• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: To bych asi mohl (jistou vizi i mám, i když je to jen nápad, nemám podklady a ani čas na vypracování nějakého skutečně použitelného projektu, z tvého nápadu na "nějakou pěknou vizualizaci" se mi trochu zdá, že si to představuješ jako Hurvínek válku), ale mě zajímala vaše představa, protože je to váš boj - tak sem chtěl vědět, za co vlastně bojujete....
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: a co kdybys nám ty,jako pan architekt a urbanista, připravil nějakou pěknou vizualizaci toho, co by se mohlo s NNŽ udělat, aniž by došlo k poškození stávající budovy... zkus zapojit fantazii a třeba použij jako inspiraci projekt newyorského High Line...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Referendum o předražené radnici Prahy 7 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0zJeQgBKQ3U#!
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    NAKASHI: no a vyplynul z toho nějaký závěr který se dá shrnout do tří vět?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    NAKASHI: Diskutovalo se tu spíš to, zda to je či není historicky cenná budova a skončilo to nadávánim na Hamstera, protože napsal slovo "cikán"". Alternativní nápad tu nezazněl (aspoň já o tom nevím). Je to rozsáhlý území a do budoucna se se současným využitím nepočítá, takže je potřeba to řešit.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    HAMSTER: to uz se tu diskutovalo nekolikrat
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    NAKASHI: Jen se ptám, co s tím prostorem bude? Když jste proti jednomu projektu, předpokládám máte alternativní nápad. Opravdu se jen ptám, čistě ze zvědavosti, nic nehodnotím, nevyjadřuju se k tomu.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    HAMSTER:
    SMALLRICCIO: hele nechcete si zalozit auditko na podporu developerskejch projektu a realizovat se radsi tam?

    Stejne jako to pomohlo v pripade antifa auditka - Smallriccio se tam uz dneska (az na par vyjimek) jako debil neprojevuje, hezky se realizuje ve svym vlastnim auditku o fasismu.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SMALLRICCIO: nejsi, ale to uz se tady resilo
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: vopatrně, o tom se nahlas nemluví! aspoň ne tady... ;-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Reakce ČIŽP na likvidaci chráněných živočichů a jejich přirozeného prostředí v souvislosti s činností společnosti Ortenaria v Praze 3

    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: A tvůj nebo MIKATCHOU nápad, co s tím prostorem udělat?
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Smalričíno, o tom se má vést přeci společenská a odborná debata, o kterou celou dobu TND usiluje .)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ještě ten arch

    Namitka_NNZ_za_TND.pdf (933501 B)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Poslední šance zasáhnout proti změně úz.plánu a zachránit nákl. nádraží Žižkov

    Podpisový archy petice doneste do kavárny Republika Žižkov do dnešního večera (21 hod.) nebo do kavárny Sicily na Senovážném náměstí do 16 hod.

    Prý je málo podpisů, zkuste se toho někdo chopit!!!
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SPIPI: Chápu rozhořčení. Ale imo docela dobrá věc jsou ty jejich bibliobusy, jejichž provoz snad tak nákladný není - resp. nerostou výrazně náklady rozšířením trasy již existujícího bibliobusu. Jasně, není to plnohodnotná náhrada knihovny, ale ve většině případů dostatečná. Otázka je, jestli nad něčím takovým vůbec mkp přemýšlí ..
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Kotrouš nesl 200 000 z úplatku někomu na pražský magistrát – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/256399-kotrous-nesl-200-000-z-uplatku-nekomu-na-prazsky-magistrat.html?ref=zpravy-dne
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Čtenáři se bouří. Knihovna jim zavře pět poboček
    Téma: Kultura
    17.1.2012 Mladá fronta DNES Strana 2 Praha
    Magdalena Nová

    „Zavíráme malé knihovny, kam chodí málo lidí, kde jsou poblíž další pobočky a kde platíme vysoké nájmy,“ brání se bibliotéka, jež přišla v rozpočtu o 13 milionů PRAHA Pro rodinu Ondříčkovu ze Žižkova je půjčování knih z knihovny běžnou součástí života jako pro jiné nákupy v samoobsluze. Jak by ne, když to léta měli do pobočky knihovny v Koněvově ulici nějakých osm set metrů. Jenže teď se rodina dověděla, že právě jejich pobočka za pár týdnů končí.
    „Přitom je předposlední v Praze 3 a má asi 2 300 čtenářů. Ta poslední je v Husitské ulici, kam dítě z prvního stupně nemůže samo dojet,“ hněvají se Ondříčkovi a jako rodiče malých školáků připomínají: „Jak mají děti rozvíjet čtenářské dovednosti? Všichni víme, jak na tom naše děti se čtením jsou.“

    Ruší se především oddělení pro dospělé

    Za necelé dva měsíce, tedy 1. března, by měl zámek na dveřích a především chybějících 13 milionů korun definitivně ukončit historii pěti poboček Městské knihovny.
    Jednou je právě žižkovská bibliotéka na Chmelnici, další je ve Vršovicích v Charkovské ulici a pak tři oddělení pro dospělé: na Pankráci, Cibulce a Letné.
    „Na seznamu poboček, které musíme zavřít, jsou malé knihovny, kam chodí málo čtenářů, kde jsou nedaleko další pobočky, kde jsme nuceni bojovat se špatným stavem budovy nebo vysokými nájmy,“ vysvětluje mluvčí knihovny Lenka Hanzlíková, že rozhodnutí předcházelo dlouhé promýšlení, kterou filiálku zachovat a se kterou se rozloučit.
    Čtenáři, jimž zůstala jejich malá pobočka zachována, přesto musí zůstat ve střehu. Změny se totiž týkají celé knihovnické sítě. A tak zatímco ústřední knihovna a pobočky na Smíchově a Opatově rozšíří provozní dobu i o pondělí, nejmenší bibliotéky se uskromní. „Jejich provozní doba se zkrátí v řádu dnů. Tato změna by měla začít platit taky od letošního března,“ připomíná Hanzlíková a ještě upozorní na dočasní uzavření pobočky na Lužinách. Ta se zavře letos na jaře, znovu bude půjčovat knihy za rok a půl.

    ***

    FAKTA Které pobočky končí * Chmelnice, Koněvova 217, Praha 3 (služby zajistí pob. v Husitské 70) * oddělení pro dospělé Pankrác, 5. května 32, Praha 4 (funkci částečně nahradí oddělení pro děti a mládež, Na Veselí 5, vzdáleno zhruba 10 minut chůze) * oddělení pro dospělé Cibulka, Musílkova 68, Praha 5 (funkci částečně nahradí oddělení pro děti, Musílkova 62, velký výběr literatury pro dospělé nabízejí pobočka v ulici Ostrovského a pobočka Smíchov) * oddělení pro dospělé Letná, M. Horákové 56, Praha 7 (funkci částečně nahradí oddělení pro děti ve stejném objektu – vstup z ulice) * Vršovice, Charkovská 18, Praha 10 (dobře dostupný Dům čtení, Ruská 192, a pobočka Korunní 68) Zdroj: Městská knihovna Praha

    Foto popis|

    Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    BORDIGA: Tohle by se mělo otisknout v naučným slovníku pod pojmem populismus........
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam