• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MYKEZ: ted zrovna vysel update Mapy.cz s lepsim Feedback dialogem na reportovani chyb na mape, tak to zkus nahlasit :)
    A pokud ten update neni dosutpny, tak by mel byt v nejblizsich dnech.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    NECROMAN: Mám takovej bug report: když v mobilní aplikaci dám vyhledávat "Betlémská", tak mi to nalezne Betlémskou kapli v centru, ale už mi to nenabídne Betlémskou kapličku ve Strašnicích (i když stojím kilometr od ní a vyhledávání jinak nabízí od nejbližšího výskuty danýho slova) – ta přitom v mapách popsaná je (když tam doscrolluju ručně, na mapě prostě je napsáno Betlémská kaplička, ale při vyhledávání jako by neexistovalo). Ale není tam zřejmě jako (indexovanej) objekt? Lumia 640 LTE, Win 8.1, poslední verze map i systému ke dnešku.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEJML: když jsme u těch vývojářů, v Seznamu pořád hledáme dalšího člověka na tvorbu Windows Phone/Windows 10 UWP aplikací, tak pokud víte o nějakém kolegovi, co umí C#/XAML, dejte mi vědět :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Nebo počkají na vývojáře, kteří ještě na MS nezlomili hůl ;) Na ta spotřebovaná data už je aplikace. Autor vydělá na aplikaci (což mu ani v nejmenším nezazlívám!), MS má z prodejů podíl, W10M má stejné funkce jako WP8 a všichni jsou spokojeni.

    Tobě (a ostatním) Lidé fungují jak mají? Nebo jsem snad jediný, kdo ty novinky tam používá?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Ale ten pocit uspokojení až třeba některou z těch věcí znovu zapracují…
    KEJML
    KEJML --- ---
    NECROMAN: Jo, ten tam mám. Já můžu aplikace stahovat/aktualizovat po jednom tím, že si otevřu stránku daný aplikace ve Storu, ale vyhledání všech aktualizací nic nenajde.

    A teda v těch Lidech nejen že mi chybí v novinkách Twitter, navíc Facebook, ač tam aspoň jde vybrat, tak nenajde žádné zprávy. A to nejen v novinkách, ale ani když si rozkliknu profil jednoho konkrétního člověka...

    Ach jo, jsem z toho rozpolcen. Je tam několik pěknejch věcí, nový akční/notifikační centrum se mi líbí, zmenšení celýho prostředí je taky super, konečně mám pocit, že 5 palcovej display má oproti předchozímu čtyřpalcovýmu smysl, ale jiný věci jsou zase horší/rozbitý. Pokud připnu webovou stránku na úvodní obrazovku, která nemá od autorů připravenou ikonu pro WP, tak mám jen logo Edge (místo screenshotu stránku ve WP8), což je nepoužitelné při nejmenší velikosti dlaždice). Chybí mi živá dlaždice s využitím datovýho tarifu. Ve Store se neukazuje datum poslední aktualizace/číslo verze u aplikací.

    Asi ještě zkusím factory reset, ač se mi do něj moc nechce a pak začnu váhat, mezi osmičkama a desítkama (jestli teda jde osmičky vrátit). Ale teda moc mě tohle neustálý nastavování telefonu nebaví...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEJML: Microsoft Account predpokladam mas zadany v telefonu? Bez nej nelze aktualizovat aplikace pokud vim.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Tak ty automatický updaty aplikaci mi fakt vůbec nejdou a asi jsem jediný člověk na internetu.. Tak jsem teď ručně aktualizoval Lidé, Facebook a Twitter a právě twitter mi zmizel z novinek v Lidé v kontaktech zůstal. Featura, nebo jen můj problém?
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: To je bohužel MS klasika. Na desktopu je teď taky hroznej mix designu 7 až 10. Snad ještě ve Vistach (v XP určitě) šlo potkat dialogový ono ve vzhledu Win 3.1 ...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Bizár. Vůbec by si v tom mohli udělat pořádek – Na desktop W10 je pošta s jednou ikonou, na W10M Outlook s další a pak stará pošta s ikonou WP. Fascinující.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Měl jsem Outlook, po aktualizaci jsem nastavoval sdruženi schránek, který před tím nešlo, pak jsem zaplňuji nějakou volbu kolem toho sdruženi, která už nejde vypnout a která smazala starou dlaždici a přidala novou. Na tý nový je obálka, stejná jako ve WP8
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Hnusnější a taky o něco méně přehledné, ale taky je to pořád zobrazení co mi vyhovuje nejvíc. Počasí je trochu "overdesigned", ale až na přístup k "místům" přes hamburger je docela použitelné i s tím kýčovitým vzhledem.

    Mimochodem, jakou máte ikonu u mailové aplikace? Po updatu jsem měl Outlook a když se stáhla ta sada aktualizací, mám zas ikonu z WP8.1 :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Ha, dík! Je to trochu hnusnější, jako většina desítek, ale v principu je to tam ;) Ještě by tam mohli vrátit to počasí, i když jsem ho reálně asi nikdy nepoužil, nějak jsem si na něj vizuálně zvyknul :)

    Jen mi teda očividně moc nejedou aktualizace, mám je automaticky zaplý v systému, ale očividně tohle to vyignorovalo. I ve storu, když jsem dal vyhledat aktualizace, tak to nic nenašlo. Když jsem ale našel ve Store přímo Outlook, tak to nabídlo možnost aktualizovat a v tu chvíli se Outlook objevil i v tom seznamu dostupnejch aktualizací. Stejně se mi stalo u minimálně jedný další aplikace... To mám jako teď všechny aplikace proklikat ve storu? :/

    DAN_F
    DAN_F --- ---
    V 10 předpokládám nepůjdou spustit, na 8.1 už nebudou nové aktualizace podkladů ani funkcí, jak to bude s dopravou netuším, ale předpokládám že ta asi zůstane. Pracnější by asi bylo tu podporu odstraňovat, než ji nechat běžet.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    Me prave neni moc jasny co to znamena to "prestane fungovat". Resp co to znamena "nebude aktualizovana". Jakoze uzavirky kvuli rozkopanejm silnicim nebo aktualni zacpy proste v jednom okamziku zustanou na mape tak jak je? To by pak bylo nepouzitelny. Zatimco kdyby se jen nepridavaly novy silnice, tak by to furt jeste hodne dobre pouzitelny bylo, chapes...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Tak to bylo myšleno dokonce :)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ELHO_CID: stejne porad nechapu co je za problem napsat na dlazdici vice radku akci na den :) ale ok .. dalsi vec .. porad jde zapnout wifi i pres zamknutej telefon ( uz od 8.1 ) , ted .. mam sice insider ale neukazujou se mi z niceho nic notifikace na maily v notifikacnim centru ..
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KEJML: Já byl nešťastnej z toho kalendáře co byl před třema rokama a nainstaloval jsem si Chronos calendar, od té doby spokojenost
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: nebo jinak, po update dej kontrolu updatu ve Store, stahne to nekolik desitek updatovanych aplikaci :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Aktualizuj aplikaci kalendáře. V nové verzi už je týdenní pohled. Trochu hnusnější než ve WP8.1, ale je.
    PELDA
    PELDA --- ---
    Upgradovat 640 na win 10 nebo ne? co tu tak ctu, tak radsi ne..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam