• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CARMELKAXDobrman-plnokrevník mezi psy
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: též jsem celkem koukala,vyčetla jsem to o tom zlozvyku v nějaké nové knížce zaměřené pouze na psí štěkání:)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    carmelax - no tak to me pobavilo....ale jako proc ne....:)

KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeziz ten je krasny...jaky nechutny lidsky stovreni (at klidne chcipne - rikam s cistym svedomim) mohl neco tak nadhernyho a zivyho a bezbranyho privazat ostnacem v lese ke stromu a nedat mu svobodu, kdyz uz srabacky o psa nestal??? fuj, to sem se rozcilila...
    snad najde nejakyho hodnyho cloveka....
    je mi na bliti...sry..ale musela sem.
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    zkopírováno z dobrmaní diskuze na lidech:Hledáme nové páníčky pro 5letého psa dobrmana. Jedná se o Hernajse Zkanape, kterého našli v lese přivázaného na ostnáči a následně byl umístěn do útulku. Majitel o něj již nemá zájem. Henryho máme zatím doma my, než se nám podaří najít nové majitele. Je to moc hodný pes, který má nějaké základy poslušnosti, snáší se bez problémů s naší dobrmankou a navíc je moc pěkný :) V případě zájmu mi dejte vědět na tel. 721203612 http://www.royalfelicity.cz/novinka.php?mn_post=22
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    vždycky jsem si myslela,že mám velkého psa,ale po tom,co jsem viděla Huga,tu německou dogu,už si to nemyslím :D :Dfotka z vycházky

CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KOMIAU: máš fotku?docela by mě to zajímalo,jak to vypadá :)
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: je dost možné,že s věkem se postupně sklidňují..
    dost možná,že se jí ze štěkání stal prostě zlozvyk,co jsem takle kolikrát četla,psy rádi štěkaj,protože se rádi slyšej,ale nevim,jeslti to nejní kravina..
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    Babička naší feny je kříženec dobrmana s hrubostrstým jezevčíkem. A čím více se koukám na fotku v hlavičce, nemůžu se ubránit tomu, že koukám na naší holku v krátkosrtém a zvětšeném provedení. Ty tvary hlavy, točení srsti na krku, atletická postava, jak přes dobrmaní kopírák. Z toho jezevčíka má naštěstí jen chlupy a norovací obcesi.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no moje fenka steka a knika az hruza - ale teda musim rict, ze s vekem (to me napadlo) to stekani pomalu ustupuje...
    ted je nejvetsi peklo to buleni v aute - a to jezdi docela casto a vzdycky tam tak nadsene leze ( i do ciziho parkrat). takze mi neprijde, ze by ji to vadilo....
    uklidni se az na dalnici....des bes. nezabira po dobrym ani pozlym....
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    sorry za gram. chyby,psala jsem to ve spěchu...
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Tak,způsobů je na to hodně viď :)
    ..nejlepší je to naučit hned od začátku,když má člověk štěně povelem ticho,to je nejjednodušší...tzn. když pes štěká a pak sám přestane,tak hned potom vyslovíš povel ticho a odměníš..pes si to pak sám spojí a pochopí,jeden příklad
    pak jsou na to další fígle,když ti třeba pes štěká ustavičně doma,když je sám..pořádně před vycházkou utahat,nebo taky použití kongu=hračka,ve které jsou pamlsky,pes se pak doma nenudí a rozvíjí to jeho inteligenci a nebo taky ke psu,kterej štěká vzít psa,kterej je naučenej bejt zticha,ale dospělého,ne malé štěně,které nic neumí (to by se naopak odnaučilo od staršího psa štěkat=nevhodný vzorec chování)..
    co jsme slyšela,tak několika psům stačilo např. kotě,měli strach bejt doma sami a přítomnost kočky jim pomohla tento strach překonat,tudíž i nežádoucí štěkání...
    no a když nic nezabere,tak bohužel protištěkací obojek,ale musí se umět používat a ne každý pes ho snese a funguje na něj,jsou i vyjímky...
    můj pes měl a doposud ještě má silnou fobii být doma sám..ex majitel ho silně mlátil a radši nechci vědět,co dalšího s ním ještě prováděl,jeho minulost se na něm silně podepsala a se štěkáním jsme měla fakt velkej,velkej problém,kvílel nonstop...nedalo se to vydržet,hubu nezavřel...klasické odnaučování po chvílích nepomohlo,ani dlouhé procházky a únava a ani hračky,ani puštěná telka,prostě nic...nevim,jak se to stalo,ale najednou nastal zlom,prostě teď neštěká...ale je fakt,že sme pryč dycky max. na půl hodky,ale i to je u něho úspěch,dřív,ještě,než sme zamkli byt už spustil bordel a teď nic,ale abych to zas nezakřikla...jen tak z mé zkušenosti,holt na každého psa zabírá něco jiného...
    WENCA
    WENCA --- ---
    CARMELKAX: jak se odnaucuje stekani?
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    tak,abych to tu trochu oživila,dávám sem novější fotku Sidiuse :) a musim se pochlubit,že konečně začíná pomalu moudřet,zkoušíme po chvilkách odnaučování štěkání a kupodivu u něho nastal zlom a zatím je hodnej,max. jednou zakníká a to je vše,myslím,že jsme na dobré cestě :)
    btw co je nového u vás a vašich psíků?:)

DSC03286.JPG (1265335 B)
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    hele dela taky vas pes to, ze kdyz nekde zaslechne naky kníkaní jinyho psa nebo brek ditete, tak hnedka zpozorni a chtel by tam bezet?
    nevim jestli je to rys treba dobrmanu, popripade labradoru /krizenec dobr.a labr./ nebo trebas to ze je dominanntni a laka ji to knikani....
    mate s tim naky zkus.? díkec
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    uz je to pase,nasla jsem slecnu na hlidani na dva dny a dopadlo to dobre :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    carnelax: rada bych, ale bohuzel nemuzu, ziju v jednom malym pokojiku a celej den jsem v praci...zkus sem hodit do Jobů - trebas za par korun by ti nekdo pohlidal....nebo i zadaco...
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    CARMELKAX: vyridim, majitel bude rad :).
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    SCHWALBE: překrásnej,má skoro stejnej výraz jako ten můj :)
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    mám takovej dotaz,jsem teď v situaci,kdy potřebuju chodit do práce a nemá mi kdo pohlídat psa a doma ho nechat nemůžu...nevíte o někom z Prahy,kdo by byl ochoten mi ho na pár dní pohlídat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam