• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HLAVNI_KATBullterier
    EZEE
    EZEE --- ---
    Jo a radsi bych asi fenku..
    EZEE
    EZEE --- ---
    ERIKK: Dekuju, ty 4-5) jsem se obaval, duslednost asi neni to cim bych oplyval :/ spis bych ho porad rozmazloval a blbnul, pac jsem taky tak prastenej :)) A co takovy to hrabani do misky a nebrat noviny na vystrahu do stejny ruky, kterou ho krmis apod.? Asi si nejdriv poridim tu knihu o nich a poradne nactu.

A vubec, nahodte jeste nejaky fotky tech vasich krasavcu, at se muzu kochat :)
    EMK
    EMK --- ---
    ERIKK: souhlas!!!
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    EZEE:

odpovim ti subjektivně za mě, nevydávám to za obecnou pravdu:

1) ano v pohodě, když ho denně utaháš na procházce, byt mu vyhovuje
    2) socializace nutná , jako u každého psa. Prostě musí od malička mezi psy a lidi. Nepodceňovat !
    3) magoři jsou to dost, je s nima sranda. Jsou hodně tvrdohlaví. Gaučáci jsou to taky. To je jediný o co tohle bojový plmeno bojuje - o gauč:D
    4) musíš zvážit jestli dokážeš být důsledný a mít pevnou ruku. Bulík kterej ti přeroste přes hlavu je potenciální průser
    5) Být důsledný a cvičit základní poslušnost je nezbytné. Sice to nejsou notoričtí agresoři, ale ne každej bulík je pohodář. Někteří se rvou celkem s chutí a potřebují páníčka co to nedopustí a má je pod kontrolou. Zrovnatak i když většinou milujou lidi, už jsem viděl pár lidí co museli dát bulíka pryč, protože se ho báli a on jim dával najevo, že je klicně kousne. Samozřejme za to mohli ti lidé... ne bulík
    6) pokud chceš spokojenýho bulíka, pořádná procházka každej den (krom čůracího venčení) a pak zbytek večera aspoň nějakej kontakt a hraní. Bulíci u všeho rádi asistují, hlavně u vaření.
    EZEE
    EZEE --- ---
    Ahoj, miluju buliky asi nejvic na svete, rad bych si ho jednou dopral, ale zajima me nekolik veci.

1) Hodi se do bytu?
    2) Jak je to se socializaci?
    3) Jsou to opravdu takovy magori a gaucaci jak se rika?
    4) Co kdyz mam zkusenost jen s jezevcikem? :D
    5) Je ho nutne neustale cepovat nebo spolehat na silu zvyku a co jsem ho naucil, to si pamatuje? - kvuli ostatnim psum, poslusnosti apod...vim, ze jsou to proste milacci, ale co kdyby...
    6) Jak moc casu se mu musi denne venovat (ja bych se mu rozdal, ale musim do prace.. :))

Diky
    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    Bojové plemeno. :D

EMK
    EMK --- ---

FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    Polomacena

FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    Zdravím vespolek. Chtěl bych se zeptat jestli nevíte o nějakým bull srazu na severní Moravě??
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    EMK: no mě to přijde taky moc fajn, ale jak sem psala na tohle se necítím, takže do toho nepůjdu. Dávalo mi zabrat zkrotit občas i toho mého bulla, a to jsem ho měla od štěněte :)
    EMK
    EMK --- ---
    PAW_LINKA: pomoci bulíkovi v nouzi je jistě hezká myšlenka, ale já bych to také nedoporučoval.
    Přeci jen je to dost tvrdé a na disciplínu náročné plemeno.
    Nikdy nikdo nemůže na 100% určit co vše má ten určitý bull za sebou.
    Chci tím říct, že pokud ho zradí vlastní pan může se v něm lecos zlomit a pak to zničeho nic nemusí dopadnout úplně ok.
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    MURAMIXA: Díky moc, o téhle sekci na bull klubu jsem nevěděla. Každopádně, je to vůbec průkazné, když většina těch psů byla testovaná někdy před 3 - 4 lety?
    Psa bez PP si pořizovat nechci a ujmout se nějakého dospělého v nouzi byla taky jedna z možností, ale asi se na to necítím. Jen bych si ráda vybrala psa s PP, který bude opravdu zdravý. Mluvila jsem s několika veterináři a ti mi říkali, že dost psů od chovatelů s PP vyjde na testech na srdce, ledviny atd. i hraničně, ale že jim někteří veterináři napíší do papírů, že je to úplně OK. Co je na tom pravdy netuším, ale znám dost lidí, kteří mají psa s PP a není to žádná hitparáda co se zdravotní stránky týče. Tak proto se ptám.
    MURAMIXA
    MURAMIXA --- ---
    PAW_LINKA: Zdravím, mrkněte na klub KABT http://www.bulterierclub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=426&Itemid=549 , v další sekci jsou testovaní psi a feny - nejlépe aby oni sami pocházeli z testovaných rodičů a prarodičů. I když nikdy to není 100% zárukou a příroda udělá své. A jestli se mohu přimluvit a poprosit neberte bez PP a nebo pomoci Bullterier v nouzi atd.
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    ERIKK: Díky moc, to zní dobře.
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    PAW_LINKA: určitě se dá minimalizovat riziko.

Bulíky z čerchovské doporučuju, znám majitelku, super ženská co má psy vážně ráda.

Ještě mohu doporučit http://www.polabskybull.estranky.cz/

Měl jsem od pana Švarce fenku a super chlápek. Sice trochu svéráz, dělá (nebo tehdá dělal) psovoda u policie, ale psy miluje a hodně řeší komu dá štěně.
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    EMK: díky za tip, jasně přešlechtění jsou, ale pořád věřím tomu, že vážným zdravotním vadám by se mohlo předejít výběrem psa z dobré chovky s PP. Co myslíte? Já doufám, že to tak je ...
    EMK
    EMK --- ---
    DRUMID23: tak on bulteriér před 70lety vypadal úplně jinak no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam