• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLORKosy - kosení - kosišťata - naklepávání - babky - senoseč
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    OGMIOS: Nabidka hezka, ale Orawa je kurwa daleko. O prazdninach ale asi dostanu opustak, takze bych asi i mohl... (prcek a zena zustanou doma).
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Tohle nebyl nejaky utok, chran buh. Jen z techto skoleni mivam ne uplne dobry pocit (zejmena pomer cas/vykon). Mam praci, prcka a nelaka me stravit dva dny a x tisic za naftu a kurs, misto trihodinovky na miste, za kterou bych rad dal 500-1000czk. Na druhou stranu me ale u tebou nabidnutych skoleni zaujalo, ze si vozi kosy z Rakous. Mas predstavu, kolik vyjde takova kosa? Mam dva metry, kosu bych chtel velkou - na velke, ploche prostranstvi. Okolo stromu to doposud zvladam krovinakem.

A jeste jedna vec: Nemate nekdo tip, kde koupit ploskorez? Vzhledem k tomu, co vetsinu casu delam, mi to prijde jako skvela vec.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOUSICEK: tak pojed se mnou za prastrejcem na Orawu. ten jeste porad kosi ruco seno na zimu pro kravku ;) taky bych se potreboval naucit kosit, vcera sem to vzal do ruky a ten tocivej kosici zpusob mi fakt nesel. tak sem to vzal po svojim a tu zahradu pokosil ale fakt divne :D
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KOUSICEK: Tak si toho sedláka sežeň. Nápověda: dneska nikdo kosou už neseká. A sekat co druhý den pár metrů pro králíky zní možná pěkně, ale nic to neznamená. Tyhle kurzy dělají machři, co mají za sebou desítky hektarů pokosených luk a kteří se tím zabívají dlouhodobě. Jinak bych je tu nesdílel. Ve Valašských Kloboukách se kosí cca 33 let a většina lidí, zde zmíněných se učila tam. Nevykládej si to špatně, ale půl den Ti dnes nikdo jen tak nevěnuje, možná dobrý známý či kdo z rodiny, takže tohle jsou jediné šance, jak se tomu naučit. Do Klobouk navíc můžeš zadarmo. Ve Valči to stojí tuším tři čtyři stovky, včetně stravy.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Dekuji, nicmene bych preci jen osobni pristup primo na miste. Jsem takovy plachy a citlivy chlapec, ktery se v kolektivu dlouho aklimatizuje a chvili trva, nez se prestane schovavat v prilehlych houstinach.

Ted trochu vazne: Obecne mam problem s podobnymi kursy - na zacatku pred kursem si pripadam jako nymand. Po kursu zjistim, ze jsem si vse dulezite precetl a vyzkousel a ze nymand je prednasejici. Zkratka, ze jsem zabil dva dny a spoustu penez necim, co vlastne umim. Nepotrebuji esoterickeho ekologicky smyslejiciho nadsence v batikovanem poncu s krasnymi teoretickymi predstavami - radsi bych sedlaka, ktery seka kazdy druhy den, je mu sedmdesatdevet a porad chodi jako jura. A ke svacine si da kus chleba se spekem. Ale zkusim se zastavit v te Stromovce.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KOUSICEK:

http://www.vianatura.cz/akce/102-kurz-koseni-25-26-kvetna-2013

+
    8. června Valeč u Karlových Varů
    14.června Stromovka v Praze
    15.června Malá Vrbka v Bílých Karpatech
    1.července do 14. července Valašské Klobouky, ČSOP Kosenka
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    Ahoj, mam asi 6tis metru celkem rovne zahrady (vojteska, pampelisky, trava a semtam nejaky bodlak) kousek za Prahou. Kosu jsem v ruce drzel asi dvakrat a .... nezranil jsem se.

Rad bych nasel nekoho, kdo by mi venoval nejake sobotni/nedelni odpoledne, nakoupil se mnou vybaveni a poradil, jak se to drzi a tak.

dik.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    sobota ráno v devět - kosení Vršovický proluky (Praha - Vršovice, zeleň mezi Krymskou a Moskevskou), bližší info v poště
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    15.6. - "Horňácké kosení Malá Vrbka"
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Dark Ecology | Paul Kingsnorth | Orion Magazine
    http://www.orionmagazine.org/index.php/articles/article/7277
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    VSOUKOLOHLOR: =)..Já si ho zase představoval tady na Podlesí, Pouštích, nebo Urbánkově palouku, jak stojí na kraji, na posledním kousku pevné půdy a snaží se doseknout, co nejdál..
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HONZISSH: Bych ho vzal na Brouskův mlýn, tam by se panečku naučil správnému postoji.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HONZISSH: Tak to je gól. Ale typické. Hlavně že taiči.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HONZISSH: :-DDD
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    VSOUKOLOHLOR: No, tady nám vysvětloval, jak se naklepává (jako bychom byli tupci, kteří to nikdy nedělali) a nešel zastavit, dokud nám to celé nevysvětlil a pak nám začal vysvětlovat úplné základy a na to už polovina kolegů neměla nervy a odešla (jsme 4). Já si to vyposlechl do konce (děs!!!) a pak jsem se ho zeptal, jak by kosil v bažině a na to mi odpověděl, že by si našel nějaké místo, kde by mohl v klidu stát a udržovat ten "jediný správný postoj"..=)
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    BLANITCHKA: No, my křoviňák používáme také často, ale občas to hold nejde (ne, že by to bylo nemožné, ale proto, že určité lokality máme ve smlouvách napsaná, jako "ručně kosené")..=)..
    No, na korzech by asi bylo kontraproduktivní, kdyby se tak chovali.. A je pravda, že když to člověk zkouší sám a bez nějaké "instruktáže", tak na to většinou nemá nervy a odradí ho to.. I když já bych za to peníze nedal. Já, jako pražské dítko, si řekl dědovi, aby mě to naučil. Ale děda nebyl jediný člověk v okolí a většinou, když člověk přijde za někým starším a slušně ho požádá, tak mu to přeochotně vysvětlí..
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HONZISSH: To mi připomíná, že prý když přijel Peter Vido do Valašských Klobouků, taky tam prý pohořel, a to tam přitom tráva je (obecně) docela pěkná. :-)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    HONZISSH: třtina ve svahu.... to beru křoviňákem. :))))

Já je nijak neobhajuju, za sebe pouze rikam, ze pro nekoho, kdo k tomu ani nepřičuch to určitě nebyly vyhozenzý peníze. Na kurzu se arogantne nechovali. Eshop mi prijde taky fajn.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam