• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANYSEKLOUNY krasne severoceske mestecko + sirokodaleke okoli :)))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMFC: ono je uplne fuk, jakou barvu kosile kdo ma... fungovat to bude vzdycky "stejne".

Osobne bych to nevidel tak cerne, co jezdim ted uz jen obcas, tak mam moznost videt postupne pokroky a zlepseni na rade mist a vnimat ty zmeny v case.

Kvalitu prace ovlivnuji take lide, ti co ji vykonavaji... a uprimne, ukrajincovi, kterej to realizuje je obvykle naprosto fuk, ze jeho dilo se za par let rozpadne - to uz bude nejspis zas doma a spokojenej, ze vydelal. Na sikovne a k tomu jeste ceske rucicky ve stavebnictvi (v delnickych radach) prilis nenarazis, protoze rucicky ponekud zlenively...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: jo, ten plugin jsem i jednou nekde nainstaloval, otevrel v nem nejake pptx... a v 2003 ta prezentace vypadala ponekud jinak nez v 2007 (neprezentovatelne)... no, soudruzi asi nekde udelali chybu :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WHITESCORPIO: coz o to, uz 2.4 ho v nejake forme ma... a snad i funguje.

musim konstatovat, ze 10.LOM mel velmi komorni ucast... chtelo by to neco udelat s PR :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADAMFC, NECROMAN: ja na Microsoft nenadavam, nemam potrebu. Pokud muzu, pracuju na Linuxu, ale skopovy hlavy, ktery posilaj/vystavujou proprietarni formaty, a ne treba pdf nebo aspon ten blbej doc, kterej uz je trochu zreverseingeneerovanej, mne komplikujou zivot a nevidim k tomu duvod. Zkostnatelost jsem M$ nikdy nevycitala a je mi uprimne jedno, jestli ma win visty, vlasty, docx, docy, docz, do ty doby, dokud me s tim nekdo neotravuje a ja to neotevru, protoze to bez komplikaci jde jen v 2007, coz je od nich velice promysleny zpusob, jak pokud mozno vsechny prinutit k migraci na 2007 (a pozdeji vejs).
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    PJGEPR: no jenže právě tohle je úlet - to čachrování s různejma formátama. Jeden má ten, druhej má tamten. Člověk musí mít 15 kodeků (samozřejmě all in 1), musí mít pět přehrávačů, protože jeden neumí to a druhej zas ono, dokumenty nekomentuju.

NECROMAN: Ve zkratce:
    Klesal dotace: špitál, golf, koupálko, pramice (!!!!) - aspoň že mu neprošel ten super nápad s parnikem do Března.
    EKO stavby - monopol na výstavbu čehokoliv pro město - v děsivé kvalitě. Viz kterékoliv silnice v okolí.
    Ač volič ODS, za počínání lounské ODS se stydim.
    Nevidíš tam nic divnýho?
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    NECROMAN: eee pro ten plugin mi chybi jeste MS Office ;)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    QUANTI: PJGEPR: typicky pristup : nejde to automaticky -> nevim proc -> Microsoft sucks :)
    Stazeni a instalace toho pluginu do starsich officu trva tak minutu, potom prace s temi formaty funguje naprosto transparentne.
    Otvirani docx a dalsich samozrejme nevyzaduje zadne rozzipovani, to byl jen navod, ze se lze podivat i dovnitr, jak je ten format tvoren, na rozdil od predchozich binarnich formatu doc.
    Jinak pokud vetsimu poctu lidi mam neco poslat, tak samozrejme nevolim ani doc, ani docx, ale vetsinou pdf, nebo obyc textak, se kterymi formaty si dnes uz kazdy poradi.
    ADAMFC: muzes to rozvest, tu kliku ;)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    NECROMAN: viz QUANTI:

... vetsinou kdyz neco od nekoho dostanu, chci to otevrit a minimalne precist, nechci dokument rozbalovat zipem :) Tady nejde o MS, ale o natvrdlost uzivatelu, by me zajimalo jak by se tvarili oni kdybych jim posilal dokumenty v .odt v dobe kdy MS pohrdal OO a myslel si, ze to neni konkurence ...

ADAMFC: tady mistr narazi treba na http://www.mulouny.cz/media/images/docs/3427_cz.pps
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    Tak buď se nadává na microsot, že je to zkostnatělý a když přijdou s něčim, co je k něčemu, tak se nadává, že to neni kompatibilní se starejma verzema :D JAJAJAJAJ lidi!!! Mně teda dělaj vrásky jiný věci - například olympiáda v Číně, 20ti letý členove KSČM, českej rozpočet a nebo, abychom převedli diskusi na louny, tak klika kerner - klesal - markup - řáha -> proti těm jsou metody majkrosoftu "románek pro dospívající děvčata"
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NECROMAN: mne kdyz prijde do prace (officy 2003) dokument, chci kliknout a otevrit ho. Ne se srat s pluginama nebo zipem, sorry.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PJGEPR: docx a dalsi office 2007 formaty jsou otevrene XML s verejnou specifikaci zapakovane zipem a prejmenovane (zkus to prejmenovat na zip a rozbalit ;) ). diky tomu ma dokument tak tretinovou velikost, proti puvodnimu binarnimu proprietarnimu formatu, coz je velky krok kupredu... aj i plugin do starych oficu je...

jen me zarazi, ze se to resi prave zde :)
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    imho az prijde OO 3.0 a v office bude nativni podpora odf bude lepe ...
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    DANYSEK: za docx bych trhal koule ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WHITESCORPIO: muze byt hur... treba docx... :D
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    danysek> urcite to neni problem, ale stejne me to neskutecne irituje :) ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WHITESCORPIO: doc je jeste resitelny problem, horsi by byly samospustitelne .exe svazane na nejake obskurdni dll :)
    [nabehl jsem si naprosto uzasne, kdyz jsem si kvuli zapoctove praci chtel pod wine rozbehnout Visual Studio... takova sbirka chyb uz v instalatoru, to se jen tak nevidi ;) ]
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    treba se k tomu behem vecera dostanem :) ...
    MADDOG
    MADDOG --- ---
    whitescorpio: ..zkusim to tam prednest :)
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    fajn ! :) ... tedy s temi doc na mulouny.cz me pekne serou, asi mam nejakej stallmanovskej komplex
    MADDOG
    MADDOG --- ---
    whitescorpio: ...tentokrate to bude lepsi:) .. dorazi podpora z MU:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam