• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    (byla bych ráda, kdyby tu postupně vznikal list blešáků s kontakty i recenzemi, nějaký základ postupně vytvořím ale budu moc vděčná za doplnění - třeba mimopražské blešáky v ČR z vlastní zkušenosti prakticky neznám - a přihodím sem cokoliv z diskuse)

    Pravidelné blešáky v ČR
    Praha
    Kolbenka - každou sobotu a neděli od 6 do 13 hodin. Musí se zažít - je to město ve městě se svojí komunitou. Lidma, který člověk normálně nepotká v takové koncentraci (zlodějíčci, překupníci, rusky mluvící osoby). Ve velkém množství také "spodní třída", která zde ve velkém skupuje zlevněné a prošlé potraviny. Vedle klasického blešákovského zboží jsou tu k dostání právě hlavně levné potraviny, nekvalitní spotřební zboží, ale třeba také elektronika a elektrotechnika.
    Mírák a Náplavka - Každou sobotu: poslední sobotu v měsíci Mírák (když ho MČ P2 povolí), jindy Náplavka - dost komorní, ale fajn atmosféra (u vody, lodě, spousta turistů), prodej spíš čistě staré veteše a starožitností i ručních výtvorů (látkové kabelky, filcové brože apod.)
    Roztoky u Prahy
    Blešák Roztoky - Jen dvakrát ročně, zato vydatně. Roztoky jsou dost specifické fajn lidma.
    Buštěhrad (mezi Prahou a Kladnem)
    Buštěhrad - sběratelské trhy a blešák - dva víkendy v měsíci (většinou druhý a poslední). Jsou tam převážně s sehnání starožitnosti, myšleno spíš jako žádný nový věci např. jako na kolbence. Seženeš tam hodiny, nábytek, vojenské věci, šperky, porcelán, sklo, kuchyňské vybavení, loutky, bižuterii, známky, pohledy atd. (XENA)
    Plzeň
    Štruncovy sady - každou sobotu a neděli. Milé, komorní, hezké prostředí mezi stromy. Prodejci jsou v jednotných plátěných stáncích. Vedle klasického blešákového zboží je zde k dostání i zelenina a další produkty místních výrobců a třeba sekáčové oděvy (TAMARIX)
    Trhy za bazénem - Antiktrhy - každou sobotu a neděli od 6 do 12 - něco ve stylu Kolbenky, ale "civilizovanější" a větší. Prodejci mají své zboží na stolcích, na zemi se povaluje minimum věcí. Stejně jako na Kolbence zde člověk při troše štěstí sežene úplně všechno, hadráři si navíc přijdou na své obrovskou haldou sekáčových oděvů. Až budete mít cestu do Plzně, rozhodně doporučuji! (TAMARIX)
    Přerov
    Výstaviště - V sobotu nebo v neděli ke konci měsíce, jinak o tom nic nevim



    Pravidelné blešáky v zahraničí
    Německo
    Mnichov
    Bad Tölz u Mnichova - Každou neděli. Je to trochu z ruky, ale stojí to za to. Dá se tam sehnat snad všechno z německejch salaší. (kroje, malovaný nádobí, obrázky jelenů u lesa atd.. atd..) Dostanete se tam, když vyjedete z Bad Tölz směrem na Mnichov - bude to po pravý straně na takovym velkym placu za nákupákem (GANYAL_YABANI)
    Berlin
    Mauerpark - Vyskytuje se tam úplně všechno. Starožitnosti, krámy, desky, knihy, hadry, odznaky, knoflíky, šperky, klobouky, boty, ... a je to celkem bordel. Mísí se tam spousta různých lidí od noblesních dam po špinavé španělské hipíky a je to boží. Jen trochu moc lidí, v 11 to ještě šlo, po dvanácté tam vzniknou jízdní pruhy a svoboda pohybu je ta tam.
    A samozřejmě je tam spousta stánků s občerstvením, dost často to mají Arabové. Každou neděli od rána do asi 16:00. Další recenze: http://www.czechfashionisto.com/2011/10/blesi-trh-v-mauerparku.html
    Arkonaplatz - Koná se každou neděli do 2-4, má výbornou atmosféru a je vyhlášený předevsím věcmi z 60. a 70. let. Kromě toho je tam spousta hadrů a krámů a je vidět, že tam prodávají normální lidi z okolí své věci a baví je to. Kolem je park, dětské hřiště s výborným hradem a spousta fajn kaváren.
    Antik- und Buchmarkt am Bodemuseum - Je to přesně to, jak se to jmenuje, s výjimkou pár stánků desek, klobouků a tak. Pro mě trochu nuda, moc učesané :-). Koná se každou sobotu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam