• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    HAMSTER: ty seš fundovanej odborník, že tvrdíš, že to není ukázka prvorepublik. modernistický architektury a že ten dům není cenný?!
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Proč bych chodil na demonstraci? Já nevím, proti čemu bych tam demonstroval. A jistě tam mluvilo spousta "odborníků", ale vyvážená debata to zcela jistě nebyla.

    Co považuju za nepravdu?

    - Dům je dnes ukázkou špičkové prvorepublikové modernistické architektury. - to při vší úctě není.
    - Magistrátní odbor demolici povolil i přes to, že mu byl znám záměr investora nahradit pětipatrový dům devítipodlažní novostavbou. Ta by nerespektovala meziválečnou regulaci náměstí - to není pravda
    - Zásadní ale je především to, že se jedná o cenný historický dům. - Nejedná.
    - Jde tedy o místo, kde je demolice kvalitních historických domů již z podstaty ochrany vyloučena. - To není pravda.
    - Návrhy přístupné na webu jsou pouze ty, které vyčnívají o několik pater (viz zde). - Opět demagogie, ten návrh vypadá úplně jinak.

    Dále ten článek obsahuje spoustu pozvánek na demonstrace, protesty, odkazy na petice, žádné vyjádření protistran (jak úřadů, tak investora), čili je to čistá propaganda. Takže prohlášení, že "od toho je Praguewatch, aby informace o tom domu byly nevědoucímu občanovi zprostředkovány..." je blábol, praguewatch je hlásná trouba jakési organizace, která se zabývá mařením stavebních řízení. Takových organizací je spousta a rozhodně bych je neoznačoval jako "neziskové", živí se vydíráním a živí je to velmi dobře.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: kdybys byl přišel na demonstraci, tak tam hovořila spousta neziskovek, a odborníci z řad architektů a památkářů
    co konkrétně považuješ za nepravdu? znáš pravdu?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Přečetl jsem si článek k tomuto tématu na praguewatch.cz a je to kombinace nepravd, polopravd a demagogie. Nevědoucí občan tím asi mnoho nezíská, očekával bych argumenty z obou stran, ne jen vyjádření Klubu pro starou Prahu.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: od toho je Praguewatch, aby informace o tom domu byly nevědoucímu občanovi zprostředkovány... nechci se tu moc bavit o tom, co je to politika, nám jde primárně o to aby se Praha vyvíjela k lepšímu a ne k horšímu a chceme zapojit co nejvíc lidí do řekněme "urbanistické gramotnosti"...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Tak to je jasný populistický gesto, prostému občanovi se řekne, že zlý mamonář chce zbourat dům v historickém centru matičky Prahy a občan začne vyděšeně hýkat (byť o tom domě vlastně neví nic, mnohdy ani netuší, kde ten dům je a jak vypadá).. Politika není o faktech, politika je o veřejném mínění, populismu a marketingu. Stačí to dobře podat a je z vás zachránce českého já proti nadnárodní korporaci, ochránce slabých a bezmocných, zachránce národní kulturní tradice......
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Začervenit republiku.... Ne, na to asi nemám čas.. :-D
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: můžeš to udělat, jestli na to máš čas .)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    TANAIS: je to jen populistický krok, pravděpodobně, oni vědí kolik voličů topky demonstrovalo, když Top nevyhrála pražský komunálky... možná to nemá žádný zvláštní význam, ale asi je to lepší než kdyby ho za to chválili
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Mě se líbí ten obrázek, ještě bych to možná rozšířit třeba do Google maps, tam by teprve vyniklo, kolik budov není kulturními památkami.... :-))))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MIKATCHOU: tomu, že bessera kritizují i jeho vlastní straníci, bych nepřikládala žádný zvláštní význam. :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    MIKATCHOU: ok, díky
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SCHIFFI: napsala jsem autorovi, ty fotky nejsou moje, a on je zatím dal jen na FB
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    MIKATCHOU: nešlo by pls ty fotky z demošky dát veřejný? Aby je viděli i lidi, co nejsou na FB?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    sledujte situaci okolo domu na Václavském náměstí!
    http://praguewatch.wordpress.com/2011/06/08/protest-proti-demolici-na-vaclavskem-namesti/


    fotky z demošky https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1577044046609.68540.1850858773

    Bessera už kritizují i jeho vlastní straníci
    TOP 09 se nelíbí plán ministra Bessera zbourat dům na Václavském náměstí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=703423
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    EVROPSKÝ SVÁTEK HUDBY 2011

    Úterý 21. června 2011 - 16:00

    Hraješ, zpíváš, žongluješ, umíš dělat živou sochu, divadlo, nebo jakoukoliv jinou formu pouličního umění? Ať jsi začátečník nebo profík - přidej se!

    PŘIJĎ VYSTOUPIT NA HAPPENING "SVÁTEK HUDBY 2011" a vnes trochu života do pražských ulic. A nebo se přijď jen podívat a hodit pár korun do klobouku pouličním umělcům, které jindy v Praze neuvidíš, protože jim podle stále platné vyhlášky hrozí pokuta za zábor veřejného prostranství.

    Iniciativa BuskerVille ve spolupráci s o.s. Kultura W10 vyhlašuje už druhý ročník SPONTÁNNÍ OSLAVY POULIČNÍHO UMĚNÍ - happening nazvaný „Evropský Svátek hudby 2011“. Bude se hrát v pražských ulicích a přidat se může úplně každý, jednotlivci i soubory. Nezáleží na žánru ani na tom jestli jsi amatér, nebo pokročilý hráč či profesionál. Ani zda hraješ na kytaru, buben, heligonku, nebo třeba lesní roh !!! Hlavní je chuť si zahrát nebo předvést jiné pouliční umění a odhodlání ukázat městu, že pro něj není ohrožením, ale naopak obohacením a oživením.

    Více info zde: http://www.wolkrovka.net/pages/svatekhudby/

    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Za lepší život v Praze
    Prahu nejvíce hyzdí Mattoni – anticena jde starostovi Prahy 1
    Velkoformátový panel s reklamou na minerální vodu Mattoni a Prague Biennale 5 překrývající secesní dům na Jungmannově náměstí byl hlasováním odborníků na diskusním panelu Vizuvir 2011 aneb Co s vizuálním smogem? vyhlášen jako nejzávažnější zásah do estetické a vizuální logiky města. Anticenu spolu s výzvou k odstranění nelegální reklamní plochy předají starostovi Prahy 1 zástupci pořádajícícho občanského sdružení Za lepší život v Praze.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Zástavba areálu nádraží Praha-Bubny
    Praguewatch - Praha pod lupou
    http://praguewatch.cz/reports/view/141
    skutečně se začíná bourat? http://www.k-report.net/diskuse/messages/28/1174.html#POST2161456.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Novinky z úřední desky: Havlíčkovy sady - kácení zeleně kvůli nové zástavbě

    Chystá se kácení zeleně v ulici Perucká bezprostředně navazující na pozemky parku Havlíčkovy sady. Pravděpodobně se jedná o přípravu stavebního záměru, podle územního plánu je na pozemku přípustná zástavba až 8mi patrovými budovami.

    Úřad městské části Praha 2, odbor životního prostředí oznámil zahájení řízení o povolení kácení mimolesních dřevin (16 ks stromů a více než 1100 m2 menších stromů a keřů) a nařídil ústní jednání spojené s místním ohledáním na 23.6.2011.

    Občané a občanská sdružení se mohou v řízení angažovat prostřednictvím Ateliéru pro životní prostředí, o.s., který se přihlásil do tohoto řízení.

    Praguewatch - Praha pod lupou
    http://praguewatch.cz/reports/view/265
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam