• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VECTOR: prostě chráněná dílna, ten Microsoft
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak jsem si vyzvedl L950 potreti z reklamace. Naposledy mi spadla na zem a prestal fungovat displej. Kazdopadne jsem rad, protoze mi celej displej a digitizer vymenili a telefon vypada jak novej (mel jsem ho dost poskrabanej a prasklej na nekolika mistech).

    Ale co chci rict, prestoze se mi libi muj Oneplus 3 android, co jsem ted mesic pouzival, mit zas v ruce Windows telefon, obzvlast tu 950, je totalni slat. Ten telefon je tenkej, lehkej, s kozenym krytem Mozo i fakt krasnej, a ten system..! A to jsem si pred par dnama rikal, ze az mi vrati telefon ze servisu, tak stejne asi zustanu na androidu.

    No nic, chtel jsem si tu odlozit chvalu na WP10 a jejich eleganci, jak mam radost, ze je mam zas v ruce..) Byla by velka skoda, pokud by to microsoft fakt zarizl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MOPIK: Tak to je divny. JEdinym duvodem tak potom asi bude zarucni doba:
    Lumia 730 vysla v Zari 2014 a Lumia 640 vysla v Unoru 2015
    Tipuji tak ze Creators Update nedostali zadne telefony z roku 2014 a starsi. Zas ale divne, ze CU nedostala ani Lumia 532, co vysla pocatkem roku 2015.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: Ja jsem reagoval na to, ze problem bude jenom v poctu jader. Nerikam ze jsou pomale z jineho duvodu. Spis jsem mluvil o tom, ze OS v telefonu neni jedina vec co je potreba ladit a testovat.

    Napriklad v HTC 8s nesel udelat Update 2 protoze vnitrni oddil pro OS byl prilis maly. (Pro nektere verze existoval workaround)
    Nebo v L820 ti bude vypadavat Phone modul, ktery po downgrade zpet na 8.1 Update 1 funguje dobre.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MCKIDNEY: Nerozumím. Update nedostanou ani některá zařízení, která vyšla už pod MS. Navíc ty Lumie ještě od Nokia s CU normálně fungujou – s registry hackem můžeš aktuální buildy jet třeba i na L920. Sice pomalu, ale jedou (slabý procesor). Na L735 pak nejedou o nic hůř, než na L640, L650 nebo L550 a na L930 a L1520 jedou dokonce podstatně líp. Odříznutí těch x30 zařízení je tabulková operace.
    KEJML
    KEJML --- ---
    WICKPICK: To mi nedává moc smysl. Už současný Windows Universal Apps muzou běhat jak na mobilu, tak na počítači. Čili běžnej uživatel by neměl poznat přechod z ARMu na x86, (moderní) aplikace mu poběží dál. Když ale MS nechá mobilní Windows umřít, nikdo nebude ty univerzální aplikace psát a těch pár lidí co ano (pro pc/xbox) se nebude patlat s tím, aby to bylo použitelný na malým displayi mobilu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ocekavam ze postup byl uplne stejny jako s WP8 telefony jako HTC 8X, HTC 8X a Samsung - pustili tam build a dali ho do Developers Preview. Pokud se objevil prvni problem - tak to zarizeni odebrali z distribucniho listu.

    Tak to bylo napriklad s HTC 8s a spatnym partion v interni pameti.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pozor na to, ze CPU a RAM atd jsou veci co se snadno portuji.
    Jeden z duvodu proc na Lumia W10M a Update 2 nefunguji dobre je protoze FW delala nokie.

    To je asi hlavni duvod proc odrizli i Lumia 735 co slibovali, ze bude. (Podporu delala nokie a ta se uz s Microsoftem rozesla)

    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Je to jenom věc release/EOL date. Předpokládám, že se hraje na nějakou garantovanou 2 letou podporu pro bussiness customers. 735 od Verizonu vyšla později a už je brandovaná jako MS a update nedostane, protože je carrier exclusive.

    NECROMAN: 640 a 730 / 640 LTE a 735 a 830 mají úplně totožný QC SoC. 930 má dokonce SD800 a Adreno 330.

    WICKPICK: Tak jedno to úplně není. Je to úplně zbytečný krok, kvůli kterému další část uživatelů odejde a velká část z nich už se nikdy nevrátí. Pokud někdy budou nějaké WoA telefony, bude ještě těžší pro ně sehnat normální userbase a tím pádem i podporu developerů. Teď jsou to 3 roky co MS koupil Nokii – pochybuji že když ji kupoval, měl ten plán co popisuješ :)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    MOPIK: ve vysledku je to uz ted jedno. na ty stare telefony to pujde dat pres registr hack a zadny dalsi major update uz stejne asi nebude
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    NECROMAN: procesor maji stejny :
    CPU name: Qualcomm Snapdragon 400
    Number of cores: Quad core
    Clock rate: 1200 MHz
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: 730 i 735 maji 4 jadra.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MOPIK: 640 ma snad uz quadcore, kdezto 730/830/930 je jen dualcore.
    To, ze Creators Update funguje lepe na techto starsich telefonech, nez Anniversary Update, to uz asi Microsoft neresi.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Ja to nechapu .. proc 730,830 a 930 nema CU? vsak 640 je to same ne?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Cortana ma jasno:
    Mehedi Hassan on Twitter: "Well, that settles it then. Thanks, Cortana! (h/t @vitorgrs) https://t.co/teSlS2MSng"
    https://twitter.com/mehedih_/status/856956279683723264
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    WICKPICK: kéž by.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    updaty pro CU budou porad vychazet, minimalne do doby nez vylezou s WoA.
    pochopitelne vsichni vyvojari budou cekat do te doby, aby zjistili jesrli ta nova platforma dava smysl. ale v zasade ani po te neocekavam nejake velke zmeny.
    to prostredi se imho moc nezmeni, jako bonus bude mozne spoustet x86 aplikace ale jinak to bude vypadat furt stejne.
    proste jen bude nutne vymenit HW. z tohohle pohledu teprve ted dava smysl cely ten plan MS postupne utlumit stavajici HW aby pak lidi nemohli remcat, ze si pred pulrokem koupili novy telwfon a MS vzapeti uplne zmeni platformu.
    ted jenom doufat aby se to cele MS podarilo, tak jak to uz alespon 3 roky planuje a ten restart defacto od nuly se povedl a dokazal tim oslovit nove lidi a nenasrat tu hrstku vernych
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    S tím foťákem /resp. to bude asi softwarově/ jsem teď trochu na rozpacích. Většina fotek pořízených venku má špatně vyváženou bílou (vždy do teplé), azurové nebe jde často trochu do purpurové, takže když už na to něco venku fotím (většinou na kole) tak je s tim pak zase práce navíc... je jedno jestli fotím do dng nebo jpg. V zimě to nebylo tak hrozné, teď je to vidět dost.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Novy software porad vychazi i na 8.1 - pokud se tam neobjevi zasadni dira, tak to bude slouzit dlouho.

    Pro me to byl vzdy midrange HW a dobry software. Neco co u Android nelze (tam je midrange HW horsi jak predchozi generace z druhe ruky - prave diky spatne udrzovanemu SW)

    Jinak ikonky uz mit nemusite - jak widgety, tak odkazy, tak seznam aplikaci je k dispozici na android.
    Integrace fotaku s Onedrive tam fungovala taky dobre.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    LADINEK: přesně! Fotak, 32gb+karta, silna LED dioda, max tahle velikost dipslaye a to cos psal... vic není třeba, jenže méně bych už pocítil jako handicap... levnejsi lumie už tohle vybavení nemaji a do androidu se mi zatim teda fakt nechce...
    s obavou očekávám návrat L950 z reklamace. varianty jsou tři: a) oprava a cajk dokud se to zase nerozmrda b) neopravitelný = vraceni penez (už ji novou na skladě nemaji), c) neuznana reklamace.
    V pravděpodobném případě neopravitelné závady budu muset hodne rychle vymyslet co dal... šedivka je pro me podobny zlo jako android....
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Nevím, nikdy jsem nebyl herni, app, nebo jinej maniak. Mam L950 a hlavně kvůli foťáku, co potřebuju je volat, nějaký zprávy, internet, mapu, email... Zbytek je bonus. Věřím ze W10M budou fungovat dal a jesti budou nebo nebudou novy app je mi vcelku jedno. Doufám v alespoň základní údržbu OS. Androidu se budu bránit co to půjde, ja už k tem ikonkam proste zpět nechci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam