• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Stejný pocit jako WP 8.1 Preview. Rozhodně nespěchám :)
    NECROMAN: Bohužel není jediný.
    NECROMAN: Tak to je největší tahák na Windows 10 - Integrace všeho do jednoho systému. WP 10 budou velké na tabletech, ale na mobilu to bude pěkný shit
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ADAMFC: tipuji, ze nejaky manager rozhodnul "Design a ovladaci prvky aplikace musi byt stejne na tabletu i telefonu." A bylo zadelano na problem.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Jo? Já zaznamenal primárně tu přenositelnost aplikací, ale maj i ty věci jako odpovědi na sms okamžitě z počítače a podobně? Pak by to bylo lákavé, ale ten design hrozně pohřbívaj...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Integraci představili, dokonce asi pokročilejší než v tuhle chvíli nabízí Apple, ale ty hamburgery jsou hrozná podpásovka. Hrozně to ničí UX a navrch to blbě vypadá :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Jinak s MacOS přeju Vávrovi hodně štěstí. Vzhledem k tomu kolik legacy nesmyslů si ten systém do dnešní doby zachovává bude určitě moc spokojený.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DIM_: No ale otázkou je, proč by uživatel androidu měl přecháízet na kopii androidu. Já android ani WP nikdy neměl, ale WP měly od začátku mé sympatie tím, jak vypadaly. Jednak mi to ovládání dávalo celkem smysl a navíc to i dobře vypadalo. Přijde mi ale, že aby tyhle aspekty jsou verze od verze horší. Už jsem se pomalu rozhoupával k nákupu novýho telefonu a právě s WP, ale když vidím, kam se desítky posunuly od původních WP7, tak mě ta myšlenka opouští... Jediný, co mě asi ještě dokáže k Windows přesvědčit, pokud představěj nějakou integraci se stolnímu Windows podobnou tý, jakou nabízí Apple
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DIM_: Spíš si myslim že je to.protože ten jejich aktuální design team se nedokáže rozumně vypořádat s responzivním layoutem těch aplikací a tak vzniká taková trochu zoufalost.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    KEJML: Jo tak.
    To asi aby s WP nemeli problem lidi pri prechodu z Droidu... ale to je retardovany.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DIM_
    DIM_ --- ---
    Muzete mi kratce popsat, co to je hamburger menu? Guglil jsem, ale nikam me to neposunulo.
    Co me akorat dostalo je tohle: http://benjaminhysell.com/wp-content/uploads/2014/06/flyout-menus.png (ale stale vim, ze nic nevim)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: menu vlevo nahore je nejvetsi zrudnost, kterou maj na svedomi designeri. Je to dedictvi menicek z klasickyho pocitace a oni to akorat prenesli do mobile. Pritom je to to nejdebilnejsi misto, kde to muze bejt. K tomu muzou zrusit Zpet v dolni casti a uz to clovek muze hodit do kanalu.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Pekne napsano, jak Windows Phone prichazi o fanousky, by David Vavra:
    https://www.facebook.com/daniel.vavra/posts/10206532544901390

"V Microsoftu regulérně zešíleli. Před pár lety se rozhodli, že udělají moderní systém s řadou novinek. Bude mít horizontální uspořádání do "Hubů", takže nebude potřeba klikat na debilní ikonky, aby se člověk dostal někam jinam. Bude mít všechny ovládací prvky dole, aby šlo dobře dosáhnout palcem. Bude provázaný se službami a sociálními sítěmi, takže přímo v systému uvidím notifikace ze sociálek, ve fotkách fotky z facebooku atd. Nejdřív zrušili to poslední. Takže na každou kokotinu potřebuji debilní aplikaci. Pak obrali většinu svých systémových aplikací o polovinu funkcí.Potom začali obírat o funkce hardware a začli mizet hardwarová tlačítka. Následně se vysrali na huby, takže všechno teď vypadá stejně jako android a ovládá se to na hovno. No a na závěr se vysrali na nápad mít ovládací prvky dole a přidat zkurvené hamburger menu vlevo nahoře. A na to já vám soudruzi seru! Nevím přesně proč to děláte, ale to si radši koupím opravdový android, než abych používal takový paskvil. A jelikož podobné debility děláte i s WIndows 10, tak si velmi brzo nainstaluju na PC MacOS. A to jsem byl až doposud fanda."
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BOPA: zkusim, nejspis posledni moznost.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HOLAKAC: nejlepsi reseni settings mi prijde ve WP8.1 GDR2, kde je pouzit Long List Selector podobne, jako v seznamu vsech aplikaci.

U WP8 a 8.1 pred GDR2 kdyz jsem neco hledal, tak jsem uz vedel, ze About je tak ve 2/3 toho seznamu, Lock Screen nahore a kdyz jsem nevedel, tak za 3 vteriny jsem to nasel.

Ve Windows 10 musim tipovat, ve ktere z 10 sekci to je a casto to treba najdu az tak ve treti. Treba info o verzi systemu je hned v prvni sekci System, ale kontrola aktualizaci je v posledni sekci Update & Recovery. Drive to bylo hned nad sebou.

HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    NECROMAN: nove settings vic zmatene nez na 8.1?

NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Když to rozeberu, celý systém a appky jsou pomalejší, všechny nové Microsoftí appky jsou nedodělané a s divným ovládáním. Stávající Store appky dost často nefungují jak mají, třeba jedna koupená hra se tváří jako trial, druhá padá hned při startu. Nové Settings mi přijdou ještě více zmatené, než na WP8.1.
    Marně hledám jedinou vychytávku nebo appku, která by na Windows 10 fungovala lépe než na WP8.1.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Prave jsem nainstaloval na moji Lumii 1520 Windows 10 Preview, me dojmy ze systemu a novych aplikaci by se daly shrnout takto:
    KEDDY
    KEDDY --- ---
    BOPA: Tak ted zkousim, ale stajne fotku nebo cokoliv nevlozim.. :/
    BOPA
    BOPA --- ---
    PSYSBEE:
    KEDDY:
    Vyzkouseli jste MAxthon??
    Maxthon Browser | Windows Phone Store – aplikace+hry (Česká republika)
    https://www.windowsphone.com/cs-cz/store/app/maxthon-browser/7930f298-bd1e-462c-bbf2-0e36f26d04d4
    někdo si stěžuje, že padá, někdo je z něj nadšenej... Mně na L1020 nespadl ani jednou...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    už existuje nějaký záznamník hovorů pro wp8?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Windows 10 Preview právě teď dostupný pro skoro všechny Nokie:
    New Windows 10 Technical Preview build now available for phones
    http://blogs.windows.com/...5/04/10/new-windows-10-technical-preview-build-now-available-for-phones/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam