• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRLAH1.Světová válka aneb naši pradědové

Bojoval někdo z vaší rodiny v 1.Světové válce?

135 hlasy od 135 respondentů

Několi odkazů na stránky, které Vám pomohou dohledat své předky:
      Databáze legionářů - Možnost vyhledat legionáře podle jména a místa narození.
      Spolek pro vojenská pietní místa - Vlevo zadat jméno a zobrazí všechny zmapované pomníky, na kterých je uvedené.
      Seznam ztrát Rakousko-Uherské armády za 1.světové války, vydaný K. und k. Kriegsministerium - Nelze hledat podle jména. Nutno zvolit datum a prohledat seznam ztrát z daného dne. V první části jsou důstojnící, poté mužstvo.

Něco z televize
      cesi-na-frontach-1-svetove-valky
      Můj děda byl voják, válčil na Piavě — Česká televize
      Velká válka z archivu ivysilani české televize
      Počet českých vojáků se dá jenom odhadnout na 1,4milionu.Někteří mohou byt vaši dědové nebo pradědové.Přesná čísla, kolik padlo Čechů ve 1.světové válce, nejsou známa.Do konce války padlo podle nepřesných odhadů asi 138 000 českých vojáků.Češi bojovali na východní frontě a na italské. Bojovali v řadách Rakouska Uherska které někteří tolik nenáviděli. Boje na obou frontách byly velmi kruté a krvavé a ostatky mnoha mrtvých se nikdy nedostaly zpět do vlasti. Hřbitovy byly dělány v místech bojů a některé upadly v zapomnění a znázornují je památníky. Jedinou utěchou je to ,že válka vedla k rozpadu Rakouska Uherska a vzniku samostatného československého státu.
      rozbalit záhlaví
      PLAGUEDIL
      PLAGUEDIL --- ---
      ADAMIRA: no ono ten ceník k tomu patří správně taky. já vždycky tež pišu, hledání rodokmenu vyjde na tolik za položku. kolik máte v první etapě cenový limit? nikdy jsem to neviděl jako handl, ale spíš pojistění aby pak klient nevykulil oči že má platit nějakou pro něj nepředstavitelnou sumu.
      ADAMIRA
      ADAMIRA --- ---
      PLAGUEDIL: uf, no me to normalni teda neprijde, ocekaval bych cenik a ne takovejhle handl...
      PLAGUEDIL
      PLAGUEDIL --- ---
      ADAMIRA: celkem běžny postup u badatelske cinnosti se ptat na financni limit
      ADAMIRA
      ADAMIRA --- ---
      JARMILNASVETR: To se te jako na fer zeptali kolik jsi ochotnej zaplatit???
      PLAGUEDIL
      PLAGUEDIL --- ---
      JARMILNASVETR: težko říct, já to stihl ještě na vlně, kdy to bývalo zadarmo. obě moje kopie jsou v rozsahu cca 10 jednostranných a4.
      JARMILNASVETR
      JARMILNASVETR --- ---
      Jeden rychlý dotaz: Na kolik cca příjde výpis z kmenového listu od VUA? Na moji žádost o výpis přišel email s otázkou, zda jsem ochoten uhradit a případně kolik nejvíce jsem ochoten zaplatit. Což mě trošku mate, s ohledem na fakt, že existuje ceník za služby... Zajímalo by mě tedy jen pro představu, v jaké výši se to pohybuje. Díky za info.
      ADAMIRA
      ADAMIRA --- ---
      DAYSIR: jo tak vono to tam nakonec je, ale tak trošku šifrou :-)
      DAYSIR
      DAYSIR --- ---
      ADAMIRA: Legiovlak tam bude stát měsíc, neim proč to tam neni napsaný
      ADAMIRA
      ADAMIRA --- ---
      MRLAH:
      MRLAH:
      Ach jo, zrovna ten den mám před a po noční :-/
      MRLAH
      MRLAH --- ---
      MRLAH
      MRLAH --- ---
      ADAMIRA
      ADAMIRA --- ---
      Zeptám se, našel jsem na internetu kindle knihu "Veliké dni:román z války" kterou napsal Rudolf Medek - nicméně tváří se to jako druhý díl (začíná to patrolou na rakouský frontě a chytáním jazyků) ale první díl prostě za boha nemůžu najít. Na netu se to tváří jako jedna kniha... Tak nevim, nevítě někdo?
      ETTELEA
      ETTELEA --- ---
      S2DENT: A tam se to zatoulalo, mrška. Díky moc, se starým jsme nad strávil až nezdravě moc času a nenašli jsme nic :D ani tento seznam.
      ADAMIRA
      ADAMIRA --- ---
      KEB: Co se týče toho dokumentu, tady se můžeš kouknout na první díl:

WWI's Tunnels of Death: The Big Dig; Episode 1 - The Killing Fields
      http://vimeo.com/74200289
      KEB
      KEB --- ---
      Chtěl jsem se zeptat na PRIMA ZOOM má od minulého čtvrtka běžet dokument - PÁTRÁNÍ PO TUNELECH SMRTI o vykopávkách v Belgii. Sledujete to někdo? Má to cenu?

A ještě jeden dotaz. Kamoš říkal, že před časem viděl dokument, nejspíš francouzskej, colorovanej, který byl postaven jako příběh jednoho vojáka. Mělo to přes hodinu a byl to jen jeden díl. Netušíte co to mohlo být?
      ETTELEA
      ETTELEA --- ---
      Zdravím mám takový malý problém. Dostali jsme za úkol vyhledat si k testu informace a nedokážu se dohrabat k tomu kdo v době 1914-1918 vládl ve Francii, zatím jsem to nenašla nikde. Víte někdo kde tu informaci najdu? A ne strýček Google a teta Wikipedie to fakt neví. ;-) Díky
      MRLAH
      MRLAH --- ---
      Do války z Brna. Kniha ukazuje, jak město mobilizovalo - iDNES.cz
      http://brno.idnes.cz/...vetova-valka-v-brne-d0c-/brno-zpravy.aspx?c=A140901_2095448_brno-zpravy_mich
      ADAMIRA
      ADAMIRA --- ---
      KUBZ: super - funkcni - odzkouseno na kindle 5
      KUBZ
      KUBZ --- ---
      ADAMIRA: Tady je muj amatersky prevod do MOBI:
      Josef Snejdarek Co jsem prozil - Unknown.mobi | Ulož.to
      http://uloz.to/xMfG3aiW/josef-snejdarek-co-jsem-prozil-unknown-mobi
      MRLAH
      MRLAH --- ---
      Místo skleníku a záhonků na zahradě má nadšenec systém zákopů z 1. světové války! | Armyweb
      http://www.armyweb.cz/clanek/misto-skleniku-na-zahrade-ma-nadsenec-system-zakopu-z-1-svetove-valky
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam