot loader. (Zaplat panbuh zatim jsem nemusel oficiální bootloader nahrazovat - aneb lidi co si nahrajou custom bootloader pro Androida a pak tvrdi jak to maji bezpecne :P )

    Pokud musíš šifrovat data, pak jsi opravdu paranoidní - šifrování celého zařízení stejně není vhodná forma a volí ji především paranoidní uživatelé, protože telefon máš neustále zapnutý.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VECTOR: ja jsem to pochopil, ale kdyz jsi to vzal jako priklad, tak jsem se toho drzel. a znova - pokud by mi prohledavali telefon cilene a ja nemohl vymazat obsah na dálku (třeba kdyby mě zadržovali), tak bych jim heslo nerekl a pochybuju, že by se jim vyplatilo to nechat hacknout.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HAWLIS: To sprejovani jsem daval jako priklad na zaklade tohodle clanku: http://praha.idnes.cz/...u-narodniho-divadla-fq0-/praha-zpravy.aspx?c=A140813_170105_praha-zpravy_zt

    znova, nesprejuju, ale pokud te nekdo zatkne a (byt protipravne) muze prohledat telefon, tak bych se rad pred podobnym excesem chranil sifrovanim, stejne jako clovek sifruje jine sensitivni udaje.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VECTOR: ja osobne jsem v tomhle paranidni dost a pokud to jen jde, tak nekde neuvadim svoje udaje a snazim se hlidat co jde... ale posledni dobou na to uz zacinam srat .)

    jinak pocitam, ze pokud te zatknou za sprejovani, tak ti rozhodne nezabavej telefon pro to, aby ti našli fotky tvých ilegálních gráfek. a pokud ano, pak by me zajimalo, na kolik by se jim vyplatilo to nechat hacknout... jasne ze to asi nejak pujde, ale nevim k tomu moc motivu. To by muselo bejt asi dost zavazny jednak a jednak duvodny podezreni, ze telefon obsahuje nejaky fakt zasadni a dulezity data.
    a znova - pokud te nebudou drzet bez moznosti pristupu k netu, tak okamzity online delete...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HAWLIS: ok, zkus si misto lupice dosadit policii. tim nechci implikovat, ze tam schovavam neco ilegalniho, ale treba to, ze policie nekoho zatkne za sprayovani a jako dukaz pouzije data v jejich telefonu (fotky). jeste chci podotknout, ze nesnasim sprayery, ale tomuhle zamezi ciselne heslo?

    vynechme kdyztak z diskuse hledisko paranoiy ;)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ETHAN: je to mozne. uz jsem to zareportoval do kudlanky, tak snad se na to admin podiva.
    http://mantis.nyx.cz/view.php?id=1646
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    NECROMAN: Není to tím, že Nyx detekuje prohlížeč jako Safari a pak udělá něco, co ovšem IE nedá? Viz http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2014/07/31/the-mobile-web-should-just-work-for-everyone.aspx
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    NECROMAN: Taktéž se mi blbe zobrazuje, resp. jak píšeš nezobrazuje, ani po včerejší aktualizaci.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: já si to taky myslim. Ten telefon se ti ani nespáruje s PC, když nemáš heslo. Ani blbou wifinu nezapneš
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    k diskusi o zabezpečení telefonu - nestačí teoreticky mit jen heslo? Počítám, že když mi někdo šlohne telefon a bude zamčenej, nepůjde mu o odemnčení, ale o prodání do bazoše (tam to komplet vymažou tak jako tak) a nebo to vymaže rovnou zloděj... že by se trápil s nějakým odemčením telefonu s neznámým obsahem mi nepřijde pravděpodobný.

    no ale taky, pokud bych mobil ztratil, tak bych si přes web celej mobil smazal...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, zobrazuje se vam spravne web Nyx v IE11, pokud mate uz WP8.1 s Update 1? Poznate to podle cisla verze OS 8.10.14147.180 a vyssi.
    Spatne se mi zobrazuje datum a indikace novych prispevku v detailu mistnosti.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    VECTOR: hm to je divoky ale ja tak nejak pocitam ze kdyz mi slohnou telefon prijdu na to v horizontu 15 minut prvni co udelam ze zablokuju banku, druhe ze si zmenim hesla do mailu a vic se asi strachovat nebudu.
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    VECTOR: dej si heslo na telefon a v momentu kdy přijdeš o telefon, tak zmáčkneš na netu tlačítko wipe (samozřejmě, musíš to mít v mobilu dovolené).

    pokud očekáváš situaci, že tě někdo dlouhodobě keyloggeruje, aby ti následně ukradnul mobil a vybral tvůj účet, tak jsi poměrně paranoidní. pokud si myslíš, že je taková situace reálná, tak je asi jediné řešení všechny moderní služby přestat používat.
    ACID
    ACID --- ---
    s prichodem chytrych telefonu lidi prisli o rozum?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    JESSE_MORENO: ok, hypoteticka situace.
    jsem moderni clovek, mam cloud (skydrive), na nem mam ulozenej certifikat do komercni banky do prihlasovaciho formulare.

    kdyz mi nekdo ukradne telefon, tak si v aplikaci skydrive najde certifikat a vzhledem k tomu ze ma telefon a potvrzovaci smska prijde na ten telefon, tak si zvesela muze posilat platby z myho uctu po celym svete. jasne, nezna heslo, ale i tak ho muze nekde keyloggerovat.

    ale to je jedno, spis mi jde o to, aby, kdyz mi nekdo ukradne telefon, nemel pristup do mailu atd. uctu, co mam v telefonu synchronizovany, vsechny ty resety hesla na paypaly atc. proste chodi na muj mail, kterej je i v telefonu.

    android umi sifrovat cele zarizeni, tak se ptam, jestli to umi i WP8.1
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    VECTOR: sorry nemam odpoved tak se aspon zeptam:

    Jakto ze kdyz ti nekdo ukradne telefon tak ma pristup k tvemu internet bankingu? co mas za banku a jakym zpusobem se do te appky prihlasujes?

    Ja mam komercku a pro vstup do aplikace zadavam svoje heslo a pak pri kazde jedne platbe ho musim zadavat znova...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    prosim vas, existuje nejaka moznost, jak zasifrovat cele zarizeni? neco jako bitlocker pro klasicke win?

    si rikam, ze kdyz mi nekdo ukradne telefon a pak se mrkne na skydrive, ma celej pristup nad mym internetbankingem, napr.
    P19
    P19 --- ---
    Zdravím.
    Pokouším se napsat svou první aplikaci, ale nedaří se mi vygooglit jedna věc. Vím, že ve Windows Phone 8 není app.config. Místo toho všude odkazují na IsolatedStorageSettings, ale to jak jsem pochopil je spíš pro nastavení získaná od uživatele.
    Já bych potřeboval někam uložit takové věci jako url webservicy apod. Nebo používáte obyčejné xml? To mi příjde jako krok zpátky.
    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam