• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    Praguewatch.cz je internetovým průvodcem po pražských kauzách, sporných případech městského plánování, ohrožených kulturních prostorech, parcích či třeba zahrádkářských koloniích. Je vhledem do nedávné historie a současnosti odvrácené tváře Prahy. Kritický pohled na rozvoj Prahy a městské politiky je založen na spolupráci akademiků, odbornic a občanských aktivistek a aktivistů. Stoupající prosperita Prahy v posledních dvaceti letech s sebou přináší i řadu negativních stránek pro vývoj města a život jeho obyvatel. Příčin je více. Vládne tu stále stejná politická strana a značná moc developerů nenechává příliš prostoru pro alternativní scénáře rozvoje. Nezávislé poradní orgány radící městu byly zrušeny anebo podřízeny krátkodobějším politickým cílům. Politici a úředníci se o účast veřejnosti na rozhodování o městě a konkrétních místech spíše nestojí nebo svůj zájem pouze předstírají. Praguewatch.cz bude obyvatelům Prahy, voličům i nevoličům*, poskytovat základní přehled o nedávných a současných, známých i méně známých kauzách. Hodláme propagovat aktivity celé řady lokálních a celopražských občanských iniciativ a organizací, které se v těchto kauzách angažují. Na webu také zpřístupníme výběr důležitých a aktuálních informací z úředních desek. Web připravuje občanské sdružení PragueWatch ve spolupráci s Ateliérem pro životní prostředí. Praguewatch.cz podpořila Nadace Open Society Fund Praha. Projekt není spojen s žádnou politickou stranou.
    http://praguewatch.cz
    příbuzné kluby
    [ Radikální a kritická geografie, kartografie, urbanismus a další vědy o prostorové dimenzi lidské společnosti ]
    PETICE K PODEPSÁNÍ
    AKTUÁLNÍ AKCE
    rozbalit záhlaví
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HAMSTER: Prosím? Chceš říct, že nerozumím tomu, co píšu? ROFL.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Ježiš nechme to být, očividně jen házíš odkazy bez přemýšlení, takle se bav s někým jiným.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HAMSTER: Kontrolní otázka. Tobě přijde být toto [ VSOUKOLOHLOR @ Praguewatch - mapa pražských kauz ] v rozporu s tímto? [ SPIPI @ Praguewatch - mapa pražských kauz ] Pokud ano, pak doporučuji dohledat definici slova ironie a tuto vztáhnout na SPIPIho příspěvek. Pak se vše vyladí a nutnost cokolvěk vysvětlovat zmizí.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Souhlasím. Zkus to vysvětlit SPIPImu a MIKATCHOU.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Hamster si stále nechce připustit jednoduchou matematiku, totiž fakt, že se o tuhle planetu musí dělit s dalšíma 7 miliardama lidí ))))
    btw, někdy mam pocit že Češi si to svoje češství a stát hájej už jen jako jakousi pomyslnou schránku, která je od těch zbylých 7 milliard lidí ochrání )). Jinak je ale moc nezajímá co to vlastně ten stát je a jakým způsobem bychom ho měli udržet při životě... (a on nás)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HAMSTER: Nevíme? Přibližně o tomto: "V české populaci došlo ke spojení individualismu a uzavřenosti, míní vědci. Poukazují na to, že v jiných zemích je individualismus spojen s odpovědností a s usilováním o svobodu. V ČR však vznikla zvláštní „česká“ (?) podoba liberalismu: „Totiž: individualismus ano, svobodu ano, ale pro mě, každý se má starat sám o sebe a nikdo cizí mu v tom nemá překážet.“ Individualismus je spojen s xenofobií."

    Hodnoty lidí v České republice
    http://blisty.cz/art/52709.html

    Český rozhlas 3 - Vltava (živé vysílání)
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2066763
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: měl sem trochu dojem, že se snažíš překrucovat, co sem napsal (nebo prostě napíšeš nějakej blábol jen tak, abys něco napsal), ale to se asi mýlím..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: v tom bude asi ten zakopanej pes právě .)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Nevím, o čem mluvíš, ale to je jedno...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    To je jízda zase tady! Skoro jako jeepem po pěší zóně :D

    Tak si to shrňme jo. Prostě žijeme ve svobodný zemi, tak ať si každý jezdí čím chce, vlastně ať si každý dělá co chce. Naše civilizace už totiž dospěla do takového stádia, že žádná regulace a usměrňování lidské činnosti, v kterékoli oblasti, není nutná, poněvadž každý si je zcela vědom svého chování a jeho vlivu na své bezprostřední, ale i širší okolí. Nejen každý, ale v důsledku i komunity či široká společnost. Všichni jsou natolik zodpovědní a uvědomělí, že jim prostě nemá nikdo právo upírat jejich touhy a způsob života a to nehledě na to, jaký vliv, toto jejich konkrétní každodenní chování, má vliv na život ostatních, na životní prostředí a kvalitu života. Vlastně už ani nemusíme svoje děti dávat ani do školy a vzdělávat je, natož vzdělávat sebe a rozvíjet vlastní respekt vůči Zemi. My se totiž už tak rodíme a se svojí svobodou dokážeme všichni nakládat rozumně a bez rozdílu.

    Díky díky, už to chápu a v každých dalších volbách to asi hodím svobodným anebo jiným podobným exotům. Freedom pičo, hawgh.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: už mě ta debata s tebou unavuje a hlavně to začíná být ztráta času - omlouvám se, pokud jsem zde vyřkla nějaké příliš kritické stanovisko k lidem, kteří z lenosti jezdí po Praze autem, a tím tuto debatu končim...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: já někde tvrdím, že Amerika funguje skvěle?? Kde jsem něco takovýho napsal, že sem tak smělý?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Nesnášíš je, ale z tvý strany to není arogantní, xenofobní, nadřazené ani antisociální, protože ty máš prostě absolutní pravdu, je to tak?
    V centru je MHD rychlejší, levnější, jednodušší, přesto jsou lidi, co se rozhodnou jet tam autem. Asi k tomu maj nějaký důvod (a důvodem může být i to, že prostě rádi jezděj autem) a já pořád nechápu, co tě opravňuje je jakkoli kritizovat. Je to jejich volba, je to zcela legitimní a legální a tobě do toho nic není. Zvykni si, že žijem ve svobodný zemi kde už veškerý jednání lidí není daný stranou a vládou a kde žádnej samozvanej majitel nejvyšší pravdy nemá ostatním co poroučet.

    A teď mi zas můžeš dát ban...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: jasně, Amerika je super a funguje skvěle, byls tam někdy? nebo pokud jo, byl jsi někdy někde jinde než v NY nebo Chicagu?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: njn, takle holt Amerika funguje a ač to pro tebe bude asi šok, nebude se měnit jen proto, že přijela MIKATCHOU a nemá ráda auta.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: já sem ale jasně řekla, že pouze nesnášim ty lidi, který po městě jezdí autem aniž by museli - to znamená, že pokud mají tu potřebu, tak je to pouze potřeba kterou jim káže lenost. Jestliže je to něco jiného, třeba to, že k nim přes den jezdí málo spojů, nebo že by to bylo autobusem na 2 hodiny, pak to chápu, proto třeba nakonec možná i uznávám, že tady Small... opravdu tim autem jezdit musí. Ačkoliv se taky domnívám, že by ve městě měla být záchytná parkoviště na metru a tim by se to vyřešilo vůbec nejlíp.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    BRUSINKA: korun, pardon
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: ty seš "obyvatelnost města" a "znečištění životního prostředí"? Tomu nějak nerozumím... Resp. asi rozumím - trochu ohledu na jiné lidi, co maj třeba jiný názory a jiný potřeby by neuškodilo...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MIKATCHOU: 16 dolarů za litr? to asi ne..
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SMALLRICCIO: dobrá dostupnost autem tam dospěla do takové situace že pěšího tam není dostupného nic - tomu říkám demokracie - nemáš auto, nikam se nedostaneš - celej stát je vybudovanej na dogmatu které káže - bez auta nejsi člověk a nemáš právo nikam jít a nikam se dostat
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: z titulu obyvatlnosti města pro všechny a z titulu znečištění životního prostředí


    SMALLRICCIO: myslíš dobrá finanční dostupnost aut? to spíš benzínu, ten tam stojí 16 dolarů za litr. Taky kuli levnýmu benzínu musí amíci už víc jak půl století válčit s půlkou světa .) - a nepřála bych nikomu procházet se městem, jehož dimenze odpovídaj člověku s čtyřma kolama,nikoliv 2 nohama...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam