• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ETHAN: 830 Glance Screen tuším zrovna má.

RENDALF: Pořád jsou to Li-Ion akumulátory, kterým je částečné dobíjení víceméně jedno. Co jim vadí nejvíc je nabíjení na plnou kapacitu a vybíjení k spodní hranici. Optimální stav nabití pro jejich životnost bývá někde kolem 60 %. Proto nikdy když si kupujete nový telefon nemá plně nabitou baterku a pokud jim na skladě neleží hodně dlouho tak ani úplně vybitou (kvůli samovybíjení to za rok nebo dva může dojít až na nulu). To zahřívání asi bude životnost snižovat, ale i v těch "unibody" telefonech se dá baterka vyměnit a nebývá to většinou zas tak složité. Po dvou letech každodenního nabíjení už se stejně většina lidí dostane na těch 500–1000 cyklů po který začíná jít kapacita do háje rychleji a vyplatí se baterii vyměnit / nechat vyměnit :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    RENDALF: Kolega v práci má telefén na stole na nabíjecím polštářku a když mu někdo volá nemusí to odpojovat, jen ho vezme pak zase třeba položí. Klidně bych bral i menší výdrž baterky, jen když mě nebude nabíječka otravovat. Většina toho co nedělá baterkám dobře už v dnešní době neplatí nebo to byly kecy hned od začátku.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    RENDALF: Telefon v nabijecce muzes nechat i po dobiti, on sam vi, ze uz ma dost.
    Ja bezdrat nabijeni mam (u 920) a je to supr, ale docela to zahriva, takze to asi baterce nebude moc delat dobre..
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    k tomu bezdratovymu nabijeni, pouziva to nekdo v realu? Podle toho co jsem na internetech cetl, nedal baterce vubec dobre castecne dobijeni behem dne, stejne jako nechavat dobity telefon dal v nabijecce. Myslel jsem teda, ze uz je tohle davno vyreseny, baterky zadnou pamet nemaj a nabijecky se umi ridit samy, ale radsi to dodrzuju, prece jenom je ta baterka v 925 (jakoby) napevno ze jo
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ETHAN: Jakože má stereo mikrofony a umí nahrávat čistý zvuk i když na koncertě stojíš vedle repráku (zkoušeno s 1020).
    Ale hlavní výhoda 830 oproti těm levnějším je bezdrátové nabíjení. Velká výhoda, na příštím telefonu jí budu chtít.
    HNIZDO: Není a moc bych s tím do budoucna ani nepočítal.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ELHO_CID: Taky mě napadlo, že jestli s uvedením 640 klesne cena 830, pořád to může být dobrá volba. Na druhou stranu telefonem nefotím skoro vůbec a když ano, tak ne proto, abych ty fotky někde prezentoval, ale protože jsem třeba líný něco opisovat z plakátu. Rich recording mi nic neříká, budu si muset počíst. Naopak mě celkem láká Glance Screen, kterou 830 mít nebude a připadá mi celkem užitečná.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Prosim jaky je aktualni stav nahravani telefonickych hovoru na WP?

Co jsem zjistil WP7 ano, WP8+ ne.

(Klient potrebuje zakonem narizene nahravani obchodnich direktiv jeho klientu.)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ETHAN: Ta 830 bude mít nejspíš pořád výhodu lepších mikrofonů s rich recording, pureview foťáku se stabilizací a lepšího vzhledu. A větší interní flash se taky hodí, je do ní rychlejší přístup než do karty. Ale ty papírové hodnoty výdrže u 640 vypadají skvěle.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ETHAN: Update pro pobavení místního osazenstva: Právě mi přišla cenová nabídka opravy. Výměna základní desky by přišla na 5150 Kč. Použitý telefon, ale s 12 měsíci záruky by mě vyšel na 4234 Kč v Alze. Nový jinde na 8850 Kč. Zajímalo by mě, jak tu cenu počítali a jestli jim to stálo za to. Takže potřeba nového telefonu s WP se změnila z vysoké pravděpodobnosti na jistotu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Co si myslíte o MS Lumia 640, případně 640 XL? Jsem zrovna ve fázi výběru telefonu, protože mi odešlo HTC 8X a mimozáruční oprava bude asi tak drahá, že prostě nebude mít cenu ji absolvovat. Přemýšlel jsem nad 830, ale teď po oznámení 640 se mi už tolik nelíbí :o)
    PANORAMIX
    PANORAMIX --- ---
    Tak kdo jste viděl dnešní konferenci z WMC v Barceloně? Jsem tak trochu zklamanej.

Lumia 640 nevypadá zle, ale je to pořád jen střední třída.
    Vlajková loď (a další modely) pouze slíbený, takže bůh ví, jak to s nima bude.
    Project Spartan v telefonech má adresní řádek z nějakého zhovadilého důvodu nahoře.

Pro mě se teda žádná hitparáda nekonala...
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    jojo , beru zpet .. uz to vidim :-) me to prislo divne .. to byl asi nejaky zkrat .. potahal sem stejne dat na wifi jako na mobilu proto mi to prislo stejne , je fakt ze druha zalozka to ukala prokazatelne :)

me sorry :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    MOPIK: krome toho máš po otevření appky přehled kolik dat ti to žere přes wifi a kolik přes mobil. dost bych se divil že by ti to jako jedinému nefungovalo jak ma.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    MOPIK: me to pocita prokazatelne pouze mobilni data
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MOPIK: Tak si vypni wifinu a pak si vypni mobilní data.

Každopádně mně to počítá akorát mobilní data
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    HAWLIS: ja mam pocit, ze zere i wifi data .. ze je to proste limit pro data obecne. ale kdyz stahuju pres wifi , odecita se taky
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    MOPIK: to je snad automaticky ne? nebo chápu smysl te appky prave pro nastaveni limitu na mobilni data a tak mi funguje.
    BARTMIX23
    BARTMIX23 --- ---
    DIMOUSE: :D dik
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    BARTMIX23: až najdeš, tak dej vědět. Zatím to řeším prohlížečem. Pravdou je, že notifikace na dlaždici apod. by byla ok.
    BARTMIX23
    BARTMIX23 --- ---
    cau, je nyx na Windows Phone ? nasel sem ho jen na android mobile :/

diky
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ELHO_CID: ono to zase tak zabavne nevypadalo :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    A dneska je na myAppFree akce na nějakou hru o gladiátorech, ale má to 1,5GB, tak nevím jestli to budu stahovat.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GILDARIUS: To vypadá docela zajímavě, díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam