• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRLAH1.Světová válka aneb naši pradědové
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    PLAGUEDIL: Podle mně tam vzal roha, jak píšu, vzal tam s sebou "kluka od sousedů". Asi šli rozbíjet monarchii :) blázni český nacionalistický sokolnický.
    Ten sousedovic kluk tam nakonec zůstal, ale naštěstí v dobrém, jelikož si nabrnknul francouzku a oženil se s ní. S jeho vnukem jsem (spíš ale mí rodiče) ve styku, jednou za pár let se vidíme, jako loni když měli sokolové slet na Strahově.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Urady jsem zatim nezkousel, patral jsem pouze v rodine a bohuzel vsichni prarodice uz jsou mrtvi, nejstarsi generace v rodine je rocnik 1950.
    Ta matrika je dobrej tip, zkusim zapatrat.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: sice to je OT, ale jaka mlha? nejsou matriky? nebo nemaš udaje? maš pravo na matrice si nechat udělat opis rodneho/oddaciho listu +-3 generace (pradedecek-pravnuk) to by mělo stačit na start do archivu.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: tak tak, oba moji prapradědove bojovali za monarchii.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Ja tam vidim taky jenom tebe. Takze je to asi dobre.
    Me se bohuzel zatim nepodarilo dohledat predky pred 2.svetovou, tam je nejaka mlha.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    KEMAL: Ja bych rek, ze se pocitaj vsichni, kteri bojovali v 1.svetovy. Nejen legionari z Ruska, Italie a Francie, ale i jednotky RU. Prece jen jich v RU uniforme bojovalo cca milion, z toho asi 100.000 padlo. Zatimco legionaru bylo dohromady asi 90.000.
    A nejake segregace uz snad v soucasny dobe nema smysl. Pro me jsou to vsichni hrdinove, ktery si vetsinou nedobrovolne prosli peklem a maj moji uctu.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    btw v seznamu vidim jen sebe protože tam nikdo jiny nic nenapsal, nebo na to koukam špatně?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KEMAL: určitě, on rukoval přimo do legionařu, nebo byl předtim za RU a zajali ho?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Počítají se i legionáři ve Francii?
    Já mám v rodině jednoho co narukoval tuším v Chalons-sur-Marne v létě 1917 a v spřátelené rodině jeho spolužáka který tam šel s ním, tak řeším jestli mám data ověřit a postnout taky ... a snad bych někde našel jeho vojenskou knížku (resp. cár papíru) abych jí oscanoval.
    MRLAH
    MRLAH --- ---
    Dal jsem na nástěnku uživatelský seznam. Tady slovy nyxu : Tento modul vytvoří seznam, v němž každý uživatel může editovat svůj řádek. Takže kdo chce...
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ale je pravda, že to je trochu déle před 1ww

František Doleček:
    *13. 5. 1751 v Mistrovicích
    +1. 3. 1837 v Mistrovicích na slabost
    sňatek: 9. 2. 1783 v Mistrovicích
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    MRLAH: u tabyho někdo hledá kohosi z 21 čáslavského.
    MRLAH
    MRLAH --- ---
    Tak mě napadlo udělat na nástěnce takovej seznam jméno pluk atd. třeba se dozvíme že naši příbuzní měli neco společného. Já osobně hledám někoho od poručíka Manna z časlavského 21.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    KORKMAZ: Ja to nekde sehnal jako sadu DVDcek, ale uz nevim kde, asi to vychazelo s nejakym casopisem.
    MRLAH
    MRLAH --- ---
    hromada plakátu a fotek.
    První světová válka - Plakáty na AllPosters.cz.
    http://www.allposters.cz/-st/Prvni-svehtova-valka-Plakaty_c48604_.htm
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    GORYTHC: Já mám teda 6 dílů a s tim, že první je dvojdíl, takže 7. Ale nemám tam to jak se vyráběl seriál...
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    3.Krev na obloze.zip | Ulož.to
    http://www.uloz.to/xbpRoLg/3-krev-na-obloze-zip
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    2.Jatka v zakopech.zip | Ulož.to
    http://www.uloz.to/xEGWZmh/2-jatka-v-zakopech-zip
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Jak sem rikal, ze mam na disku 1.svetovou valku v barve, tak posilam prvni dil :

1.Katastrofa.zip | Ulož.to
    http://www.uloz.to/xGjmJfz/1-katastrofa-zip

Ma to 8 dilu a kazdej ma neco pres 2 GB, takze kdyby nekdo vedel o nejakem lepsim ulozisti ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam