• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRLAH1.Světová válka aneb naši pradědové
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    Zdá se mi to, nebo jste si dost podobní?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Dneska jsem skenoval další část rodinných archivů a našel pár desítek fotek, které si z války přivezl pradědeček. Jsou to první scany, určení některých fotek z teoreticky dohledatelných míst jsem zatím neupřesňoval.

Tady to je

img021

img027

img116

img109 162

img058

img077
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    no ja mam tenhle rok taky s dovolenou na štíru, ale příští rok to je jiná. Nu začněmež plánovat :)
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    FUMO: No my mame vystup na Krn naplanovanej v podstate na tri dny. Prvni den flakani okolo Kobaridu, druhy den vystup na Krn, treti den flakani okolo Kobaridu. Uz sme potrenovali v Tatrach na Solisku, tak snad to zvladnem ;o) Mrzli Vrh je alternativni cil, podle aktualnich podminek.
    Jinak za tejden toho samozrejme moc nestihnem, takze nejake dalsi expedice urcite budou (nejen Soca, ale taky Halic, Bukovina, Dolomity ...)
    FUMO
    FUMO --- ---
    GORYTHC: tak to máte hodně našlapanej program, ve vašem zájmu doufám, že to všechno stihnete. Btw. výstup na Krn je saďárna, dobře si namasírujte stehýnka! ;-) (proto my zvolili "jen" Mrzli vrh, protože tu 8 hodin dlouhou trasu bychom nedali).

Jo, ale bylo nám poraděno, že se ta trasa dá rozdělit do dvou dnů, protože pod finální výšvihem na Krn je nějaká horská bouda, kde se dá přespat. Člověk musí být objednaný a nebo je tam nějaká útulna.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Jinak sem zjistil ze ve Videnskem ARSENALU je kazdou prvni nedeli v mesici vstup zdarma.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    My tam jedem 2.-11.9 ctyri lidi jednim autem. Muselo by se sehnat dalsi vozidlo.
    Plan je :
    2.9. C.Budejovice
    3.9 Viden
    4.-6.9. Kobarid (vystup na Krn)
    7.-10.9. Gorice, Slovinsky Kras, Terst, koupacka u more (asi Italie).
    11.9. asi pres Dolomity smer Praha
    MRLAH
    MRLAH --- ---

EBARTT: no já jedu koncem měsíce na dovču jeden den se odtrhnu od party a zkusim taky někam zajet. ale letos už volno taky nemam ale na přístí rok bych klidně něco domluvil.
    FUMO
    FUMO --- ---
    EBARTT: jako blbej nápad to není, ale já už nemám do konce roku víc jak 3 dny dovolený :-( takže nejdřív příští rok...
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    Nechcete někdo zorganizovat zájezd? Moje auto tam samo nedorazí a moje žena pro tyhle věci nemá pochopení :)
    FUMO
    FUMO --- ---
    GORYTHC: je to tak, trochu mě to překvapilo, tyhle rostliny to dokáží úplně zničit, nevím proč se o to nestarají aspon trochu. Ta pevnost je krásná, mimochodem.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    FUMO: Daj se tam krasne pozorovat prirustky naletovych drevin za tri roky. ;o)

FUMO
    FUMO --- ---
    POLOVI: ee, není, já tam mám hodně fotek z dovolené, takže jsem sem nedával žádnej odkaz, protože ty ostatní fotky, by vás asi moc nenadchli.
    FUMO
    FUMO --- ---
    GORYTHC: nedá ;-) je to tak na 14 dní minimálně ;-)
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    MRLAH: Tak uz sem ji sehnal a je super. Akorat mam ted problem, ze se to za jednu dovolenou neda stihnout ;o)
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    FUMO: ja onehda nasel tohle http://loboso.rajce.idnes.cz/Pevnost_Kluze_a_Fort_Hermann_Slovinsko/ neni to nahodou tvoje?:D
    FUMO
    FUMO --- ---
    Přišlo mi, že jsem toho fotil dost, ale použitelné je jen tohle

Kostelík, který vymaloval Josef Váchal

Pevnost Hermann

Pomníček pod vrcholem Mrzleho vrchu
    FUMO
    FUMO --- ---
    My bydleli v Kempu Vili. Výhoda je, že tam je totální pohoda, možnost vařit u stolečků a to i pod stříškou. Nevýhoda, aspoň pro nás je, že auto musí zůstat před kempem, ale neměli jsme strach o auto, ale máme malý stan, takže jsme museli několikrát denně jít přes půl kempu a tak, ale je to pohoda. Kempař je divný, ale umí skvěle anglicky a po pár dnech, jsme si na sebe zvykli a loučili se jako kamarádi ;-), příště mu povezu Becherovku ;-)

Camp Vili | Slovenia
    http://www.camp-vili.si/

Volně tam pobíhají, kotata, pes, králíci a husy, pár hus se rádo koupalo před naším stanem v potoce... mě to nevadí, někoho to může srát ;-)

GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    FUMO: Kdyby bylo blizsi info o ubytovani, budu rad. Kdyztak do posty.

Nevi nekdo o ubytovani v okoli Gorice, nebo Kostanjevice na Krasu?
    FUMO
    FUMO --- ---
    GORYTHC: naprosto skvělé, jednou před lety jsme jeli na dovolenou do Slovinska a projeli jsme ho za 14 dní vlastně celé. Tenkrát jsme si říkali, že když se budeme do Slovinska vracet tak na Soču. Teď jsme vyrazili do Rakouska a tam chcalo a tak i žena svolila, že se pojedeme podívat "na válku". Mohu doporučit super kemp (není to super pro každého, ale nám se tam líbilo). Bydleli jsme hned pod Mrzlim Vrchem, tedy vlastně těsně u fronty a relativně ve středu, takže se dá poměrně pohodlně doject autem na všechny místa popsaná v té knize. My se soustředili spíše na severní část. Zase příště projedeme jih ;-) Pokud budou nějaké konkrétní dotazy, klidně pošta. Dneska večer snad udělám ty fotky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam