• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TOOMIX: Bez Cortany nevím...
    WINCENZO
    WINCENZO --- ---
    NECROMAN: HTC Wizard a HTC Artemis, to sem mel ja jako prvni zazitek s mobilnima windowsama, jeste je tu mam nekde v supliku, teda ten Artemis byl brand T-Mobile MDA 3 nebo tak nejak... Tam byl snad i WM 5.0
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STARE_CASY: Já si myslím že na Tresholdu ještě musíš vstoupit do Insideru přes Windows Insider aplikaci, kterou bys musel stáhnout ze Storu, takže ta pravděpodobnost že bys to udělal někde omylemje prakticky nulová :) Podle mě až v Redstonu to integrovali přímo do nastavení, tak jak je to na PC (nastavení / aktualizace a zabezpečení / Windows Insider program).

    STARE_CASY: S Advisorem je to pravda samozřejmě. Ještě s ohledem na ten název by člověk očekával že to člověku skutečně třeba poskytne nějaké informace a rady a ne jen že zkontroluje zda je daný telefon pro update vhodný. Každopádně jak jsem psal níže, moje domněnka je, že to takhle udělali protože tu Mobile verzi W10 ještě neměli dodělanou a s těmi features co slibovali kdysi při představení "jednotných W10", ale tlak komunity a některých uživatelů na release už byl tak velký, že to aspoň pro zájemce pustili ven skrze toho Advisora. Až teď s těmi posledními Redstone buildy se to ale dostává k tomu co bylo představené – a domnívám se že až ta následující větev začne být trochu víc zajímavá, protože doteď se hlavně ladila stabilita, výkon a základní funkce nových aplikací.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Je nějaká možnost automaticky vytvořit nový kontakt po načtení QR kódu z vizitky ja ko to má Android?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    DAN_F: aha, tak to už teď ten aktualizační sprint chápu a dost zásadně to mění i můj pohled na některé věci. Prostě jsem po upgradu ještě pořád viděl staré verze a teprve teď mám aktuální build, který má smysl hodnotit.

    Díky za info.

    Škoda, že se tohle ten Advisor nikde neupozorňuje.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TOOMIX: a kde mohu najít, jestli jsem či nejsem v insider větvi? Jsou ty verze nějak označené (třeba v Nastavení - Systém - O systému)?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STARE_CASY: 10.0.10586.494 není Insider, ale červencový (pravděpodobně poslední před Redstonem) Treshhold update. Normální to je, protože když updatuješ pomocí toho Update Advisora, nainstaluje se ti podle mě základní Treshold a pak se teprve postahují jeho aktualizace.

    Integrovaná QR čtečka v Bingu už bohužel ve W10M není, protože ten původní Bing pod tlačítkem hledat byl nahrazený Cortanou, což ale znamená že mimo podporované regiony se pod tím tlačítkem nachází ještě méně než dřív. Musíš doinstalovat něco ze Store.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    STARE_CASY: jo, teď vyšly pro insidery asi 3 buildy za 5 dní, ale nevim, jak neinsideři
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    A vlastně s tím hledáním souvisí ještě jedna věc - ve WP8 jsem tlačítko hledání používal na čtení QR kódů. Jak si teď ve WM10 načtu QR kód? Je na to nějaká funkce přímo v systému, nebo si musím stáhnout aplikaci?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Hele, je normální, abych za těch pár dní (čtyř, pět?), co mám W10, měl už třetí velký update? Dnes ráno jsem měl zase hlášku, že se v noci naistalovala aktualizace systému, zase po mně některé aplikace chtěly potvrzení, že smí používat polohu apod. A vizuálně se některé věci změnily, třeba Mapy vypadají teď trochu jinak a navigace má o něco menší prvky, Skype je integrovaný do hubu Lidé, což tak před pár dny ještě nebylo apod. Momentální novinkou je pro mne chování tlačítka na hledání. To mi po upgradu na W10 přestalo úplně fungovat, teď to pro změnu rovnou otevře prohlížeč s předvyplněnou frází {searchTerms}.

    Napadlo mne, že jsem musel někde odklepnout, že jsem v insider programu, ale nikde to tady nevidím. Verze je 10.0.10586.494
    VIK
    VIK --- ---
    V souvislosti s http://mylumia.cz/Novinka-ve-Windows-10-vestavene-Promitani-displeje-telefonu-do-pocitace-A_3166 jsem se vás chtěl zeptat, jak to doopravdy funguje? Píšou, že jde o Miracast a ten podporuje třeba moje televize LG, normálně to používám se svým Android tabletem (Nexus 7) a je to fajn. Je to tedy čistokrevný Miracast a funguje univerzálně nebo jde jen o nějaké řešení mezi W10M a W10? Mám pocit, že zrovna Miracast je závislý na hardwaru (alespoň u těch Androidů a ne každý to podporuje), tak mně přijde divné, že by to začalo všude fungovat jen aktualizací SW. Mám v plánu updatovat svoji 930 na W10M až bude ta výroční aktualizace, tak jestli mám očekávat, že to pojede, nebo ne?
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    NECROMAN: Já to měl takto:
    HTC Trophy
    Lumia 800
    Lumia 1020
    Lumia 650
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: Já sem koupil každou z nich, kromě toho Samsungu na WM6.5 a pak toho LG. Obě firemní. Ostatní za svoje cashe
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ADAMFC: Predchozi Windows Mobile jsem nemel, WP7 byl muj prvni "smartphone" OS.
    Po HTC HD7 nasledovala Lumia 800, HTC 8X, Lumia 925, Lumia 1520 a nyni Lumia 950.
    Nutno rict, ze zadnou z tech Lumii jsem si nekoupil, ale bud dostal od MS nebo vyhral v nejake soutezi. Naposledy jsem dostal tu Lumii 950 vcetne Display Docku jako odmenu pro aktivni Insidery :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Tomu se neda rikat zlata doba :D

    Ja mel jeste Siemens Pocket PC 2002 s GSM modulem :D
    Ale narazel jsem na to, ze zazili ten vzestup a zazili ten pad. Coz jim dava nadhled a moznost zhodnotit zda opravdu Win10 se zlepsuji a jak moc
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    S Windows sem to měl takhle:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Motorola_MPx200 (tohle byla tenkrát šlupka)

    http://www.gsmarena.com/samsung_i637_jack-2798.php (tohle byla slušná plečka :) )

    LG Quantum - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/LG_Quantum

    Samsung Omnia W - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Omnia_W

    Nokia Lumia 925 - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Lumia_925

    a teď mam 950
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: já sem měl https://en.wikipedia.org/wiki/LG_Quantum od prosince 2010 :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    (win ce na hp jornada?)
    6746
    6746 --- ---
    NECROMAN: A co Win 6.1 na HTC Touch?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MCKIDNEY: No já zažil i Windows Phone 7.0 na svém HTC HD7, nevím, kolik takových lidi tu ještě je :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam