• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: chvíli jsem přemejšlel, co mi tahle tvoje rétorika připomíná.. pak jsem shodou okolností zkouknul tenhle pořad:

    Normalizace — Osobnosti na ČT24 — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-na-ct24/osobnosti-na-ct24/120280-normalizace/

    A ano, vyjadřuješ se jak klasickej normalizační kádr Hamstře, jen místo mániček mluvíš o dredatejch hipíkách. Zbytek je jak vystřiženej z projevu svazáka z SSM.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: No sem na ně zvědavej, my to vzdali po dvou měsících. Imho už Kulaťák zůstane nedokončený minimálně několik dalších desetiletí, pokud ho vůbec kdy někdo dostaví......
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: díky.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: jojo, líp si to napsat nemoh :D
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Ani NESEHNUTÍ, ani jiný dredatý hipíci, co se nechávaj vydržovat pracujícíma lidma, mě nezajmaj. Opravdu nebudu číst výplody všech možnejch sdružení rádoby intelektuálních flákačů. Stačí ti to takle? Jsi schopný akceptovat tento můj postoj?
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: místo těch blbejch nic neříkajících keců by ses na to moh aspoň podívat. Divim se vlastně, že zrovna o NESEHNUTÍ a jejich práci v týhle souvislosti nic nevíš. Nebo vlastně nedivim..

    A postuju to znova hlavně proto, že ti to nešlo otevřít neasi..
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Nechme to bejt, nebo se zas rozjede dlouhej flame, ve kterým mi budete vysvětlovat, jak právo jedince na rozhodování o svém okolí a právo projevit svůj názor stojí nade vším - a pak mi dáte ban.... ;-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    VITEX: Říkejte tomu lenost nebo pohodlnost, ale já (a zjevně nejsem sám) odmítám trávit nakupováním víc času, než je nutné. Vietnamský večerky sou fajn, ale velkej nákup tam neudělám.
    Nicméně teorie, že obchoďáky sou zlo, který nikdo nechce, teda vastně chce, ale neměl by chtít, bo je to lenost a ta by se měla potírat - to už zavání až moc velkou svobodou...

    Ale to už je fakt mimo téma, popojedem...
    VITEX
    VITEX --- ---
    HAMSTER: Lidi do obchoďáků žene hlavně vlastní lenost. Dá se tam zaparkovat atd ...
    Já osobně auto nemám a tak raději chodím k vietnamcům na rohu, i když si pár korun připlatím. Ale já jim to přeju, bo sou tam celý týden od šesti do jedenácti, slušný, milý a skromný lidi ...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Nikde nepíšu slovo chudáci, příjmy jsou z velké části otázkou schopností a práce, ne štěstí nebo smůly. Ale věřím, že tě to pobavilo, ty máš jistě představu, že peníze se rodí v bance a prostě každý měsíc ti na účtě nějak dozrajou...

    Ten odkaz mi nechce naskočit, ale jistě tam bude spousta analýz, který ukazujou, jak nákupní centra nikdo nechce. Je mi ovšem záhadou, proč tam teda všichni nakupujou, když nechtěj. Malý obchody stále jsou, ale trpí malýma tržbama. Asi lidi někdo do obchoďáků žene násilím...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: tvoje obhajoba developerů tím, že ti chudáci se musí sami živit a sehnat každý měsíc zakázky mě upřímně pobavila :))

    Problém nákupních center má mnohem víc aspektů a prostě záleží, jak to vnímáš. Přeci nejde jen o to, že se někde něco postaví a někdo na tom vydělá.

    Osobně to vnímám podobně, jako třeba brněnské NESEHNUTÍ:

    http://www.hyper.cz

    Kdybys to náhodou neznal, najdeš tam celou řadu informací (publikace, analýzy, výzkumy atd.), které minimálně potřebnost nějakého nákupního centra (hypermarketu) kdekoli relativizují.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Nevím, jak přesně si představuješ v praxi to "převzít pak zodpovědnost a dlouhodobě se starat".

    Co se těch bytů týče, malých bytů vzniká momentálně docela dost a ceny jsou poměrně dole, ale zas nevím přesně, co si představuješ pod pojmem rozumná cena. Já vím, že ti to možná bude připadat jako nabubřelost velkých pánů kravaťáků a peníze jsou pro tebe daleko za sociálním rozměrem takové akce, ale ono se to prostě zaplatit musí. Když řeknu chlapům na stavbě, že jim můžu dát jen 30 peněz na hodinu, protože stavíme malé byty za rozumné peníze pro chudé studenty, tak mě místo pochopení zabijou.
    To je právě to, o čem sem psal - takle když sedíš ve své kanceláři nebo kde děláš, máš svůj pravidelný příjem a svůj klid, tak si můžeš říkat, proč že oni nepostaví pro ty chudé studenty nějaké levné byty, vždyť peněz mají dost... Ale jakmile by za tebou přišel tvůj šéf, že ti plat stáhne na 8.000,- čistýho, protože rozjíždíte nový projekt na pomoc nezaměstnaným samoživitelkám, bude tvoje sociální cítění to tam, protože i ty musíš z něčeho žít.
    V těch rozpočtech to totiž není tak, že kdyby si šéf nepořídil Mercedes, ale Škodovku, mohl by zlevnit metr bytový plochy o tisícovku - při takových velkých stavebních projektech je ten Mercedes jako kapka v moři. To jako napsat, že kdyby premiér neměl k dispozici dvě limuzíny a Kramářovu vilu, můžou se snížit daně. Nemůžou....
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Se zadostiučiněním čtu, že i brněnská Vaňkovka... :-)

    Na Praze 6 obchodní centrum chybí, ty studie sem viděl. Je tam vpodstatě jen Billa v modrý menze u Kulaťáku a až u letiště je Šestka, jinak nikde nic, co by stálo za řeč - a to podél celý Evropský. Chtěli sme stavět přímo na Kulaťáku (ano, ježišikriste, přímo na Kulaťáku, ale je tam volná parcela, Kulaťák není dokončený tak, jak byl plánován), nakonec to nedopadlo kvůli pozemkovým problémům..

    A fakt mě nebaví ty řeči o zlých spekulativních developerech. Když byste se měli sami živit, tak na problém vydělávání peněz a jejich hodnotu koukáte trochu jinak. Takle pohrdavě se na vydělávání peněz může koukat jen někdo, kdo má svou kancelář, osmihodinovou pracovní dobu a stálý plat. Ti kdo musí každý měsíc někde sehnat zakázky a peníze, aby jim ten plat mohli vyplatit, si něco takovýho dovolit nemůžou a stejně na ně ještě všichni nadávaj. Ale pro vejplatu si přijdou vždycky, tu kupodivu nikdo z morálních důvodů neodmítne.....
    NOIK
    NOIK --- ---
    tak o zástavbě bořislavky (sic v souvislosti s timhle http://www.stavebni-forum.cz/cs/article/5603/projekt-evropska-city-stavi-i-na-vytribene-povesti-lokality/ - nevim jestli je to to samý) se mluví už od roku 2001 - o tři roky později kvůli tomu byla zbořená pozoruhodná funkcionalistická trafostanice od josefa kříže http://www.zastarouprahu.cz/ruzne/borislavka.htm
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Vám se snad ty hangáry na Zličíně líbí? Tak si představujete příjemné nakupování hodné kulturní úrovně města Prahy? Když už nákupní centrum (a to prostě bude, doba je hektická, skutečně pracující lidi nemaj čas brouzdat po obchůdcích), tak jednoznačně preferuju stavby začleněné do města a projektované jako architektura, ne jako hangár s letištní plochou parkoviště. Městský projekty maj imho poměrně slušnou úspěsnost (jo, Palladium a Myslbek sou zrůdy, ale Kotva, Anděl, Černá růže, My /Národní třída/ nebo si neskromně troufnu říct i Arkády Pankrác nejsou špatný), centra na periferii sou tragický všechny (snad až na Šestku, ale to je celý komerční omyl a uvnitř - no nic moc...)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    YBUKO: tak důležitý je, že si na tom někdo namastí kapsu přece.. život jde dál.

    A taky je potřeba do budoucna myslet na ty všechny umouněný a nepřizpůsobivý (bezdomovce). Z obchodních center na periferiích se můžou s klidem stát centra českejch favel. Investice prostě :)

    ***recyklace/kapitálu
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    YBUKO: aby taky ne :)
    Obchodní centra bojují s krizí. Přilákat lidi je čím dál těžší - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/obchodni-centra-jsou-v-krizi-dgz-/ekoakcie.aspx?c=A120909_204451_ekoakcie_brm
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    chvíli jsem si říkal, jestli to není nějakej ještěrskej humor :))

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam