• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    KEJML: To bych ještě bral, ale už vůbec nechápu, že nezobrazujou status GPS (uměj zobrazovat jen status WiFi a mobile). Přitom v programu to umí ukazovat status všeho. Na dlaždici jen těch dvou věcí. Tak nevím, jestli jsou všichni programátoři tak hloupí, nebo jestli jim to WP API jen neumožňuje... :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    MYKEZ: 1) Dlaždice bohužel nemohou na kliknutí reagovat jinak, než otevřením příslušné aplikace, pokud se nepletu, čili to zřejmě v aktuálním systému nejde

Ovládání hlasem nepoužívám, takže o tom toho moc nevím, Bing pokud vím z hlavního tlačítka vystrnadit nejde (mimo toho přepnutí do ruštiny)
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    KEJML: Jo tohle... S tim souhlasím, že je to na pikaču.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Ahoj, přesedlal jsem na WP a zatim mám smíšený pocity. Celkově je to moc pěkný, ale neuvěřitelně mě štve několik věcí. Jde s tím něco dělat?

1) Vážně neexistuje widget (nebo v řeči WP dlaždice, kterou bych měl na homescreenu), kterej by zároveň ukazoval status wifi, gps a podobně a zároveň by šlo jedním kliknutím ty zařízení vypínat a zapínat? Connectivity appky ze Storu nesplňujou ani jedno...
    2) Cortana nefunguje pokud mám vypnutý GPS... Nebo zvolenou lokaci na ČR.
    3) Proč proboha nejde diktovat (místo klávesnice) v libovolným textovým poli? Hlas jde afaik použít jen v tom default search dialogu, ale jinde (při hledání v menu, psaní mailu v prohlížeči, atd.) ne.
    4) Vyhledávání jen přes Bing (našel jsem fix s nastavením ruštiny, pokud chci Google, nejde to jinak?)...

Hledal jsem, jak se těmhle problémům vyhnout, ale nenašel jsem, Hledám špatně, nebo to fakt nejde? Díky moc :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DIMOUSE: ad 7) Třeba to, že nejde změnit výchozí prohlížeč. Kdyby člověk chtěl opustit IE, tak má teď prakticky smůlu. Může si sice nainstalovat i alternativy, ale odkazy ze všech aplikací se furt otevírají v IE.
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    TOOMIX:

Tedy za mě asi takto:

Mám Lumia 630 dual sim, Windows 10 Mobile, build 10.0.10536.1004, 512 MM Ram a zatím se neseká. Pravdou je že je to v rámci Insider Prewiev, takže na začátku byli malé porodní bolesti.

1) různé vyzvánění pro každou sim zvlášť (v miui řešeno pomocí DualSimRingtone app)
    - zatim neni, to mě taky štve.
    Teda nastavit pro SMS na každou simku lze a funguje. U telefonu to nastavit také lze, ale zatím nefunguje.
    2) automatické nahrávání všech hovorů
    - automatické nahrávání už by mělo být v novém buildu.
    3) možnost připojit flash disk
    - Na tom by se mělo pracovat, dle nové položky z-storage
    4) dost aplikací, které se pro WP prostě nedělají a pro Android ano (například bankovnictví)
    - S tím nic nenaděláš, dokud se nebudeš vztekat dostatečně nahlas. A zrovna bankovnictví je pokryto docela dobře, ale je spousta služeb které nejsou, to je fakt.
    5) pro rozsvícení "baterky" potřebuju další aplikaci, systémově to nejde
    - V notifikačním centru už baterka je, pokud jí podporuje daný model.
    6) chybí záznamník
    - na to jsou docela funkční aplikace... např.: Hlasový záznam od MS
    7) nelze nastavit výchozí aplikace
    - nevím kdy bych to potřeboval, ale jistě mi to někdo přiblíží více.
    8) pokud mám u kontaktu zadanou společnost a dotyčný mi volá, vidím jen jméno, takže mi trvá, než si uvědomim, z jaký firmy je.
    - Co vim, tak už to někdo řešil v Insider programu. Ale faktem je že to je druhá věc která je na pytel.
    9) dementní zapínání foťáku (stáhnout roletu a kliknout na Fotoaparát)
    a u androidu je to jak? už jsem dlouho neměl žádný v ruce, ale co si pamatuju tak jsem musel aplikaci stejně zapnout poklikáním na ikonku.
    10) v systémových ikonách dole je lupa pro vyhledávání, která automaticky navádí na Bing. Pokud má aplikace také vlastní vyhledávání (třeba MSN počasí), má vlastní lupu, a člověk musí přemýšlet, kterou musí zmáčknout
    - To je tlačítko které nepoužívám.
    11) navigace se někdy sekne a pomůže jen restart telefonu. Je jedno, jestli to jsou Mapy.cz, Sygic nebo Here Drive+, všude to blbne stejně
    - S HERE Drive jsem s tím problém zatím neměl.
    12) na procházení souborů bylo nutné nainstalovat aplikaci
    Už je v sestavení "průzkumník souborů".
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PIKAPRD: Minimálně přinesou baterku jako volitelný toggle přímo v Action center :)
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    TOOMIX: Je pravda že třebá má Lumia 830 má hardwarové tlačítko fotoaparátu, takže velké plus.
    11) se mi nikdy nestalo :/
    A zase doinstalování některých aplikacích ručně jako třeba baterku či appku na procházení souboru neberu jako mínus.
    Ale jinak tě docela chápu, uvidíme co přinesou 10ky
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TOOMIX: Spoušť foťáku ty lepší mají. U té navigace to může být nedostatkem paměti, já mám 2GB a nic takového nepozoruju. A to navigaci a mapy pužívám hodně.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TOOMIX: 5) HTC dodava primo v Image, 9) Pokud zarizeni nema tlacitko, tak můžeš vložit tile přímo s Fotoaparátem (Možná lepší)

Hodně z toho by chtělo projít v detailech, protože to nepoužívám stejně. Až budu mít chvilku tak zkusím projít více než jenom pročíst - mam pocit že něco z toho už je tam také systematicky zabudováno.
    Něco je taky limitace systému a něco je rozumný požadavek na funkce systému jako takového.

K 12 například už vyšla Microsoft Aplikace a je v některých image v základu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELHO_CID: definuj prosím vyššího modelu WP ;) Na W10M samozřejmě počkám a uvidím
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TOOMIX: Spoustu těhle nedostatků bys vyřešil koupí vyššího modelu WP nebo budou vyřešné na W10M.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEJML: já jsem přešel z MIUI V5, a brzo se zas vrátim.

Co mi chybí ve WP a v MIUI je

1) různé vyzvánění pro každou sim zvlášť (v miui řešeno pomocí DualSimRingtone app)
    2) automatické nahrávání všech hovorů
    3) možnost připojit flash disk
    4) dost aplikací, které se pro WP prostě nedělají a pro Android ano (například bankovnictví)
    5) pro rozsvícení "baterky" potřebuju další aplikaci, systémově to nejde
    6) chybí záznamník
    7) nelze nastavit výchozí aplikace
    8) pokud mám u kontaktu zadanou společnost a dotyčný mi volá, vidím jen jméno, takže mi trvá, než si uvědomim, z jaký firmy je
    9) dementní zapínání foťáku (stáhnout roletu a kliknout na Fotoaparát)
    10) v systémových ikonách dole je lupa pro vyhledávání, která automaticky navádí na Bing. Pokud má aplikace také vlastní vyhledávání (třeba MSN počasí), má vlastní lupu, a člověk musí přemýšlet, kterou musí zmáčknout
    11) navigace se někdy sekne a pomůže jen restart telefonu. Je jedno, jestli to jsou Mapy.cz, Sygic nebo Here Drive+, všude to blbne stejně
    12) na procházení souborů bylo nutné nainstalovat aplikaci

A abych jen nehanil, tak co mě na WP těší:

1) telefon s 1GB ram je svižný a neseká se
    2) docela přijatelný email klient
    3) bluetooth funguje bez problému (rychlost párování, vyhledávání, dosah)
    4) když vypnu wifi můžu si nastavit, kdy se má automaticky zase zapnout
    KEJML
    KEJML --- ---
    TOOMIX: Já upřímně nevím, co všechno MIUI nabízí, žádnej Android jsem nikdy neměl, ale mám pocit, že toho po telefonu zas tolik nechci. Přišel jsem z Meego, což byla slepá větev, takže služby třetích stran pokulhávaly, ale zas na to běžný používání mi ten systém seděl neuvěřitelně.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEJML: do MIUI má ještě hodně daleko
    KEJML
    KEJML --- ---
    TOOMIX: Tak zdá se že je Surfy odolnější vůči zamykání, pokud to není jen náhoda, i když pře přepínání aplikací taky usíná a při probouzení načítá web znovu. Navíc zjišťuju, že ve WP nejde změnit výchozí prohlížeč, takže je to stejně dost polovičatý řešení...

Ach jo, tomu systému chybí tak málo, aby mi celkem sednul...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEJML: má i anonymní režim, proto ho používám
    KEJML
    KEJML --- ---
    TOOMIX: Testnu, dík
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEJML: zkus

Surfy Browser – aplikace pro Windows v Microsoft Storu
    https://www.microsoft.com/cs-cz/store/apps/surfy-browser/9wzdncrfhvrf
    KEJML
    KEJML --- ---
    Tak po první dnu v terénu musím říct, že mě ten IE fakt štve. Cestou do práci si otevřu článek, pak přestupuju, zamykám telefon (jen tlačítkem na boku, IE stále "běží"). Max po dvou minutách odemykám telefon a článek je fuč. V metru super. Navíc si po znovunačtení IE nepamatuje kde jsem skončil a stránka je odrolovaná nahoře. Když se tohle stane čtyřikrát za den, tak to docela naštve. To jsem divnej já, že čtu na mobilu dlouhý články a tohle mi vadí? Kdybych o pauzách mezi čtením používal další aplikace, tak bych to aspoň trochu chápal a se skřípěním zubů se přizpůsobil, ale takhle je to trochu frustrující.
    Všiml jsem si, že při přenačítání prvně nahrává stránku z t.co (otevřel jsem ten článek z Twitteru) a až odud je přesměrovanej na cílovej článek, což hádám, že by mohl být zdroj problémů s nepamatováním si místa, kdes přestal číst. Nechápu ale proč to dělá, když předtím byl celej článek načtenej.
    Nemluvě o tom, že u webů jako je Nyx člověk přijde o indikaci nepřečtenejch příspěvků.

Neumí si třeba jinej browser ve chvíli, kdy ho systém uspí, uložit rozečtený weby někam k sobě?
    KEJML
    KEJML --- ---
    STEMBUS: Jojo, to jsem uděelal, jako jde to, ale dře to :)

MOPIK: S tí IE, takhle, ale já si třeba prpes den otevřu článek nebo dva, pak telefon odložím a odpoledne cestou domů si chci číst a v tu chvíli se IE probere a přenačítá.

Na glance bylo na WP vždycky 5, na Nokii N9 je neomezeně :)

U FBnorifikací ještě nevím, zas tolik jich nemívám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam