• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANSabayon Linux
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    net-p2p/transmission-remote-gtk je v portage
    ATAN
    ATAN --- ---
    jo a to remote-gui tam neni.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Pokud ti neco chybi, tak staci napsat bug s zadosti a pridaji to do Entropy celkem rychle, uz jsem to delal. Od gentoo jsem utekl, protoze uz me prestalo porad kompilovat. V sabayonu mam vse, co ma gentoo, jen nemusim kompilovat. Jediny co mi obcas vadi, ze aktualizace jsou nekdy zpozdene.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    V čem je to vlastně lepší proti Gentoo?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Sabayon se mě zamlouvá, ale jestli mě to nezačne rychle fungovat zdrhnu zase k Archu kde je všechno snadný.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Já mám asi něco blbě, nemůžu najít prakticky nic v repositářích, teď zrovna transmission-remote-gui můžeš se podívat u sebe jestli jen dělám něco blbě?
    ATAN
    ATAN --- ---
    resi, ale proc instalovat neco z portage, kdyz je to v entropy
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ATAN: portage neřeší závislosti? Já furt nechápu ten princip.
    ATAN
    ATAN --- ---
    s hromadou ano, ale ja zatim instaloval jen male veci, navic jsem vzdy zkusil najit zavislot nejdrive v entropy a jen pokud tam nebyla tak jsem ji instaloval z portage.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ATAN: takze instalovat pres portage neco s hromadou zavislosti je peklo.
    ATAN
    ATAN --- ---
    tak neni to standardni vec, ale kdyz se to udela spravne, tak proc ne. bohuzel entropy kompilovat neumi. mne osobne dela nejvice problem to, ze kdyz dam emerge -avuDN world, tak to nabidne k updatu i balicky, ktere jsou pres Entropy, ale maji nizsi verzi nez v Portage. Pak clovek musi vest nejaky zaznam emergnutych balicku a updatovat je vypisovanim seznamu misto world. aspon ja zadny jiny zpusob neznam.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Koukal jsem na ten clanek, a nevypada to ze doporucujou pouzivat portage soucasne s entropy a kdyz uz tak chapu spravne ze musim kazdej balik extra povolit? Moje anglictina neni nic moc a gentoo vidim poprve.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    to prostuduji, zatím to vypadá dobře. Mohlo by to být odolnější než archlinux.
    ATAN
    ATAN --- ---
    no Sabayon to ma trochu jako napr. Debian. Ma jen sabayon-weekly (stable) a sabayonlinux.org (unstable) repositare. Pak existuje moznost si pridat Portage s Gentoo a kompilovat si veci, ktere potrebujes. Jen je nutne emergnute balicky oddelit od Entropy, aby se ne nepletly, tim, ze se pridaji do /etc/entropy/packages/packages.mask
    vice zde:
    HOWTO: Safely mix Entropy and Portage - Sabayon Wiki
    http://wiki.sabayon.org/index.php?title=HOWTO:_Safely_mix_Entropy_and_Portage
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    equo je hezky ukecaný :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ATAN: takže to je všechno nastavené od začátku? nemusím povolovat žádné další repositáře? V archu je to potřeba, v Ubuntu bez dalších repositářů nemáš nic :(
    ATAN
    ATAN --- ---
    Vsechno, co mi chybi, si emergnu z Portage. Nebo kdyz mi nesedi USE flagy nejakeho balicku v Sabayonu, tak si ho take emergnu.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ATAN: Tak to klidně můžu začít s dotazy, zrovna hledám NetBeans 7.2 jsou nějaký další repositáře který můžu aktivovat pro přístup k novějšímu SW? S Archem jsem si zvykl na skvělou wiki a hodně akutální sw.
    ATAN
    ATAN --- ---
    no ja se priznam, ze nemam, co resit. vse jede jak ma. spis, kdyby nekdo mel nejaky dotaz, tak prosim.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Tady to ale žije. Nevím jak vy, ale já jdu instalovat Sabayon, původně jsem se sice po krátkém odskoku chtěl dneska vrátit k Archu, ale místo toho na pár měsíců zkusím Sabayon .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam