• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ELHO_CID: Tak já pořád doufám, že s W10 přijde buď možnost udělat i třeba Chrome pro modern UI a nebo se Edge naučí pracovat s oblíbenými z FF nebo Chrome, protože v IE žádné záložky nemám. Všechno pracovní dělám v FF (jejich sync) a všechno soukromé jedu přes Chrome (Google účet).
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ETHAN: Nextgen je taky pod Feedly. Mimochodem záložky synchronizuje i Explorer, akorát do zvláštní sekce.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ELHO_CID: Já mám Phonly, což je v zásadě neoficiální čtečka pro Feedly. Ale zase nějak velkou reklamu tomu dělat nemohu, protože ve skutečnosti jen málokdy něco takhle čtu. Ráno prostě přijdu do práce a projedu Feedly na webu. Nicméně prohlížeč IE mi zatím docela stačil, i když tedy dost se těším na Edge a hlavně na s ním spojenou možnost mít nějak synchronizované oblíbené. A to ty s 640 XL rozhodně dostaneš taky, protože tě taky čeká Windows 10 Mobile, až to vyjde.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    THOMASMORTA: Na sledování článků používám Nextgen reader. Má spoustu fajn vlastností, ale není úplně bez chyby, klidně bych si nechal poradit alternativu.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RENDALF: Toho jsem si všimnul, ale to že je takový záměr, neznamená, že na něj nutně musím přistoupit.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    THOMASMORTA: obavam se, ze to co nechcete (provazovani zarizeni s centralizovanym uctem), je presne trend, pro ktery se v soucasne dobe zarizeni a software vytvari
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    THOMASMORTA: Ještě jsem si na zkoušku stáhnul Chronos Calendar, zatím v neplacené zkušební verzi. Zajímalo by mě, jestli by šlo vytvořit kalendář, který by nebyl provázaný s mým Windows accountem (ani google účtem, prostě kalendář, který by byl jen na zařízeních, kam ho umístím, ale nebude ho skladovat nějaká společnost, která už skladuje jiné mé soukromé informace).
    Obecně chápu, že se asi nevyhnu tomu, abych o mě microsoft shraňoval soukromé informace, ale chtěl bych maximálně omezit centralizování těchto údajů - tj. rozhodně se mi nelíbí přístup googlu, který chce mít můj mail, kalendář, účet na sociální síti a ještě si uchovává informace o tom co vyhledávám a pak mi posílá cílenou reklamu a provazuje si mé účty se zařízeními, na kterých se k nim přihlašuji.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    THOMASMORTA: browser default a nainstalovanej mam i UC browser kvuli anonymnimu rezimu. One drive je MS varianta dropboxu.

Co pouzivate za hudebni prehravac ? Potrebuju jedinou vec - schopnost prehravat slozky a fce random. Ani folder play, ani Audiobit to neumi bez chyb/poradne.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Zdravím, od včereješka jsem čerstvým vlastníkem MS LUMIA 640 XL s WP a potřeboval bych nějaké začátečnické zasvěcení:
    Vůbec netuším, k čemu je většina aplikací, co jsem dostal do začátku: OneDrive, Zprávy, Sport...

Co bych chtěl: Poradit nějaký intenetový prohlížeč. Klidně za něj i zaplatím nějakou malou částku.

Co už mám staženo: VLC na přehrávání, Stream od Seznamu.

Co bych chtěl: Asi nějaké sledování nových článků třeba na Osel.cz
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Normálně to nedělám, ale udělám tu reklamu bezva hře co mě teď chytla. HexaLines od T. Slavíčka.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    REFLEX:
    Windows, no :-)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    MOPIK: jeste prihodim, ze z plne baterie na 20% za hodinu a pul .. a u sluchatka nahore to hreje tak, ze to malem u ucha neudrzis. Telefon ma pomalejsi reakce. Nabijeckou to neni. O vikendu zkusim factory reset a uvidime.

btw nezda se vam, ze whatsapp zere nejak moc baterky?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: Ofc, i baterku ven a zpet :(
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Have you tried turning it off and on again?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ELHO_CID: tu vyzkousim vecer, ale je to cele divne, skoro to nenabiji a kdyz to odpojis, za pul dne je to vybite, pritom to ukazuje ze max zamestnava baterku whatsapp ale rozhne ne tolik, do toho to prehrejvani .. samozrejme to vyzkousim, az to dostanu do ruky :)

REFLEX: zena ho mas mesic a pul cca a taky do vcerejska nic :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MOPIK: Zeptám se možná hloupě, zkoušel jsi jinou nabíječku?
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    MOPIK: mam ho tyden a zatim nic
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Zeptam se i tu L640LTE, za celej den nabije cca pul baterie a u sluchatka ( reproduktoru nahore ) silene hreje , nemate s tim nekdo zkusenost? asi ho zejtra hodim na reklamaci.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ELHO_CID: Kaspersky fňuká že na MacOSu nemůže rejžovat :)

Jsem zvědavej jestli se podaří tu bezpečnostní úroveň WP udržet i na desítkách.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Malej heads up:
    Kaspersky: Windows Phone less vulnerable than iOS and Android - GSMArena.com news
    http://www.gsmarena.com/kaspersky_windows_phone_less_vulnerable_than_ios_and_android-news-12604.php
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Tak asi pomohl restart :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam