• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    doufam že zítra budete okupovat Prahu http://15october.net/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    odjinud, pro "odlehčení"

    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Tak to se sype i v rámci MPSV nebo MŠMT. Ono je to trochu složitější. Třeba v dopravě jsou jednoznačně nejvyšší investice, oproti školství nebo právě MPSV. Když hledá MŠMT třeba miliardu dvě na zvýšení platů učitelů, málokdy se najde, to samý u zajištění více peněz třeba pro všech 33 sociálních služeb. Když je ale potřeba opravit D1, tak se pár miliard najde vcelku bez problému. U MPSV naprosto většinu výdajů sežerou důchody atd.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SPIPI: teď nevím, jestli jsi zcela pochopil jádro mého sdělení a jestli já chápu to tvoje. Právě ministerstvo školství je druhým největším odběratelem ze státního rozpočtu po MPSV, ale jde o to, že do dopravy a obrany se sype spousta peněz zcela neefektivně.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    takže odteď tady budeš kontrolovat pravopis? :)))
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Ke kauzám se už nevyjadřuju, jen tohle mě rozsekalo, nemoh sem jinak, pardon.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    porovnej rozpočet ministerstva školství a ministerstva dopravy a ministerstva obrany... to, kam se leje nejvíc peněz je docela evidentní..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Blbá formulace - chtěl jsem napsat, že ani tak nejde o to, že je kontroverzní jako o to, že se zatajují informace. Ale ještě, že tě tu máme, vítej zpátky :D
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: "Ani tak nejde o to, že ten projekt je minimálně dost kontroverzní, ale o to a právě o to jde."
    :-)))))))))))))))))))))

    Sorry, už mlčim....
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SPIPI: no, s tou armádou to tak slavný není. Naše obranyschopnost je teď podle mě skoro na nule. Ale stejně špatný je to ostatně s našima silnicema. Problém tedy vlastně není ani tak v tom, že se do dopravy a armády sypou peníze, ale že to prakticky není vidět.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    jo je, to samý jsem si taky říkal.. asi moc zájemců a zájemkyň neočekávaj, jinak si to nedovedu vysvětlit :)

    Ta Blanka II je mazec. Ani tak nejde o to, že ten projekt je minimálně dost kontroverzní, ale o to a právě o to jde. To, že je kontroverzní, že se o něm nevede veřejná debata a lidi z těch domů ani nevědi, že za pár let budou možná nuceně muset bydlet někde jinde. Tomu říkám diktatura. Zatajování zásadních informací a jasně a předem připravená snaha obcházet principy toho mála demokracie, co tu máme. A hlavně - na tohle právě ty prachy budou vždycky, na školství, lékařství a obecně sociální stát ne, na armádu a dálnice vždycky.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SPIPI: to je strašně malá kavárna....
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    VSOUKOLOHLOR: myslím, že dojdou dřív, než si většina lidí myslí. Bohužel ale platí, že na kraviny a nesmysly se peníze najdou i v době nouze, víc než na věci potřebné.

    Tvůj odkaz mi úplně sevřel žaludek. Shodou okolností bydlím v domě, který se měl bourat kvůli Blance 1. Nakonec se dala realizovat bez jediné demolice. Nevěřím, že by Blanka 2 nešla vymyslet lépe a šetrněji k okolí (i ke státní kase). Je to banda šmejdů. Co ty lidi v těch domech? Jakou dostanou náhradu? A jakou dostane náhradu město za to, že vznikne další "dálniční čtvrť"? Už teď je na tom Balabenka a U Kříže hrozně a nakonec z toho bude další Pelc-Tyrolka. Čtvrť aut a duchů.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    WTF? Ať už dojdou, panenko skákavá, prachy... http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=717407
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    pro info:

    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Tak ideální tahle forma demokracie určitě není, žel nic lepšího tady zatím nemáme a řekl bych, že ani tato forma demokracie není dostatečně využívána. Jak píšeš, řada lidí si jednou za 4 roky někoho odvolí a tím má pocit, že už do toho nemůže nikterak zasahovat. Opak je pravdou, své zastupitele může občan "trápit" právě celé ty čtyři roky. Od vyžadování informací až po snahu dosáhnout nějaké změny. Je to spíš o úrovni té občanské angažovanosti, než o volebním a politickém systému.. To, co se v současnosti u nás děje všude možně, je odrazem či zrcadlem toho, jak generace husákovejch dětí a starších je naučená držet hubu a krok. Mladší generace už je trochu naředěná, ale zase stále naráží u těch, kteří byli svými rodiči naučeni podobně - držet hubu nebo si jet jenom svoje a ostatním, co se snaží něco dělat ve prospěch společnosti se vysmívají. Přijde mi, že je to občas boj na dvou frontách - proti korupčníkům, klientelismu a těžkotonážnímu sobectví v české politice a ignorantům a pokrytcům mezi voličkami a voliči. Ostatně tady to je občas taky patrný...

    Pak se prodává Masarykovo nádraží pod cenou (když už se teda musí prodat) a dost možná zmízí jako kdysi nádraží u Těšnova, bourá se václavák v zájmu progresu a moderny, rozkope se Letná, aby se do Prahy vešlo víc auťáků a tak pro jednu dětskou generaci zcela zmizí veřejnej prostor v okolí svýho bydliště, buduje se a staví ve prospěch zisku nikoli užitku, zastánci těžby a destrukce životního prostředí v tom nejširším slova smyslu tleskají a jsou nadšení z pokroku, odpůrci jsou onálepkováni různými jmény, ať už radikálové, extremisti nebo prostě komunisti. Tak trochu déjà vu ne? Už jenom chyběj politický vězni, ale na ty asi taky brzy přijde, jenom se jim bude říkat jinak...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SPIPI: tak on problematický už je jen ten samotný koncept té naší "demokracie", který spočívá v tom, že si jednou za 4 roky vybereš z několika různých čuráků toho, který se ti zdá být nejmíň dementní... Bohužel většina lidí skočila na špek těm, kteří tvrdí, že tohle je ta skutečná demokracie, myslí si, že jednou za 4 roky si svou občanskou angažovanost odbudou a pak maj zas na 4 roky pokoj... je potřeba, aby lidi začali jinak vnímat co to vlastně znamená demokracie a aktivní participace na chodu této země.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Dráhy prodávají Masarykovo nádraží. Šestkrát levněji? - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=716668
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    :) taky jsem včera přemýšlel, zda to sem postnu, je to docela dobře ilustrativní. Ve skutečnosti by stačilo, kdyby ten poměr byl 20:20:20 nebo jinak podobně a už by ty ulice vypadaly zásadně jinak. Včera jsem si vyzkoušel po dlouhý době, jaký to je jet z Dejvic směrem do centra na kole. Výbornej zážitek, zvlášť v místech, kde se kope tunel Blanka (a asi ještě chvíli bude). Naprostý peklo. Jsou tam náznaky nějakejch ciklostezek, které ale vždy někde začnou a poté zase nepochopitelně skončí, že se člověk ocitne například uprostřed křižovatky bez jakéhokoli pocitu bezpečí. Na kole jezdím do práce denně (jinudy, jiná část Prahy), ale tohle bylo chvílema opravdu nepříjemný.

    Kombinace nasranejch řidičů z různých objížděk, nesystémově vymyšlené cyklopruhy, rozkopaný kdeco a vůbec totální zmatek (tak to na mě fakt působilo) ve mě vyvolával něco mezi absurdním úsměvem a nasraností. Praha není pro cyklisty vhodná, protože má kopce, ale prostě proto, že je úplně v mnoha věcech posraná (omluvám se, ale vhodnější výraz zkutečně nenacházím).

    Co si to pořád volíme do zastupitelstev měst a obcí za lidi? Můžete mi to někdo vysvětlit? Může mi prostě někdo vysvětlit, proč někdo volí, když už teda jde k těm volbám do zastupitelstva, lidi, který nezná, nezná jejich postoje a důvody, proč kandidují nebo volí dané lidi jen proto, protože jsou z ODS nebo ČSSD? Předpokládám, že sem do tohodle auditka chodí lidi, kteří nad tím více přemýšlejí, tak prosím do toho přemýšlení zatáhněte i svoje kamarády a rodiny. V opačnym případě se na nějakou demokracii můžeme rovnou vyprdnout... Jinak teda dobrý ráno všem :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Ukradeno odjinud
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam