• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    Praguewatch.cz je internetovým průvodcem po pražských kauzách, sporných případech městského plánování, ohrožených kulturních prostorech, parcích či třeba zahrádkářských koloniích. Je vhledem do nedávné historie a současnosti odvrácené tváře Prahy. Kritický pohled na rozvoj Prahy a městské politiky je založen na spolupráci akademiků, odbornic a občanských aktivistek a aktivistů. Stoupající prosperita Prahy v posledních dvaceti letech s sebou přináší i řadu negativních stránek pro vývoj města a život jeho obyvatel. Příčin je více. Vládne tu stále stejná politická strana a značná moc developerů nenechává příliš prostoru pro alternativní scénáře rozvoje. Nezávislé poradní orgány radící městu byly zrušeny anebo podřízeny krátkodobějším politickým cílům. Politici a úředníci se o účast veřejnosti na rozhodování o městě a konkrétních místech spíše nestojí nebo svůj zájem pouze předstírají. Praguewatch.cz bude obyvatelům Prahy, voličům i nevoličům*, poskytovat základní přehled o nedávných a současných, známých i méně známých kauzách. Hodláme propagovat aktivity celé řady lokálních a celopražských občanských iniciativ a organizací, které se v těchto kauzách angažují. Na webu také zpřístupníme výběr důležitých a aktuálních informací z úředních desek. Web připravuje občanské sdružení PragueWatch ve spolupráci s Ateliérem pro životní prostředí. Praguewatch.cz podpořila Nadace Open Society Fund Praha. Projekt není spojen s žádnou politickou stranou.
    http://praguewatch.cz
    příbuzné kluby
    [ Radikální a kritická geografie, kartografie, urbanismus a další vědy o prostorové dimenzi lidské společnosti ]
    PETICE K PODEPSÁNÍ
    AKTUÁLNÍ AKCE
    rozbalit záhlaví
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CISLO42: Zase bych rozjel dlouhej flame, ale plácáš hlouposti. Zkus se do důsledků zamyslet nad tím, co píšeš. A zamysli se taky nad tím, k čemu je město.
    CISLO42
    CISLO42 --- ---
    HAMSTER: srovnávat dopravu na přelomu čtrnáctého a patnáctého století se současnou automobilovou dopravou - to jako vážně?
    JAMES_DICK: Nijak, to není můj problém ani moje práce. Neznám veškeré možnosti ani přesná data o množství aut projíždějících různými ulicemi v centru, takže těžko budu tahat z paty nějaká řešení. Od toho jsou tu jiní lidé. Já můžu říct jen to, že jsou města kde se v centru nejezdí, nebo nejezdí zdaleka tolik, a funguje to bez problémů. Obecně se přikláním k teorii, že čím víc bude Praha a centrum komfortnější pro auta, tím jich vyjede a tudy pojede víc. Takže proč by to neplatilo i naopak a diskomfort z těch ulic mnoho řidičů nepřesunul buď jinam, nebo do mhd?

    Mimochodem - kdyby auta projížděla stejnou intenzitou ulicemi Na Příkopě a ze dne na den se to někdo rozhodl zrušit a omezit, tak budou taky řidiči křičet jak je to nepředstavitelné scifi a jak zmizí důležitá tepna.
    Přitom se to stalo - tady je fotka té ulice z roku 1982.

    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CISLO42: Křížovnické náměstí je to místo, na který ústí Karlův most, nejdůležitější dopravní stavba středověké Prahy? Tam se s dopravou jistě nikdy nepočítalo....

    Teda vlastně jo, ale jen s tramvajovou. Tramvaj totiž nevadí, tramvaj nečmoudí, jezdí na čistou elektriku, která se bere z... která prostě je. A věc, která nečmoudí, nemůže překážet (ani kdyby to byl 40ti-tunovej kolos o délce přes 30m a vyžadoval spoustu hnusnejch drátů všude ve vzduchu ukotvenejch natvrdo do historickejch štukovejch fasád národních kulturních památek). A to menší zemětřesení každejch pět minut ty historický budovy zvládaj v pohodě, tramvaje jsou v pořádku...

    JAMES_DICK: To nemá smysl, oni mají patent na rozum, co píšou, je (jak jsem se tu dozvěděl) vyšší zájem, je baví jezdit na kole a tak tě to bude bavit taky - ať chceš nebo nechceš. ;-)
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    CISLO42: Ne,to neni ironie,myslim to smrtelne vazne. Kam jako presmerujes tu dopravu,pro kterou to uzavres?Posles je na malou stranu? Nebo to maj vzit uz tak preplnenou magistralou a pak Zitnou zas na nabrezi?A co treba je poslat do Blanky a na dneska poamlu popojizdejicim Smichove je vyexpedovat po Jiraskove moste,kde je zacpa dennodenne?

    Povez mi jak to chces vyresit. A laskave bez ekofasounskejch kecu jak zakazem automobilovou dopravu.Diky
    CISLO42
    CISLO42 --- ---
    JAMES_DICK: to je ironie, nebo to ještě rozvedeš? Podle mně by Smetanovu nábřeží až do začátku Křížovnické velmi slušela uzavírka pro všechno vyjma kol a tramvají. Například Křížovnické náměstí auta vysloveně zničila.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    MIKATCHOU: omg tak to je epic demence. Bych ty cyklisti hnal holi.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Petice za citlivou rekultivaci Veleslavínského - Dejvického potoka | STRNADOVY ZAHRADY
    http://strnad.blgz.cz/2011/06/Petice-za-citlivou-rekultivaci-Veleslavinskeho-potoka.html
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Utkání o stadion na Štvanici


    http://praguewatch.cz/reports/view/273

    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    smutné, ale pravdivé

    Komunikace s radnicí v Praze (Několik postřehů z praxe, pro větší přehlednost seřazených abecedně) « PragueWatch: Praha pod lupou
    http://praguewatch.wordpress.com/?p=291&preview=true
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Co je opravdu potřeba | Prahou Na Kole
    http://www.prahounakole.cz/2011/06/co-je-opravdu-potreba/
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DUNAR_: otázka je, kde.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ještě to tu pěkně promažu a od teď se tu budem bavit už jenom o záležitotech okolo Praguewatch
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    tak tohle stoji za to videt: http://www.pruitt-igoe.com/
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    HAMSTER: kurva kdo tam chce prekladiste? ty baraky jsou historicky cenny,at uz celkove nebo detaily. Tyhle debilni nazory na bourani mas ze skoly nebo z ECM?

    bez si radsi kreslit stodolu a nemel tady takovy sracky ;)
    CROME
    CROME --- ---
    HAMSTER: =ignoranti si mysli, ze je Zizkov v centru
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Ignoranti chtěj v centru kontejnerový překladiště.
    CROME
    CROME --- ---
    HAMSTER: tebe asi nemel jako dite nikdo rad vid?

    Proste je to tak, nejoblibenejsi to "argument" ignorantuv.

    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Tohle je ten tvůj klientelismus. Nechápu, že za to nejdou sedět, to je přece úplně jasný zneužití informací a postavení, tak na co policie čeká?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Zatím jis nepoužil jediný argument, "je tu odpor" je sice pěkný, ale nic neříkající. Když se tě zeptám, co je na té stavbě tak úžasnýho, tak nevíš, ale prostě víš, že to tak je. A ze mě děláš blbce. Moc pěkný..

    Prober se a zapoj hlavu místo toho předříkávání řečí, co vám naočkovali vedoucí chudých neziskových dobročinných organizací. To, že se někdo vydává za dobrodince bránícího chudý lid neznamená, že jím skutečně je. Zadarmo dneska nikdo chytrej nic nedělá. Že se najde pár blbečků, co polezou zadarmo na Temelín s vlajkou proti atomu, to je fakt. Ale že tu vlajku jim jejich vedoucí (protože tihle lidi nikdy nic sami od sebe nevymyslí, takže musí mít nějaké vedení) koupili z příspěvků Severočeské uhelné je taky fakt (případ Jihočeských matek). A že šlo o obyčejný konkurenční boj si ti blbečkové vůbec neuvědomili a nechali se využívat.

    Vždycky (ať už v kapitalismu, v komunismu, socialismu...) je dobrý se na věci dívat pohledem "co z toho kdo bude mít?", protože nezištně se na týhle planetě nedělá nic. Nikdo nedělá nic nezištně. Když někdo přispívá na dobročinné účely, vždycky to dělá buď pro svůj dobrej pocit nebo pro reklamu. Nikdy ne pro někoho druhýho. Možná je to smutný, ale prostě to tak je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam