• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MCKIDNEY: dyť já vím, to nebyl dotaz, to byl povzdech, proč zkurvený LG (ale i většina ostatních výrobců) naprosto vyignoruje po dvou letech možnost updatu na další verze androidu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Coz bylo soucasti WP8 :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    RENDALF: Ja uz mam 3th O+ oba na USB konektor a ted uz do telefonu bez wireless charging davam jenom magneticke kabely. Pokud to neni zarucni oprava na pockani, tak se to neoplati.

    Navic tak nebo tak stehujes data do zalohy a zpatky. Coz je presne ten duvod co zacal tuto konverzaci. Android nema dotazene pravomoce a app storage. s A11 se to zlepsilo, ale aplikace jsou opt-in a tak stejne vsechny klice a tokeny znova vytvaris.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HAWLIS: Hlavne midrange telefony a rok stare flagship uz koupis levne. Nemuzu prodat ani svuj OnePlus co ma vyborny spec na 2 roky:
    [Mobilní telefon OnePlus Nord N10 5G, 6GB/128GB Midnight Ice použité]

    PRAASHEK: Urcite umi a dneska stoji jak android. 8cku jsem kupoval za 4500 v krasnem stavu vyrazenou z firmy rok zpatky.

    DAN_F: Ten launcher nevypada ani nefunguje stejne jako WP launcher. Nejaka nostalgie a brand loyalty tam bude - ale neda se to srovnavat. Aftermarket launchery maji bliz WP.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    HAWLIS: ted sem menil one+ po 3 a pul, pac sem mel vykvadlanej konektor od spatneho zachazeni a baterka nebylo co to bejvalo, jinak by klidne valil dal
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ale teda starší iphone jsem kupoval teďka pro svou madr na nějakém shopu
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HAWLIS: normál ideálně tady přes nych :) starý podle situace
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    PRAASHEK: Kvůli ceně? Bazar, nebo od známých? To máš asi dobrou zkušenost... Btw jak starý second handy? Bral bych jedině něco ještě v záruce.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HAWLIS: já teda nemám v plánu kupovat novej telefon už nikdy :) už pojedu jenom second hand
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    DAN_F: tvl tři roky s jedním telefonem? to mi v případě androidu (1x motorola, 1x nokia, v obou případech čistej andr.) jako naprostá utopie. Ale jinak souhlasím, že Win launcher je spíš jen snaha o to, aby to aspon trochu bylo to, na co jsme byli zvyklí z WP.

    PRAASHEK: z druhé ruky, respektive cena nového, je přesně jeden z důvodů, proč má iPhone pořád u mě červenou...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: Já myslím, že Windows launcher je pro většinu místních uživatelů buď zvyk, nebo "estetická" preference. Víc bych za tím nehledal :)

    Jinak, já po třech letech s Pixelem musím říct, že to je první Android, který celou dobu funguje tak, jak má, a krom docházející paměti, která mě trochu nutí koukat po upgradu, si dovedu představit, že s tím ještě rok až dva v pohodě dám.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HAWLIS: No já možná taky skončím u iphonu, teda jasně z druhé ruky. Btw mi přijde, že ty iphony umí nejnovejší iOS delší dobu, než většina android phones nejnovější verze androidu, čehož jsem si všiml nedávno. Na svůj LG G6 (2017) dám maximálně android 9 (2018!), na iPhone 6s (2015) jde dát iOS 15 (2022). Jako wtf?! Jasně, když si ten LG rootnu, tak tam hodím i novější, ale to je řešení napiču, protože tam nehodím nativní aplikace pro foťák např.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    PRAASHEK: já v tomhle s ostatními nesouzním, mě ten windows launcher nijak nenadchl a nepoužívám ho (tedy kromě toho, že z něj používám měnící se obrázky na pozadí). A to taky proti, že zcela záměrně jsem při přechodu z WP šel do Android One ("čistej" android), který mi samotný přijde úplně v pohodě. Tedy... kdyby vše vždy fungovalo tak, jak má... Což mi ovšem přijde jako problém celého Androidu, respektive mám dojem, že všechny ostatní podoby tohoto OS jsou na tom, díky všemožným nástavbám třetích stran, ještě hůř. A život je změna a zkusit se má všechno, takže se mi prostě trochu otevírá cesta k iOS (i když si to přiznávám nerad).
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    PRAASHEK: ja mam rad dlazdice a celkove WP OS. Prijde mi to prehledny, mam jednu obrazovku a swipem do leva list vsech app tak jako driv na WP. Zkratka jsem na tohle zvyklej a nemam rad kulaty ikonky no...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    WP zarizeni jsme menil jak boty a tedka uz nedokazu ani opustit Samsung protoze presun na stock klavesnici a bez Samsung OneUI je vic prace nez HTC - Nokia - Novejsi HTC - Nokla - Dalsi Nokia atd na WP :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Kazdy android je jiny a diky tlaku Play Store se meni i v ramci par let na stejnem telefonu. Az si zvyknes na jeden launcher, tak je dobry vedet ze funguje dal.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PRAASHEK: Tvuj zatim prvni Android co?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MCKIDNEY: ok. ale k čemu to je? :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PRAASHEK: Je to puvodne silny projekt co bude fungovat na velke vetsine telefonu.
    Coz u Android je slusna hodnota, protoze vyvoj se zdrazuje tim jak google vytlacujes starsi api(telefony).

    To same swiftkey klavesnice.

    Nepouzivam ani jedno, ale to je protoze jsem Samsung guy. Nicmene rozhodne ocenim diky tomu konzistenci v zarizenich a case.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Můžete mi někdo ve stručnosti popsat, v čem spočívá výhoda mít na androidu/iphone windows launcher? Resp. jaké rozšířené možnosti to prakticky nabízí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam