• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: Rozumím, já se z tohohle důvodu zbavil Surface 3 – jako tablet a hračka na blbnutí sice super, ale stejně jsem musel pořád provozovat notebook a vytahovat to za pochodu na všechny věci co řeším přes telefon taky není zrovna pohodlné. A došel jsem i k tomu že mi na to víc vyhovuje menší telefon, co zvládám v klidu jednou rukou, takže chápu i ten problém s XL. WoA, jestli na něj vůbec někdy v telefonech dojde, je tak daleko, že to nemá cenu řešit.

    Jinak mezi těmi prodejci, na které odkazuju níž, je pořád ještě Mironet. Nevím sice odkud to berou, protože jim na skladě dost často straší ještě produkty, které jsou už z oficiální distribuce dávno venku, ale je to pořád ještě celkem solidní prodejce u kterého se dá případně celkem bez problémů reklamovat…
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    DAN_F: pěkný souhrn, dík. Bohužel mám podobné informace; sice vyhlídka WoA hezká, ale aktuální stav nic moc a rok dva je dost dlouhá doba na to, abych se stihl dostatečně nasrat a udělat radikální řez... Uvažoval jsem o kombinaci nějaké klasické nokie (trochu mě lákala nová 3310) a menšího tabletu na další práci, ale od tohoto řešení asi ustoupím - tahat sebou neustále dvě zařízení nechci a foťák + přístup na onedrive potřebuji kontinuálně...
    btw šedivky jsem si po několik špatných zkušenostech zakázal, ale zatím mě jakákoliv jiná představa než WP (W10M...) děsí a snad bych radši šedivku, než jiný OS...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: Zatím se ještě můžeš obrátit na některé ty pochybnější a šedé prodejce:
    Microsoft Lumia 950 od 8 630 Kč - Heureka.cz
    https://mobilni-telefony.heureka.cz/microsoft-lumia-950/

    Co se týče mobilní platformy, tak MS v tuhle chvíli ohledně vývoje a směřování významně mlčí.

    Příští měsíc by měla být hotová další větší aktualizace pro desktop (Creators Update), která by měla na telefony dorazit "později", nicméně krom bug fixů a pár drobností nepřináší pro mobilní platformu žádnou zásadní novinku, tudíž je asi i celkem jedno s jakým zpožděním dorazí.

    Spekuluje se, že MS chystá v podstatě další restart platformy a telefony budou běžet na Windows on ARM (do určité míry plnohodnotné Windows schopné běžet na ARM architektuře a schopné spouštět Win32 aplikace), ale to je věc "budoucnosti" (nikdo nedokáže říct jak vzdálené). V souvislosti s tím pak se řeší budoucnost Windows 10 Mobile – část lidí, a nejspíš i výrobců, se domnívá že ta změna strategie a odklon směrem k WoA znamená v podstatě postupné ukončení vývoje W10M, což je koneckonců i důvod proč se vyrábí a prodává tak málo zařízení. Druhá část tvrdí že W10M zůstanou jako platforma pro low-end zařízení (protože "telefony" s WoA budou kvůli požadavkům na HW spíš dražší). Nicméně tohle všechno jsou jen spekulace a jaký je skutečný plán MS na další rok až dva (což je z pohledu consumera asi to, co ho primárně zajímá), nikdo moc neví.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Lumia 950 už není k dostání?? Pouze XL?
    Mám dojem, že Microsoft definitivně odstřihl mobilní platformu... Co je k dostaní? 650 a 950XL? plus Acer za 15k, nějakej no name (allview??) a HP elite x3.....

    Prosím o radu. Jak si mám z této nabídky vybrat telefon? Vůbec nechápu, jak chtějí oslovit nové zákazníky, v mém případě se jedná o hlubokou oddanost Windows... Ale i tak mám nějaké nároky: kvalitní foťák, 32gb+slot na kartu, silnou led diodu a maximálně 5,2" display, nechci do kapsy strkat žádné televize.. už těch 5,2 mi přijde hodně.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    NECROMAN: jedine foobar
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Error code 0x85010014 = nech telefon ležet přes noc v dosahu solidního wifi a bude to v pohodě :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Tak vyreseno:
    1. pridaval jsem typ uctu Outlook (spravne) a potvrdil jsem na dalsi strance navrhnutej ucet Outlook.com (spatne). 2. Odebral jsem ho a pridal znova, ale ne navrhnutej Outolook.com, ale o kousek niz Microsoft account (asi spravne).
    3. Opet sync error.
    4. A po pul hodine tortury nicnedelanim a cekanim se kontakty dotahly vcetne fotek.

    Prave jsem vysel z pekla :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    A po pripojeni na sit (wifi) opet starej znamej

    "Something went wrong
    we can't sync m.hotmail.com.....
    Error code 0x85010014"

    Jako tohle je na me uz asi moc.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Aha, tak ono topri pridani uctu nabidne Outlook.com na prvnim miste a hned na dalsi obrazovce je navrh at si ho pridam jako microsotf account...asi nejakej internal link nebo co, moc tomu nerozumim. Ale 2G/edge tomu nestaci, pise to "You'll need internet for this" :-)))
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Ja jsem mel celou bodu za to, ze kontakty mam u Microsoft Accountu pdc co ted? Ja ani nemam zadnej Outlook account, nikdy jsem si ho nezrizoval, nevim prihlasovaci udaje.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Pomoooooccc!!!!

    Nejak se mi sam od sebe pri odesilani snad nejaky fotky nebo co, vytvoril v Outlook mailu novej ucet, Outlook.com . a jelikoz ho pro maily nepouzivam, chtel jsem ho z Outlooku odstranit. Jenze ouha - ono to odstranilo komplet celej ucet, takze nemam najednou zadny kontakty??????????
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    ROMANICAK: core player používám a gut. i jsem si ho koupil
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Tak nakonec ten Core Player je celkem pouzitelnej. Kez by sel dat jako default.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    A Quick pkay PRO to samy, pise This folder has no songs to play. Chjooooo.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Tak Folder play je nanic, nezobrazuje songy uvnitr folders a hlasi ze tam neni zadna music.
    Perfect folder player je uplne naprd, pouze zobrazuje albums jako folders, ale skutecny folders neumi. Navic uvnitr radi podle abecedy z tagu a ne podle nazvu souboru, takze uplne rozhazi poradi songu. A jeste k tomu po pusteni prvniho songu uz neumi pustit zadnej dalsi.

    Tvl to uz je jak ten pitomej Android. Tisic appek a kazda na hovno.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ELHO_CID: No právěže mi to nedává moc moc těch doporučení. Většinou to odkazuje na další věci, co znam
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ADAMFC: to je naopak dobrý, ne?
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ELHO_CID: no já tam mam všechno, co sem kdy poslouchal - přenes sem prostě svoji starou knihovnu do cloudu. Blbý je, že nejedu úplně mainstream
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ADAMFC: Já už mám v Deezeru naklikáno přes tisíc oblíbených kapel, alb a písniček. Možná i díky tomu mi to dává dobré tipy na další muziku a celkově jsem moc spokojený.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    KEJML: pravda ze jedu asi vice mene mainstream, nasel sem tam snad vsechno (krome kapely Buchty a Loutky)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    RENDALF: jak řikam, já byl s deezerem spokojenej. Jediný, proč sem změnil, byly recommendations, který deezer nedává tak dobře jako spotify. Jinak bych o přechodu vůbec nepřemejšlel. A teď s tou aplikací si řikam, že se vrátim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam