• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SMALLRICCIO: Není, protože ODS s kmotry není spojována nadarmo. Stačí se krapet zajímat a dopátráš se těžko uvěřitelného. ČSSD jsou druhá liga.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: A to děláš špatně, takle se propaganda nedělá, propaganda je o tričkách, o heslech a o jasném rozdělení na dobré hochy a lumpy! Podrobnosti příliš zatěžují mysl prostého lidu, který je pak u voleb zmatený. :-))

    Sorry, konec kulturní vložky. :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ODS vypichuju proto, protože v Praze vládne od samého počátku.. až budou v Praze vládnout v jednom kuse zelení nebo fialový a budou dělat lumpárny, tak budu vypichovat je.. co je na tom nepochopitelnýho?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: Zelení a rudí ne, ti jsou jak lilie... ;-)
    (tohle je propagandistický klub, už mi to bylo vysvětleno a přijal jsem to za fakt)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Celopražské referendum o pronájmu buřtostánku? No nechci bejt rejpavej, ale není to trochu přehnané? Abysme ty referenda neměli třikrát za dopoledne.... :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ideálně by takové změně, která má za cíl výrazně změnit veřejný prostor a de facto zasahuje i do nějakých tradičních pražských hodnot (on ten prodej klobás je srdcovkou - koho z vás rodiče za mlada na ten václavák na klobásu nevzali :), měla vést společenská diskuze - MHMP by měl vytvořit vhodnou půdu pro rozjetí takové diskuze a to nemusí stát takřka žádný prachy.. pak vyhlásit veřejnou soutěž a nazdar.. všechno transparentně a bez kolotočářů :)

    Ale takhle to asi nebude no, protože holky a kluci z ODSky nikdy nic takovýho nedělali, takže ani nevědi, jak na to.. MHMP vyhlásí výběrko, někdo někomu dá echo o tom, jak se bude hodnotit a ten to vyhraje, protože splní všechny podmínky. Budeme mít stánky v marlboro vohozu s růžema, mladou frontou a pečivem od Odkolku. Už to vidim :))
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    já bych udělala výběrový řízení, ve kterém by rozhodovali obyvatelé Prahy, nebo nějakou veřejnou soutěž o stánek na Václaváku a pak by tam prodával nějakej místní člověk svoje produkty... aby to bylo trošku lokální
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    no v tuhle chvíli tam ty klobásy taky někdo menežuje a všechny nebo teda většina těch stánků má evidentně jednoho majitele, co to má od magistrátu pronajatý.. teď to zase bude mít někdo jinej no.. anebo stejnej :)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: a nejhorší je, že "menežovat" se ty stánky zvládnou očividně samy, takže to bude jen vybírání poplatku za to, že tam můžou zůstat v té podobě, jak jsou. Nemůžu si pomoct, mě to připomíná výpalný...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    vlivy kmotrů v tom být nemusí, ale co si budeme nalhávat - bude to skvělej job získat takovou zakázku na to, abych tam ty stánky mohl menežovat. A MHMP to nebude, kdo tam bude prodávat noviny a bagety... takže jo, nakonec to třeba může být fajn krok k revitalizaci václaváku, ale je třeba pohlídat celej ten proces - zda za tím skutečně nestojí jiné zájmy.
    JONY
    JONY --- ---
    SMALLRICCIO: Praha to má rozdělený.

    Kultura pro bohaté cizince: Mozart, Bohemia sekt a luxusní děvky
    Kultura pro chudší cizince a našince: Buřti na Václaváku
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Třeba přijde třetí fáze - dostanem z Václaváku lidi. Takovej noční zákaz vycházení by jistě pouliční kriminalitu zredukoval.... Populismus je metla lidstva.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: To je fakt ujetá logika. Ti pasáci a dealeři maj taky auta, takže když zrušíme benzínky, ubyde kriminality? Njn, magistrát si umí očividně zdůvodnit cokoli....
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: bohužel je to jasný víc než dost... vtipný je, že ty buřtostránky přitahujou kriminalitu a to takovou, že ti pasáci, překupníci a zákazníci z těch bordelů si tam asi v noci choděj po dobrém pichu kupovat jídlo a cíga
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Docela rád bych taky věděl, jak konkrétně buřtostánek zvyšuje kriminalitu (u kasina a bordelu je mi to jasný, tam se prostě stahujou "divný" lidi, ale buřtostánek?). Je to celý absurdní. Ale protože na městské stánky se v Praze (vánoční trhy etc.) specializuje jedna konkrétní rodinná firma jistých kolotočářů, asi je mi docela jasný, odkud vítr vane...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Co to zas při vší úctě meleš? Mě jen nebavilo pročítat článek v marné naději, že v něm bude i něco jinýho, než čísla kolik členů měla v jakým roce která půražská ODS, protože mě to fakt nezajmá, to je celý. O žádnejch mrakodrapech a dokonce ani o Kasalovi sem nemluvil. A žasnu, kde furt bereš ty drby o tom, že bych chtěl v centru stavět mrakodrapy? Já někde něco takovýho napsal?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SPIPI: nejtristnější je na tom ta logika ... prej "Některé ty stánky, které tam jsou dneska, jsou 24 hodin otevřené, což znamená zvýšenou kriminalitu v daných lokalitách,"
    a co kasina, likvidace, night cluby... ty tam zůstat můžou? A co čepičári??? Já to nechápu, z těch sraček co v centru jsou mi možná tyhle stánky nevadí tolik jako ty ostatní hrůzy co se tam nacházejí...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SPIPI: Hamster má těmi problémy pravděpodobně na mysli Kaslem prosazené směrnice památkové péče - ted se kuli nim nedá v centru postavit mrakodrap, do hajzlu ))) vid Hamsteře? .)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SMALLRICCIO: bych se nebál dorovnat a přihodit:))
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Z Václavského náměstí zmizí všechny stánky, Praha je nahradí vlastními - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/z-vaclavskeho-namesti-zmizi-vsechny-stanky-praha-je-nahradi-vlastnimi-1zb-/praha-zpravy.aspx?c=A120131_153930_praha-zpravy_sfo

    Tradice vs. nová koncepce Václaváku, kam se klobásy nevešly? Volná tržní soutěž vs. regulace kvůli zmíněnému znevýhodňování obchodů s výlohama? Anebo prostě jsou v pozadí ještě jiné zájmy? Budou stánky skutečně hl. m. Prahy anebo je Praha "výhodně" někomu pronajme a ten získá solidní monopol na pouliční prodej na Václaváku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam