• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Trochu offtopic ale musím se pochlubit - segra vyhrála Microsoft Imagine Cup s projektem X.GLU.
    Když jsem jí před pár lety jako začínající programátorce radil s vývojem pro Windows Phone netušil jsem, kam to až dotáhne :)
    Meet your 2017 Imagine Cup champions – Team X.GLU of the Czech Republic! - The Official Microsoft Blog
    https://blogs.microsoft.com/...2017/07/27/meet-2017-imagine-cup-champions-team-x-glu-czech-republic/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Jde to, jenom musis prepnout do zeme o to podporuje.
    Asi neco jako Cortana :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    První velké mínus po přechodu na Android:
    Android v CR podporuje pro nakup aplikaci jen karty a carrier billing u O2 a T-mobile (ja mam Vodafone). Zadny Google Play kredit a PayPal tak, jako to fungovalo na Windows Store.
    VIK
    VIK --- ---
    ACID: Aha, kvůli SD kartě. OK, chápu. Jinak palec nahoru za tu tabulku, taky si to takhle někdy porovnávám :-)
    ACID
    ACID --- ---
    VIK: viz ACID: , 930 uz vypadla z meho seznamu kdysi
    VIK
    VIK --- ---
    ACID: Mám 930 v perfektním stavu. Mezi ní a 830 není moc rozdíl, ne? Tehdy možná akorát v ceně, 830 byla s víceméně stejnými parametry o dost levnější.
    ACID
    ACID --- ---
    kdyby měl někdo v perfektním stavu L830, tak se ozvěte :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    Když jsme v tom, mám v šuplíku jednu černou Lumii 640, kdyby měl někdo zájem
    VIK
    VIK --- ---
    Já mám k dispozici krásnou 930 i s držákem do auta. Chtěl jsem si ji nechat, dokud neověřím, jestli je 950 dobrá, ale pak jsem na to zapomněl. 950 mně bude muset vydržet až vyjde Nokia 8 nebo možná Microsoft překvapí tím Surface Phone, ale tomu už přestávám věřit.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja budu posilat dal svoji zanovni 735, pokud by nekdo chtel
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    mel by nekdo zajem o 640XL ve slusnem stavu, cerstve vymenenym displejem, stale velice dobrou baterii a s Astorii (funguji jednodussi Android apps)? mam tu jednu plonkovni a za slusnou cenu ji rad poslu dal...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DIMOUSE: Jojo, wifi už dnes není moc ve zvyku manuálně vypínat, stejně jako mobilní data. Dnešní SoC v kombinaci s pár chytrými features v OS už si zvládnou poradit s neustálým připojením. Největší vliv na praktickou výdrž má screen-on time. Když telefon aktivně používám, zvládne to od rána do večera, když jen leží na stole, tak se zapnutou WiFi i mobilními daty a push notifikacemi vydrží bez problému 2–3 dny, podle modelu a kapacity baterie.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DIMOUSE: Já WiFi nevypínám nikdy u žádnýho telefonu a nikdy jsem takový problém neměl
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    VIK: Zdar, nemám tedy 950, ale podobný problem jsem měl když jsem zapomněl vypnout WiFi a frcel jsem si Praha-Brno a zpět a hrozně jsem se divil že mobil není schopen se v autě dobit a topil jak kamna.
    VIK
    VIK --- ---
    Díky za radu. Udělal jsem tedy hard reset. Zatím jsem to neměl jak pořádně otestovat, ale zdá se, že to baterku žere trochu míň. Kromě toho je teď mobil úplně studený, před tím býval obvykle teplý a někdy i fest rozpálený.

    Restore telefonu je skvělá věc, funguje to naprosto dokonale. Způsobilo mně to ale taky bolení hlavy, protože jsem přišel o svůj pracovní 2FA a obnovit to je dost porod. K mému překvapení už není ve Storu aplikace pro Endomondo a ještě jsem takhle přišel o jednu aplikaci od Sygicu. Možná zjistím ještě časem, co všechno zmizelo a jestli to teda vůbec k něčemu bylo.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VIK: To není normální. L950 by měla být schopná dát 4 hodiny screen-on time. S tím co popisuješ bys měl zvládnout pohodlně celý den a baterka by měla zvládnout aspoň 300–400 cyklů (spíš ale dvojnásobek), než se začne znatelně projevovat ztráta kapacity. Zkus hard reset :)
    VIK
    VIK --- ---
    Mám L950, dvě SIM, na jedné zapnutý data, občasně pustím Windows Maps, pár fotek (cca 20), sem tam Skype, ale po čtyřech hodinách je baterka ze 100% na 15%. A nelíbí se mně to. Chodím cizím městem a potřebuju aspoň tu mapu, ale ke konci baterky se už třepu, abych v případě nouze věděl kudy kam. Máte to na L950 stejně, že to tak žere baterku? Nezdá se mně, že je to normální. Telefon je cca rok a půl starý. Myslíte, že má smysl koupit novou baterku nebo to tak prostě žere?
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    WICKPICK: Podrz dlouze mezernik, klávesnice se ti "oznaci" a pak si ji posun zpátky dolů
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    mne se po CU rozhodla soft klavesnice oddokovat a ve všech app se mi zobrazuje přes okno programu, takze nevidim co pisu. nemuzu prijit na to jak to vrátit zpatky. netusi někdo? občas pomuze otocit do landscape kde to funguje jako obvykle ale když preklopim zpet, problem se objevi znovu
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    Všem moc díky. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam