• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARMOSLAPAlbánie
    Albánie stopem, autem, na kole. Zajímavá místa k vidění, zkušenosti s místními obyvateli, stav cest a místa, kam se dá zajet osobákem, či na která je zapotřebí 4x4. Tipy na místa k přespání (hostely, kempy, spaní na divoko), tipy na cestování stopem a místní dopravou, atd. Užitečné linky najdete na nástěnce.
    rozbalit záhlaví
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Cau, nemáte někdo nějaké tipy na kempy v Albánii? Pojedu na motorce, v září. Diky!
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    Ahoj, nemate nekdo tip na 3-4 denni spis lehci trek v Albanii? Diky
    OLL4V
    OLL4V --- ---
    MATTAM: Podívej se na konkrétní auto, např. https://togetheraroundalbania.com/car/?car_id=2
    Platil jsem v hotovosti, nikde žádná karta neproběhla, důležitá je to plné pojištění (které oni mají snad u všech v ceně).
    MATTAM
    MATTAM --- ---
    OLL4V: security deposit will be held on your credit card and released upon the return of the vehicle, subject to an inspection for damage

Fakt bez depositu? Stejně tak píšou
    You may be responsible for a deductible amount in the event of damage or theft, as outlined in the Rental Agreement.
    LIBERTIN
    LIBERTIN --- ---
    MATTAM: Mají nějaká uvedená místa kam se nesmí a lokalizují je podle GPS. Například jezero Bovilla. V autopůjčovně dost nejasně vysvětlují kde auto nechat (něco jako 10 minut od jezera). Jen že off road cesta začíná už v Tiraně a naopak 10 minut od jezera začne asfaltka. Jezero je to krásný, ale jel bych tam raději taxíkem.
    OLL4V
    OLL4V --- ---
    Vrátil jsem se minulý týden, policajti měřili snad všude. Naštěstí protijedoucí Albánci solidárně problikávají.
    OLL4V
    OLL4V --- ---
    MATTAM: Za poslední rok dvakrát tady (včetně plného pojištění = žádný depozit): https://togetheraroundalbania.com/vehicles/ a úplně v pohodě. Odvede k autu, řekne klíček je uvnitř a čau a při vrácení podobně. Občas jsme jeli totální off road a v klidu.
    MATTAM
    MATTAM --- ---
    Ahoj, někdo nějakou zkušenost s půjčováním auta v Albánii? Půjčujeme na letišti a samozřejmě dle podmínek se s autem nesmí off road. Což je v albanii dost těžký, když moc silnic nemají a i některá ubytování máme kousek od silnice. V autě samozřejmě máme GPS 🙄 nehodlám jezdit offroad,ale cesty nás asi čekají a nerad bych,aby nás za to pokutovali...
    OLDIN
    OLDIN --- ---
    Vracel jsem se teď z Albanie
    Jely jsme Srbsko Čerrbou horu od zapadu pobřeži až do Butrintu a přes hory až na Ohrid,
    V týdnu jsou silnice v pohodě, ale v neděli si žadnou cestu neplánujte, celá Albánie se stěhuje :)
    Zpátky jsme jely na Niš,
    Kolony kamionu byli vždy jen Unie
    Největši prohlidka byla v maďarsku, ale to se dalo čekat :)
    Je tam teď docela drahý benzin 170-190lek
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    Jen na SRB dálnici bacha na rychlost, jel jsem tam před týdnem bez Waze a na hranicích při výjezdu mi to spočítali na bonus -170E za rychlost....
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    MEDOVA: Tenhle smer je prijemnejsi i proto, ze dalnice v HU a Srbsku jsou celkem prazdne. Jen pri navratu bych vybral mensi prechod Srbsko/HU, protoze Schengen a na vetsich to muze byt na opravdu dost hodin...
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    LONESTAR: To zni dobre, zkusime to zhruba nejak tak. Diky!:)
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    LONESTAR: Uz je tam nova dalnice :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JAMES23: a ještě co si vzpomínám, tak přes Skopje to tehdy bylo začátkem prázdnin na hranicích Srbsko-Makedonie dost ucpané (všichni Turci z Německa jeli domů na prázdniny :)).
    A pokud je cílem výlet po Albánii a ne jen "moře v Albánii", pak ze Skopje ne na Ohrid, ale na Tetovo přes Národní park Mavrovo na Debar a k Ohridu pak po albánské straně...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Kdysi (before it was cool) jsme kromě té JAMES23ovy trasy přes Ohrid jezdívali ještě Budapest-Beograd-Niś-Mitrovica-Prizren-Kukes, případně Budapest-Osijek-Tuzla-Podgorica-Shkoder (tu druhou většinou jako zpáteční). Ale to bylo 15 let nazad, nevím aktuální stav (ale předpokládám, že horší ty cesty nebudou)
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    MEDOVA: Blava-Buda-Beograd-Skopje-Ohrid :)
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    Zdravim, jak byste jeli do Albanie? Uvazujeme nad cestou pres Slovensko, Madarsko, Srbsko, ale nedari se nam najit dost informaci o tehle trase, vypada to, ze vetsina lidi jezdi pres Slovinsko a Chorvatsko... Coz me trosku desi ted na zacatku prazdnin. Diky za pripadne tipy:)
    VELADA
    VELADA --- ---
    Mezi ultramarínovým mořem a zištnými zájmy investorů. Obrazy z jižní Albánie
    https://denikreferendum.cz/clanek/237186-mezi-ultramarinovym-morem-azistnymi-zajmy-investoru-obrazy-zjizni-albanie
    LITROP
    LITROP --- ---
    Zdravim je tu někdo kdo kupoval nebo zamýšlí pořídit nemovitost v Alba.,rad bych se poptal na detaily a na co si dat pozor.Diky
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    HELIUM: Ja mam tyhle regionalni tabaky rad, kupuju si takhle sem tam po turecku. Ale tyhle jsem nemel, uz je to let co jsem byl v Albanii. Budu muset zas vyrazit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam