• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    pěkné

    We want to let you know about some upcoming changes to OneDrive. On 7/13/2016, the amount of storage that comes with OneDrive will change from 15 GB to 5 GB. We are also discontinuing the 15 GB camera roll bonus.
    B3DA
    B3DA --- ---
    MOPIK: ono nejakou chvili slo dat na vedomi ze ten storage chces, ale koukam ze uz je pozde (myslim ze to probehlo i tady, resp. v sousednim klubu o win)..

    ETHAN: me Bash on Ubuntu on Windows jde, mam teda us verzi, ale nemyslim ze je to uplne tim.. v nastaveni->pro vyvojare mam taky tu spoustu dalsich polozek (docela me tam vydesila pritomnost treba volby 'zobrazit pripony souboru', zacinam se bat aby z windows nakonec tahle moznost treba nezmizla uplne - je to taky jedna z veci, ktera se, co jsem tak vypozoroval neobnovuje spolecne s dalsim ulozenym nastavenim po prvnim lognuti do ms uctu po instalaci win a je treba to nastavit znovu rucne..), ale tohle se zapina v 'programech a funkcich' ve starym ovladacim panelu (Windows Sybsystem for Linux (Beta)).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MCKIDNEY: Je vážně mrtvý...

    MCKIDNEY: Už tak trochu počítám, že bude ta 550. Je nějaký důvod, proč jít do staršího telefonu? Bude to po 920 velký downgrade?

    KEJML: Ještě dnes se zeptám, přes víkend mám dostat rodičák, třeba to bude rychlá akce :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    GLOBALISTA: Podobnou akci měli loni na podzim, tehdy musel jít telefon aspoň zapnout (měl jsem nefunkční dotyk). Ale teď to může být jinak. Nejlépe se zeptat na prodejně - na webu tehdy psali, že telefon musí být funkční.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Mám doma Nokia 820, ale ta má poškozený konektor na SIM. Oprava by mohla být levnější než použitý telefon.

    Telefony 435/820/550/Ativ S se vejdou do ceny většiny oprav.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GLOBALISTA:
    1) Nech to v nabíječce aspoň 40m bez snahy to zapnout. Podrz snížení hlasitosti a Power dokud se na obrazovce neobjeví logo. Pak by telefon mohl naběhnout sám, nebo případně projdeme instrukce na přehrání Software

    2) Diagnostika stojí 250,- ale moc ti nepomůže. Oprava nemá smysl, koupíš levněji v Mobil Pohotovost.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ETHAN: Díky, přesně to jsem si myslela. Vysvětlím muži, že mi musí koupit nový telefon. O2 teď dává na 550 za starý telefon slevu 700. Myslíte, že bych ji dostala i za ten nefunkční?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MOPIK: Já zatím zprávu nedostal a držím se na 122GB, ale je pravda, že z toho využívám jen zlomek.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ELHO_CID: Jasne , ale to nevysvetluje za proste maji 2 rozdilene verze aplikaci pro win10 mobile :)

    btw :

    Chtěli bychom vás informovat o nadcházejících změnách v úložišti OneDrive. Velikost úložiště poskytovaného na OneDrivu se k 13. 07. 2016 změní z 15 GB na 5 GB. Rušíme také 15GB bonus pro složku Z fotoaparátu. Další informace získáte v odpovědích na nejčastější dotazy.

    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GLOBALISTA: Když se mi takhle bricknulo HTC 8X, tak mi řekli, že mi umřela základní deska. Rozbilo se to krásně ani ne týden po záruce, takže všechna čest inženýrům. Oprava by mě tehdy vyšla asi tak o tisíc korun dráž než úplně nový ten samý telefon, protože už to byl starý model, tak jsem si pořídil Lumii 640. Můžeš mít problém s něčím jiným, nebo to může být levnější, ale z té své zkušenosti hádám, že pořídit nový telefon bude prostě výhodnější.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ahoj, nečekám, že mi poradíte, ale nevím, kde jinde si postesknout. Rozbila se mi 920. Prostě najednou zhasla a nereaguje. Baterka je zřejmě v pořádku, když jsem ho dala na nabíječku, ukazovalo to (nabíječka), že se nabíjí, ale telefon je pořád mrtvý. Displayem to taky nebude, od té doby jsem nevysledovatelná a nedostupná. Stalo se to někomu? Bojím se, že diagnostika a oprava bude stát tolik, že bych si za to mohla pořídit 550. Nějaký tip na servis v Praze? Nebo se na to mám rovnou vykašlat? Nemáte někdo na půjčení telefon s WP, ideálně do léta?
    KEJML
    KEJML --- ---
    RENDALF: AFAIK jde jen o prohození pólů na tom jacku. Teoreticky by měla stačit redukce, jen nevím jaké pořadí používá Apple a jaké Lumie. Nabízí je třeba místní ID ADAM zde: http://www.sluchatka.net/fiio-lu1-lu2/ Bohužel jeho článek, který z toho eshopu odkazuje, je poněkud starší, takže o Lumiích nemluví, ale můžeš mu napsat do pošty nebo do klubu [ HEADPHONES - SLUCHÁTKA ] , jestli už s tím nepřišel do styku.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    RENDALF: až na to přijdeš, tak dej vědět
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    neresil nahodou nekdo pripojeni sluchatek (s mikrofonem a ovladanim hlasitosti) urcenych pro apfel na Windows Phone tel (925), lehce sem k tomu uz googlil, ale fungujici reseni na me zatim uplne nevypadlo. To ovladani vem cert, ale mikrofon bych rad rozjel. Nepouziva nekdo nejakej sikovnej adapter?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Zkusil jsem na tablet nahodit ten nový insider build, zapnutý režim pro vývojáře mám a stejně v instalovatelných funkcích ten Bash nemám. Stalo se to taky někomu? Má to řešení? Ty Windows jsou v češtině, tak mě napadlo, jestli třeba ty funkce nejsou k dispozici jen tam, kde jsou lokalizované, ale nechce se mi nazdařbůh přehazovat systém do angličtiny, pokud to fakt není tím. Naopak oproti videím, která jsem v rámci toho sledoval mám v Nastavení v záložce Pro vývojáře pod těmi třemi radio buttony (kde poslední je ten Vývojářský režim) spoustu dalších položek a týpek na videu tam nemá nic, stránka s nastavením mu končí těmi radio buttony.
    MICA
    MICA --- ---
    ENDRUE: Ahh, nakonec to vypadá tak, že se to sesynchronizuje, když si člověk otevře kalendář přes outlook.com (což jsem nikdy neudělal)
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    MICA: Já si například oranizuju kontakty přes Outlook a Lidé fungují asi podobně - u kontaktu s datem narození se automaticky vytvoří opakujcí se událost, která jde editovat.

    Nicméně Lidé jsou pro mě záhada. Když mám v Outlooku kontakt např. Jan Novák a nastavím zobrazení "Honza", WP mi kontakt zobrazí pod jménem. Myslel sem, že jsou kontakty Lidé, v Outlooku, Outlooku.com, WP a všude jinde synchronizovaný.
    MICA
    MICA --- ---
    Netušíte jak Windows Phone 8.1 zobrazoval v kalendáři narozeniny, který jsou zadaný u kontaktů v "Lidé"?
    Případně existuje nějakej způsob, jak sesynchronizovat narozeniny v kontaktech s narozeninama na Outlook.com?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MOPIK: Já to beru tak, že si koupím nějaký telefon, který umí co potřebuju a co mi vyhovuje. Když se časem naučí něco víc tak fajn, ale neberu to jako samozřejmost. Teď mám L1020 u které slibovali, že bude umět fotit do DNG formátu a to mě hrozně lákalo, ale při uvedení to neuměla. Tak jsem prostě počkal až vyšel FW se kterým to fungovalo a koupil jí až potom. A to se netýká jen telefonů, dokud jsou to jen nezávazné marketingové sliby, tak si nechám peníze a kupuju až hotovou věc. A nebo jsem ten typ co financuje kampaně na Kickstarteru a jde do vědomého rizika. Ale rozčilovat se nad tím pro mě fakt nemá cenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam