• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ELHO_CID: mam desitky a aktualizace mi to tvrdi, ze mam vsechny.
    MOPIK: eh, coze? jakoze vyndat a zandat sd kartu?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    POZITRON: a co nakopnuta SD Karta?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    Sem zvědav kdy vypnou smsky a telefonování :/
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    POZITRON: No a máš tam 8.1, nebo W10? Já jsem s 640(XL) na insider fast. Někdy v květnu mi tohle taky párkrát udělala, ale další update to zdá se vyřešil. Problémy dělaly HDR fotky, ale to se při tom objemu dat a slabém procáku dalo čekat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ahoj, mam problem s fotakem u telefonu lumia 640. nejdriv se mi zacalo stavat, ze po vyfoceni nekolika fotek hlasil "uklada se", coz se dalo vyresit jen restartovanim telefonu. po nejaky dobe se k tomu pridalo ukladani fotek jen jako miniatur plus restartovani telefonu prestalo pomahat a i po nem stale "uklada se". kdyz jsem obnovila tovarni nastaveni, fotak zacal opet fungovat normalne, jupi, jenze to vydrzelo sotva par dnu, pak zase klasika "uklada se" plus ukladani fotek pouze jako miniatur. neprisla jsem na to, jak preinstaluju pripadne odinstaluju a znova nainstaluju aplikaci kamera, u tehle defaultnich se mi zda, ze to nejde. mozna mate nekdo zkusenost a poradite? fotim zatim pres jiny aplikace, treba lumia selfie, tam se da prepinat mezi prednim a zadnim fotakem, ale je to teda teda brutalne pomala aplikace. :/
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    DAN_F:
    ELHO_CID:
    Díky za reference.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: jo no:) z androidu vzpominam s laskou na K-9 Mail , ten byl super :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Ty přílohy jsou problém, který se mi (krom workaroundu – načtení webmailu v Edge) podařilo vyřešit až přechodem na Android. Navíc ten Outlook na Androidu zvládá certifikáty v pohodě :)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F , NECROMAN: pravda , uz to vidim , pardon , asi sem kouknul v rychlosti na verzi firmwaru.


    DAN_F: tak ze sem se nezblaznil , to sem docela rad .. ja zkousel prave obecne triky jako zadat si spatny incoming server a odeslat mail , aby se me to zeptalo ale nezeptalo :-D vubec ten interval dokud se nezeppta se mi nejak nepovedlo zjistit .. kdysi davno mi stacilo vypnout mobilni data behem sychrnonizace a on se zeptal na prijeti selfsigned certifikatu. Ale to uz ted take nejde. Hele a co zobrazovani priloh? stava se mi obcas ze vidim email bez prilohy a pritom tam je :(
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ENDRUE: Pořídil jsem, budou to 3 roky, ne přímo Surface, ale zařízení jím inspirované - výkonný tablet s Windows (dvoujádro, 4GB, 128GB SSD).
    Jsem moc spokojený, používám to na čtení, média, prezentace, občas hry. Většinou s sebou ani neberu klávesnici a používám to jako tablet. Baterka zatím drží, ale je jasné, že až odejde, budu muset pořídit náhradu. Každopádně to ale zase bude Surface nebo jeho napodobenina.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Zkusil jsem teď zapojit testovací L1520 a WDRT mi nabízí návrat normálně k 9651.14219, což by měly být WP8.1, jestli se nepletu.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Jojo, řešil jsem tenhle problém u pracovního mailu – nakonec se mi podařilo přijít na nějaký fígl, díky kterému si telefon o ten certifikát řekl (respektive nabídl mi jeho přijetí). Nejde nicméně o problém W10M, spíš je to nějaký nedodělek Mail&Calendar aplikace, ve které dochází ke stejnému problému i na desktopu. Koncem týdne budu nejspíš přeinstalovávat notebook, na kterém mám nějakou Developer Preview verzi, ze které se mi nedaří aktualizovat na novější buildy a následně na něm budu konfigurovat ten mail klient, tak když se mi to podaří zprovoznit, dám ti pak vědět, jak jsem to přinutil ke spolupráci :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MOPIK: telefony, ktere se prodavaly s WP8.1 by melo jit navratit na WP8.1 pomoci Recovery Toolu.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    MOPIK: jeste prihodim dotaz , je mozne udelat recovery telefonu na Win Phone 8.1 ? Windows Phone recovery tool nejde nainstalovat, Windows device recovery tool uz vidi jen Win10 Mobile :(
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ENDRUE: Je to dobrá věc, ale je to primárně tablet – pokud se ti pro tvoje užití hodí primárně dotykové zařízení / je pro tebe důležitý input perem / potřebuješ něco, s čím můžeš pracovat "za pochodu", tak je Surface v současnosti asi nejlepší volba. Není to ale notebook – ve chvíli kdy t´ho chceš používat s klávesnicí a nejsi u stolu (např. na gauči / na klíně), ergonomie a komfort jdou výrazně dolů, přičemž váhu nebo prostor oproti "ultrabooku" nijak zásadně neušetříš. Zároveň, i když se to pořád zlepšuje, tak Windows jsou pořád Windows a ne vše je "touch ready", což platí dvojnásob pro 3rd part aplikace. A má zabudovanou baterii, kterou je vcelku problém vyměnit, což z toho dělá spotřební zboží s očekávanou dobou obměny 2–3 roky.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    Snad nebudu OT - zvažuji pořízení Surface. Většina lidí mě od toho odrazuje, že za stejné peníze lze pořídit výkonější stroj. Surface bych zřejmě uplatnil, i když doposud si vystačím i bez dotýového zařízení. Nemám ale zpětnou reakci od lidí, kteří Surface vlastní, proto á otázka cílí na ně - je to dobrá věc nebo jen něco, co umí o trochu víc a jinak?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Boze .. po restartu telefonu a obnoveni dat mi nefunguje u Mail & Calendar odesilani emailu ( pouzivam IMAP a SMPT pres SSL ( porty 993 a 465 ) uz jen to ze dotaz na prijeti neovereneho cetifikatu u IMAPU trval asi 20min kdy se nic nedelo , predpokladal bych ze budu muset podobnej dotaz prijmout i v pripade SMTP ale nedeje se tak , telefon se hned connecti a vypada to ze neprobehne korektne handshake prave z dovodu tohoto certifikatu. Mate nekdo podobnou zkusenost?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VIK: častý restart, nebo zásek při odemykání lockscreenu, kdy pomohl jen hard restart... reklamaci uznali, ale do protokolu napsali, že dali tel jen do továrního nastavení... což nechápu, když na konci už nešel ani zapnout... ale fachá :)
    VIK
    VIK --- ---
    HAWLIS: A tys s tím měl jaký problém?
    VIK
    VIK --- ---
    MCKIDNEY: Máš pravdu, ale tyhle problémy pozoruji spíš od nějakého toho minor updatu. Telefon mám cca půl roku z druhé ruky, takže si nejsem jistý, jestli jsem vůbec nějaký major upgrade zažil. Mohl bych zkusit ještě ten Developer Preview, ale obávám se, že to bude spíš z bláta do louže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam