• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: to by se hodilo, mamce se podarilo nakopnout Edge tak, ze padne hned po otevreni. Jeste ze muze pouzivat Seznam.cz prohlizec :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Jako bylo to poprvé a naposled, co jsem Skype preview zapnul :) Ale vzhledem k tomu, že se to chovalo do puntíku stejně (stejná hláška, stejná notifikace), tak mám podezření, že problém byl někde hlouběji v systému
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: S ohledem na to co ke Skype preview píšu níže, to skutečně nebyla vážně míněná rada :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Skype preview jsem zkusil, ale chovalo se to v tomhle úplně stejně, jako výchozí zasílání zpráv, "nešlo poslat".
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    RENDALF: beru zpet:)
    DAN_F
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    ADAMFC: takze ani tu Dadu tam nenajdu, sluzba k prdu, zlatej Spotify, kterej teda zase nerozjedu plnohodnotne na xboxu
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Předpokládejme že CU pro telefony bude mít zas půl roku zpoždění oproti desktopu, takže šest měsíců. Nebo sis mohl nastavit jako default SMS aplikaci Skype Preview (beztak ti Messaging určitě rozbila nová verze Skype Preview) :)

    Co se týče vyzvánění, tak netuším. Kdo potřebuje vlastní vyzvánění, když mezi těmi defaultními je možnost Two Cats :)
    Ne, fakt nevím. Já předpokládám že ta nemožnost nastavit si libovolnou mp3 jako vyzvánění vychází z nějakých bezpečnostních omezení, protože iOS to má podobně řešené taky. Z toho usuzuji že to na WP asi nijak pohodlněji nešlo, ale po pravdě jsem to asi ani nikdy nezkoušel, protože vždycky když jsem si něco nastavil jako vyzvánění, tak jsem to začal dříve či později nenávidět a tak, když jsem si pořídil WP, vybral něco z těch defaultních tónů a víc to ani neřešil.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Jasný, měl jsem ještě tři měsíce vydržet, než to daj buildy pro normální lidi :) Do fast rignu, kde se x krát do roka něco rozbije s primárním telefonem fakt nejdu, takovej excitment nepotřebuju :)

    DAN_F: A nefungovalo dřív to vyzvánění jednoduše výběrem mp3 přímo z telefonu? Vím, že tenhle tvůj trik se dal použít už snad ve WP7, ale měl jsem pocit, že nekde kolem WP8.1/W10M už to šlo nějakej čas normálně. Nebo jsem takovej sklerotik?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ACID: Tak to dobře dopadlo. Tohle už totiž byly poslední možnosti co mě napadaly.
    ACID
    ACID --- ---
    DAN_F: Jo, tam se mi to už podařilo, dík. Já to hledal v nastavení volání, viz tvůj screenshot..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DAN_F: Ale zároveň to vypadá že ten build obsahuje novou feature, která by mohla potěšit KEJMLA – možnost resetovat aplikace. Třeba by to bývalo zabralo na ty nefunkční SMS :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Jinak další důvod proč aktuálně nebýt v Insideru :D
    Microsoft accidentally pushes out Windows 10 Mobile 14998 to some Fast Ring Insiders - MSPoweruser
    https://mspoweruser.com/microsoft-accidentally-pushes-windows-10-mobile-14998-fast-ring-insiders/
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ACID: Ani teď nemáš v "Nastavení / Doplňky" sekci "Síťové služby"? Zkoušel jsi telefon po instalaci těch Síťových služeb restartovat? Případně pak ještě zapnout Store a manuálně vyhledat a nainstalovat aktualizace?
    ACID
    ACID --- ---
    DAN_F: Zdá se že ano, zkusil jsem to stáhnout z toho odkazu, snad se to nainstalovalo, ale žádná změna.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Pro přidání vlastní vyzváněcí melodie stačí připojit telefon k počítači, najít mp3 kterou chceš použít, nastavit jí ve vlastnostech žánr "ringtone" a následně nahrát do složky ringtones v paměti telefonu.

    VECTOR: V tuhle chvíli Insider buildy nenabízí nic moc zajímavého navíc, takže spíš asi ani ne.

    KEJML: Tak protože někdy je to celkem exciting a protože máš do určité míry šanci ovlivnit směřování a napravit nějaké bugy (viz třeba ten tvůj bug s One Hand Mode) :)

    GILDARIUS: V Barceloně bych moc neočekával, spíš vůbec nic. Vzhledem k tomu jaký aktuálně nabírá vývoj mobilních W10 směr (podpora desktopových aplikací na ARMu) to vypadá na další restart platformy, tudíž budou všichni vyčkávat jak to dopadne a následně případně na HW který to bude podporovat.

    AGGU: Skype SMS relay sice funguje, ale ta univerzální Skype aplikace je pořád preview, což myslím vypovídá o její úrovni (startuje několik vteřin, přepínání do spuštěné aplikace taky hrozně trvá, nemá vyhledávání v obsahu konverzací, live tile neukazuje množství zpráv). SMS, které používám primárně pro jejich bezproblémovost, spolehlivost a univerzálnost, bych tomu v tuhle chvíli určitě nesvěřil :) To byl vůbec od MS asi největší dick move v poslední době, protože Messaging Everywhere byla jednoduchá rychlá aplikace která fungovala, ale protože MS musí mít svoje vlastní iMessages a chce tlačit Skype (který je ale pořád – už asi rok – v preview a přesně tak funguje), tak Messaging Everywhere hodili do koše.

    AGGU: Jasný. Z pohodlnosti mám pořád nastavený region na US, protože pak můžu nakupovat ve Store i audio/video obsah, ale párkrát jsem na internetu zahlédl že v některých regionech si od AU lze už zapnout Cortanu v EN i když má člověk jiný region. Což se teda bohužel asi pořád nevztahuje na ČR. Jinak myslím že většině lidí nejde v případě W10M o funkci asistentů, ale o řadu praktických věcí, které MS kvůli tomu že se snaží pro svoje služby získat uživatele iOS a Androidu, integroval přes Cortanu (synchronizace notifikací v Action Center, odpovídání na zprávy, vyhledávání telefonu, odesílání navigačních pokynů přímo z PC).

    KEJML: Synchronizace notifikací atp. s Cortanou bohužel souvisí, protože je bohužel prováděná skrze Cortanu – kvůli tomu aby si mohli uživatelé Androidu a iOS synchronizovat notifikace (v předchozím buildu byl na vylepšenou synchronizaci Androidu dokonce quest v Insideru).

    RENDALF: Je to poměrně šokující, ale najdeš! :)

    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    RENDALF: stejný jako cortana
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    RENDALF: odpovim si sam: "Sorry, Groove isn't available in your region just yet."
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    AGGU: A Groove jede v u nas v CZ? Najdu tam Dadu Patrasovou?
    KEJML
    KEJML --- ---
    Jo ještějenda věc závěrem, pořád tu mám rozepsanýho toho Nyx klienta kro Windows a už nevěřím, že ho dokončím, ani jako desktop aplikaci (narozdíl od verze pro Meego). Je tam rozběhanej login, zobrazení seznamu sledovanejch diskuzí a jejich čtení (bez stránkování) Z grafickýho a UX pohledu to není vůbec učesaný.

    Měl jsem hlavně vizi rozběhat tam lepší obnovení aplikace (aby se nestávalo to co v browseru, že se po chvíli vrátím k rozečtený diskuzi, ale browser už ji načítá znova, takže přijdu o místo, kde jsem skončil se čtením), plus si myslím, že by se Nyx nechal přesvědčit k push notifikacím.

    Kdyby se toho chtěl někdo ujmout, předám git repozitář nebo nahodím na github.
    KEJML
    KEJML --- ---
    AGGU: Klidně tomu říkej závislost :) Bez aplikací nepotřebuju chytrej telefon, co vydrží s bídou dva dny...

    Ale jsme u toho, tebe ty moje problémy netrápí, mne ano. Proto chci jednou dát šanci i mainstreamový platformě. Třeba se pak zas vrátím s brekem zpátky.

    Groove/Spotify je otázka preferencí každého. Když jsem chtěl groove testnout (a prohlédnout katalog), tak mi to napsalo, že jsem ve špatném regionu...

    Ty si koupíš i dva roky starou Lumii 950, většina lidí ne. Už jsem si užil pády dvou systému, Symbianu S60 a Meego na Nokii N9, oba umřely na to, že ani velmi silná komunita neudrží aplikace funkční a ani tvůrci webů nevyvíjí pro jejich prohlížeče. Ale ano, obě ty platformy dodnes zvládnou maily i mapy. Ale zvlášť Meego má dodnes věci, které jinde nejsou, nebo jsou horší, ale už si ani nemůžu koupit telefon s ním. Aby Windows nedopadly stejně ;)

    Nějaká telemetrie tam je. V nastavení je rozsah posílaných informací: "Základní, Rozšířené, Úplné (doporučeno)". Já mám základní a v tom případě nemůžu vůbec používat Feedback hub. Nemyslím si, že s úplnou telemetrie mne MS neustále odposlouchává a sleduje webkamerou, ale když mám tu možnost něco někam neposílat, tak si ji pro svůj pofidérní dobrej pocit aktivuju. Jestli jde o rozvoj bussinessu MS, Googlu nebo Applu z mého pohledu vyjde nastejno, nikdo z nich to nedělá pro mé modré oči.

    Už se to posouvám do hroznýho offtopicu, jednou jsem se chtěl vykecat ze svý frustace z Windows na mobilu a už to tu asi většinu nezajímalo, teď už jen produkuji žvásty, který nikomu neprospějou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam