• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLORKosy - kosení - kosišťata - naklepávání - babky - senoseč
    TSOH
    TSOH --- ---
    KEIKIN: nabídni lidem z okolí co mají zvířata... starší člověk bude určitě rád.. a nebo kompost (škoda to pálit...)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Dotaz, máte nějaké zkušenosti co ze senem ? U mně je problém, že mám svažitý pozemek a nechce se mi to řešit tím, že bych někde sháněl traktor/koně/teru. Část sena jsem dal pod střechu, ale to přenášení v plachtě už mně nebaví. Nějaké seno mám kolem stromků, něco asi spálím, ale co s tím zbytkem ?
    TSOH
    TSOH --- ---
    jak doporučujete mít kosu nastavenou při naklepávání ?
    pro info vkládám dvě videa, kde je vždy kosa otočená jinak:
    https://www.youtube.com/watch?v=BMLPbB3hv4E
    https://www.youtube.com/watch?v=WISx8yJjrj4
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    někdo zítra ráno ve Stromovce?

    já na beton!

    POZVÁNKA: Společné kosení ve Stromovce
    http://www.lhmp.cz/skolky/2014/05/pozvanka-spolecne-koseni-ve-stromovce/
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    Pokud by měl nějaký sekáč zájem přivydělat si zřejmě pravidelným kosením cca 5-6.000m2, různorodý terén spíš v mírném svahu, tak skorosoused by měl o takovou službu zájem. Sám to seká traktorem, ale zmínil se mi takto. Kousek od Turnova.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    HAAALA: jde tam někdo? Pražákům bez kosy můžu zapůjčit vybavení (podmínka - zn. čestně vrátím + obsáhlý vylíčení praktik :-)
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    Hledame sekace (a hrabace ;) kteri nemaji co kosit a kteri by meli chut nam za jidlo a pivo pomoci kosit naz pozemek pod Blanikem.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    kurs kosení v Praze:

    EKODOMOV - Vracíme, co si bereme. Víme jak, víme proč.: Kurz kosení
    http://www.ekodomov.cz/...C%7Cview-month%7Cpage_id-315/tx_cal_phpicalendar/rok-2014/mesic-05/den-30/
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    pozvánka na Vysočinu 49°24'0.533"N, 14°59'2.642"E

    HAAALA
    HAAALA --- ---
    VSOUKOLOHLOR: pokud to budete posouvat, rád se zúčastním... á propos ve Strašnicích je dost ploch, kde by se tohle dalo bez odkladu (a hlavně bez rizika, že budou louky zatopený) uspořádat...
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Opet po delsi dobe planujeme dve pracovni akce v prazskych
    prirodnich pamatkach, prijde pomoci prirode a prazskym brontosaurum!

    sobota 22.6. od 9:00 Hrncire (zastávka Hrnčířský hřbitov)
    sobota 13.7. od brzkeho rana U Branickeho pivovaru

    V Hrncirich budeme hrabat a premistovat travu a rakosi z podmacenych
    luk. U Branickeho pivovaru budeme kosit a hrabat travu a take
    vysekavat nalety.
    Tesim se na vsechny pomocniky, hlaste se mi na mail
    rostislav.konupka@centrum.cz pripadne na mobil 722 561 150,
    podrobnosti.
    Diky moc za pomoc a MSF!
    Rosta
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KOUSICEK: Ruší se to, Stromovka je žel zavřená, kvůli bezpečnosti.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    vim, je to az v patek -- uz je stromovka otevrena a jak to tam vypada?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    tak sem si koupil kosu 50tku na takoveto kolem roku, stala kolem 250kc.ale ta tvrdost mne zarazila, naklepaval sem ji a ne a ne dneska sem na ni vytahnul kilove kladivo a poddala se a uz je pekne naostrena a je radost s ni sekat. Ono ne ze by se dalo rici ze je to levne je proste tvrda, casem uvidim ma li to efekt i v tom ze dil vydrzi ostra.....kazdopadne mi ta kosa dala poradnou celodennou skolu s kosama. uz jich mam zbirku... jo a sem zvedavej pojedu do lanova na kurz kterej je zdarma tak sem zvedavej co mi tam este reknou za novinky.kdo se chce pripojit, nekde dolu byl link.....
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KOUSICEK: Pořídil jsem teď tuto http://obchod.vianatura.cz/kosy/kosa-hartstahl-75cm-detail .. Tu 60cm FUX + kosiště 160cm mám od loňska a spokojenost ... Naklepat/nabrousit jsem ji zvladl sám, stejně jako pokosit pár tisíc metrů, nic velice na tom není, jen se do toho pustit a být trochu zručnej :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOUSICEK: no daleko to je. ja sem ze severu cech takze si vyjedu 70km na dalnici v polsku. potom nakejch 400km do krakova a pak jeste 100kilaku zpatky na hranici se slovenskem. no chtel bych tam vyrazit s rodinou letos, ale nevim kdy. vloni jsme tam byli na zacatku zari. to bylo po prazdninach. skoncila ubytovavaci sezona a my meli celej penzionek pro sebe. nevyhoda je ze uz tam umi bejt chladnejs tou dobou. na penzionu sme bydleli kvuli dcerce pac strejc ma jen studnu a teplou vodu si clovek musi nejdriv ohrat na kamnech nez se vykoupe, holt pohodli civilizace. jinak ja tam byl po 15letech a se to tam neskutecne zmenilo. si pamatuju pred tema 15rokama ze tam jeste sklizeli na polich obili rucne kosama ale dneska tam uz jsou jen pastviny. kdyz si clovek vyrazi do poli tak jeste fajn ale jinak se tam zblaznili a v malebny vesnicce nechali spadnout pulku drevenejch baraku a misto toho vystaveli hnusny monstra. lidi fakt nemaj soudnost.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    OGMIOS: Nabidka hezka, ale Orawa je kurwa daleko. O prazdninach ale asi dostanu opustak, takze bych asi i mohl... (prcek a zena zustanou doma).
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Tohle nebyl nejaky utok, chran buh. Jen z techto skoleni mivam ne uplne dobry pocit (zejmena pomer cas/vykon). Mam praci, prcka a nelaka me stravit dva dny a x tisic za naftu a kurs, misto trihodinovky na miste, za kterou bych rad dal 500-1000czk. Na druhou stranu me ale u tebou nabidnutych skoleni zaujalo, ze si vozi kosy z Rakous. Mas predstavu, kolik vyjde takova kosa? Mam dva metry, kosu bych chtel velkou - na velke, ploche prostranstvi. Okolo stromu to doposud zvladam krovinakem.

    A jeste jedna vec: Nemate nekdo tip, kde koupit ploskorez? Vzhledem k tomu, co vetsinu casu delam, mi to prijde jako skvela vec.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOUSICEK: tak pojed se mnou za prastrejcem na Orawu. ten jeste porad kosi ruco seno na zimu pro kravku ;) taky bych se potreboval naucit kosit, vcera sem to vzal do ruky a ten tocivej kosici zpusob mi fakt nesel. tak sem to vzal po svojim a tu zahradu pokosil ale fakt divne :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam