• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    STARE_CASY: Ranné verze navigace měly ten hrozný pruh nahoře a na menších telefonech to bylo fakt otravné. Ale ten už je pár měsíců pryč a nový vzhled funguje. Jná věc je, že svůj nový telefon nemůžu na šířku používat v polarizačních brejlích, ale to je jiný problém.
    Výběr z více tras ve smyslu že je všechny vidím předpočítané a kliknu si na preferovanou jsem v HERE nikdy neviděl.
    Záložkama myslím, že když naviguju a během cesty změním cíl, původní cíl zůstane otevřený na jiné "záložce" a můžu se k němu vrátit dvěma kliknutíma.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ELHO_CID: Přehlednost při samotné navigaci. Aktuální navigace mi nepřijde tak přehledná, na šířku se nedá vůbec používat. Ale uznávám, že tohle je síla zvyku.

    A výběr z více tras byl i v HERE.

    Záložkami myslíš přesně co?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Může mi někdo vysvětlit, co je na tom Here pořád tak úžasnýho? Jako před třema rokama to bylo fajn, ale dneska je ve Windows 10 navigace lepší, ne? Mě se teda líbí, že tam mám záložky a dá se vybrat před cestou jedna z nabízených tras. Co vám tam chybí?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    premejslim ze bych upgradoval na 950 (pripadne na hp x3 elite), potreboval bych ale vyzkouset, jestli mi v praci povali pripojeni pomoci Continuum na vzdaleny plochy ktery pouzivam... neda se treba ta 950 nekde pujcit na test?
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    STARE_CASY: vidis, uz sem byl nalomenej, ze ten upgrade na svý 730DS udělám, ale například HERE je pro mě fakt "showstopper" a WP10 holt asi never....
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DIMOUSE: Myslis 14393.5, ze?
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    Jen takový vystřel, na buildu 10393 zlobil automatický jas. Na 10395 už zas vse v pohodě. Insider fast, ale vzhledem k tomu, že to má přísti týden ma vyjit jako ofiko aktualizace... Za mě ok.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ja jsem ted projel store a NIC pouzitelnyho tam neni. Bud to umi jen fotit a ne spojovat, nebo to umi udelat pano z uz hotovejch fotek (tzn. opak), nebo to musis mit prihlaseny na FB, nebo to po kazde fotce pada....KUA CO TO JE????????
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ROMANICAK: Hugin je fajn, dřív jsem ho používal. Když už teda máme pokračovat v tom OT. Teď většinou pano složím přímo v Lightroomu, ale když nejsem s výsledkem spokojený a potřebuju to nějak složitě rovnat, protože mi ujela vodováha, tak ten MS ICE to vždycky zvládne nejlíp.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Já měl za to že industry standard a to co se dodává ke všem robotickým hlavám je Autopano.

    ROMANICAK: Photosynth byl zrovna taky of MS (už se pokud vím nevyvíjí) :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Ale rad bych jestli nekdo delate pano primo v telefonu, co na to pouzivate. Ja zkousel nejakej Photosynth, ale dava to pano ve strasne nizkym rozliseni, vysledek stoji za prd.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ELHO_CID:
    Tak tady je to trosku OT, ale kazdej kdo kdy delal nejaky slusny pano, tak ti rekne, ze nejlepsi je http://hugin.sourceforge.net/ :-)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Vzhledem k tomu, že nejlepší SW na sešívání panoramat na PC je od Microsoftu (Image Composite Editor), tak věřím, že vědí, co dělají.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Protože se nejspíš domnívají že fotit "na šířku" = delší výsledný snímek :)

    VECTOR: Nevím jak to mají řešené jiní výrobci a ne že by na tom při velikosti snímačů v telefonech nějak zásadně záleželo, protože ostré je většinou vše (a zároveň nic). Každopádně problém přeostřování u skládaného panoramatického snímku je v tom, že přeostřováním by docházelo ke změně velikosti objektů v různých předmětových rovinách a taky by se měnila ostrost stejných objektů v různých částech snímku, což se prostě následně blbě skládá dohromady. Proto se zpravidla u těch panoramatických skládaných snímků nepřeostřuje.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TOOMIX:
    VECTOR:
    Moc nerozumim tomu, proc byste chteli fotit panorama na sirku? vzdyt z toho potom vznika dlouha tenka nudle, ktera uplne ztraci ten pocit "koukam na panorama".
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TOOMIX: hlavni problem je podle me ze to asi neumi preostrovat, zkousel jsem to vcera dvakrat a vzdycky leva polovina byla ostra, prava vubec.
    ten rezim na vysku me taky dost zarazil.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: A máš potenciálně asi o cca 45 % větší vertikální rozlišení, širší úhel záběru a pravděpodobně taky lepší výchozí data pro stitching (ačkoliv to je jen domněnka, protože nevím jak velkou část senzoru to následně při tom kontinuálním snímání používá).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: koukám, maximum je cca 270°, tak dobrý
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Vzhledem k tomu že si ho můžeš udělat široké jak chceš mě po pravdě nenapadá jediná výhoda ani situace kde by dávalo smysl používat tu funkci na šířku. Takže v tomhle případě asi nevysrali :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Taky vam funguje rezim panorama jen pri foceni na vysku a ne na sirku? Prijde mi, ze se na to vysrali a udelali to zas jen napul, aby mohli uvest novou featuru
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STARE_CASY: Celková kvalita Treshold buildů je myslím i důvod proč MS ten update poskytuje přes Upgrade Advisor a nedal ho ven jako normální aktualizaci. Každopádně jak jsem psal níž, ty poslední Redstone buildy už jsou celkem O. K. Plynulost pořád není na úrovni WP 8.1, ale oproti Tresholdu je zas výrazně lepší. "Resuming" a splashcreeny při přepínání mezi aplikacemi jsou naopak mnohem méně časté než na WP 8.1. Řada akcí se dá řešit přímo z Action centra, takže často není ani potřeba zapínat aplikaci (překvapivě civizilizované a třeba u Androidu by tuším mělo být možné až s Nougatem). Je zpět základní ovládání audia na zamykací obrazovce z WP7.x (překvapivě používám, i přestože se dá vyvolat to ovládání při stisknutí tlačítka hlasitosti), Groove je o dost lepší přehrávač než byl ten Xbox v 8.1, nová aplikace pro budíky a čas konečně umí spolehlivě hlásit když časovač doběhne na nulu a není potřeba instalovat nějakou nespolehlivou aplikaci třetí strany, spouštění fotoaparátu ze zamykací obrazovky u telefonů bez HW tlačítka spouště je super, klávesnice Wordflow při psaní jednou rukou nebo za chůze taky a vzájemná sychronizace notifikací mezi telefonem a PC sice ještě potřebuje trochu poladit a je řešená přes Cortanu (takže zatím nesmyslně jen pro lidi co používají systém v EN), nicméně přes den když sedím u počítače tak odpovídám na zprávy z normální klávesnice, což je taky fajn.
    Jak píše NECROMAN, počkej si na Redstone a pak začni odznova, ale od uvedení WP 8.1 je konečně zas vidět že se to nějak vyvíjí a že ten vývoj někdo nějak řeší :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam