• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    RENDALF: Mam mojí Lumii v USA taky kvůli Cortaně :) takže nevím jestli to jde v ČR, já to tam mám :) a jinak žádný takový problém jako MOPIK: tam nemám :/
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    RENDALF: Btw kdyz sme u toho .. mam telefon v regionu USA ( kvuli cortane ) jak se zaregistrovat k nakupum? Chce to po me USA adresu si mam vymyslet nebo musim prepnout na CR?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    PIKAPRD: jde to v nasem regionu?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    NECROMAN: Však jsem taky dal na hodinu přerušení v docházce, abych si pro ni dojel do Mironetu. A jelikož sedíme v jedné budově, tak klidně zítra půjčím do ruky :o)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Lumia 640 a 640 XL jsou uz skladem
    Microsoft Lumia 640 od 4 480 Kč - Heureka.cz
    http://mobilni-telefony.heureka.cz/microsoft-lumia-640/
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    Hmm.. Dead Trigger 2 pro WP8.1, myslím že se to Microsoftu podařilo a vývoj Windows Storu se ubírá správným směrem, ne kvuli hře, ale když už se nějací vývojáři aplikací pro Android/IOS odvážili připojit se i k WP, myslím že to nebude dlouho trvat a WP zažije světlejší chvilky.
    KEJML
    KEJML --- ---
    MOPIK: No, u kontaktů se mi upřímně více líbí současný vzhled
    ACID
    ACID --- ---
    VECTOR: nevedomky si mackas "home"
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Nevite nekdo, podle ceho se ridi situace (zobrazeni) na displeji kdyz telefonuju? Priklad - chci hovor polozit. Obcas dam telefon od ucha a je tam ta "telefonni appka", cudlik na polozeni atd., a obcas je tam jen malej pruh nahore (toast), na kterej musim kliknout, abych vyvolal appku a moh hovor polozit (napr.). Vytaci me to k totalni nepricetnosti a nevidim zadnej system kdy je tam jedno nebo druhy.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ELHO_CID: Když jsou všechny stejné, tak potom není co řešit:)

Jinak jasně, dává smysl. Dík.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Ony jsou stejné, jen se mi nechtělo hledat to konkrétní číslo. Bezztrátovou kompresi DNG mám v Pentaxu a tam to dává značné rozdíly, RAW na ISO 100 kde je vyfocený třeba portrét nebo makro je poloviční oproti například fotce z klubu na ISO 6400.
    TIFF má tu nevýhodu že už tam proběhla Bayerovská interpolace, takže musí být 3 bajty na pixel. Ale snímač klasické konstrukce (nebavím se teď o foveonech a Fuji SuperCCD) má opravdu fyzicky 40 milionů bodů, 20 milionů je zelených, deset je červených a deset modrých. S 8 bit DAC to pak dává 40MB. Pro mě to bylo trochu zklamání, protože na zrcadlovce mám 14bit na pixel a je to hodně znát.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ELHO_CID: Jak ~? Pokud by to bylo skutečně bez komprese a) neměly by mít všechny soubory úplně stejně? b) neměly by pak mít 120 MB? (alespoň u TIFFu platí že 1 bajt na 1 pixel, nicméně pro každý barevný kanál, takže × 3)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KEJML: DNG z Lumie 1020 mají všechny ~40MB, takže jo, vykašlali.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ELHO_CID: DNG zas mívá bezztrátovou kompresi, nebo se snad na ní v Nokii vykašlali?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KEJML: Jo, nějak se mi zapletly oči a četl jsem DNG. JPG nemůže být bez komprese, to z principu nejde.
    ACID
    ACID --- ---
    TKEJML: To platí predpokladam pro ten RAW
    ACID
    ACID --- ---
    DAN_F: Cca 2-5MB. Do kompu to až tak nevadí, ale pokud potřebuju na montazi nebo u zakaznika udělat několik fotek a poslat to mailem, tak bych moznost menšího rozlišení uvital. Jasne, da se resiznout nasledne, ale zdrzuje to..
    KEJML
    KEJML --- ---
    ELHO_CID: Nekomprimovaný jpg?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DAN_F: No je to asi tak jeden bajt na jeden pixel, protože to není komprimovaný.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ACID: A tak kolik ty JPG v plném rozlišení zabírají? To zas nemůže být taková hrůza, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam