• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ABRAHAM:
    DRABICZ: Tak problém je už v představě, že by brýle měl řešit (jako celek) optik. Optik, překvapivě, řeší primárně skla, která zase nejsou taková věda, rozhodně ne z pohledu designu. Když chci dobré brýle, půjdu primárně za výrobcem brýlí - obrouček (který pochopitelně umí dodat i skla, nicméně je to pro něj vedlejší činnost).
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ABRAHAM: Ačkoli mám skvělého optika, má stejně jako ostatní svázané ruce nasmlouvanými firmami, tedy může odhadnout tvůj styl, můžete najít i barvu ale třeba nebudou sedět nanosníky a ocitnete se ve slepé uličce. Rád se podělím o toho svého - Oftalmed s. r. o. v brněnských Husovicích.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Jde o to najít dobrou optiku. Pokud je to baví, dokáží se zákazníkem dobře vybrat a poradit. A nemusí to být jen ty nejdražší. Sám jsem takového optika měl. Zajímal se o trendy, věděl co přichází do módy a vždy mi dobře poradil. Sám s tím mám taky problém, tak jsem rád že někdo kdo v tom fičí se o mě postaral
    JINX
    JINX --- ---
    hmm tak na toto absolutne nemam skill, asi bych taky potreboval nekoho kdo to vyresi za me
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    JINX: Jak říkají výše a taky podle toho, co chci vyjadřovat:-)
    Třeba tady je obrázek nějakých stylů.

Některé vypadají hodně příznakově a nekteré ne. Někdo si na tom založí identitu a chce být hodně vidět, někdo chce splynout, někdo chce neutrální, které padnou do jakéhokoli outfitu.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    JINX: Především podle tvaru lebky v oblasti očí - obroučky by měly kopírovat obvod očnic mezi obočím, nosem, lícní kostí a spánkem. Řada eshopů má možnost virtuálního zkoušení - např. https://cubitts.com/collections/spectacles u některých brýlí (brýle, kde je možnost Try-on). Jinak můžeš zajít do obchodů, které se specializují na brýle (a tím nemyslím optiky v nákupácích), kde jsou lidé, kteří tomu rozumí. Např. ty Cubitts, Maison Bonnet, E. B. Meyrowitz, L'Ingénieur Chevallier... v ČR bohužel moc neznám.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    JINX: stejně jako s kloboukem - podle tvaru obličeje, očí, barvy pleti/vousů a stylu oblékání.
    JINX
    JINX --- ---
    UMIAKI: Jak si ma clovek vybrat bryle ktere se k nemu hodi?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    STAM: To je super otázka! :-)
    Já tedy jako muž 39+ bych začal u brýlí. Sám je nosím a je to to první, co všichni uvidí.
    Vybereš si nějaké retro nebo moderní nebo bezrámečkové nebo barevné? Jak si vybereš brýle, které jsou jako ty, tak dalším krokem bude podle mě dobrý kadeřník, který ti poradí něco ke tvaru obličeje. Tohle jsou věci, které se mění pomalu.

Oblečení a boty změníš kdykoli, speciálně když na to máš rozpočet.
    STAM
    STAM --- ---
    Názory (nebo konkrétní doporučení) na služby osobního stylisty?
    (Jestli na tom záleží, tak jsem muž 40+ , chatbot mi na můj popis co bych chtěl vrací názvy jako „Neo-Vintage“, „Hipster Dandy“ nebo „Modern Gentleman“ 🤷‍) Nečekám žádnou radikální proměnu, spíš realisticky, vylepšení v rámci možností s ohledem na mou postavu, vzhled, současný styl. Ideálně nejen oblečení (asistované nákupy) , ale i celkový styl – brýle, střih vlasů atd.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    EXAGE: Nj., u levných rámovek je cena toho rámování asi největší nákladovou položkou.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ABRAHAM: Jo to byly časy když to šlo přes Le Premier a stálo to asi 2000-2500 :D. Teď je pomalu lepší koupit nový boty.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    EXAGE: To mě hodně překvapuje. Já je nikdy nevyužil přímo. Nechal jsem si boty opravit 2x, ale vždy to šlo přes LePremier. Tehdy jsem nezkoumal, že to jde přímo.
    Taková přímá zkušenost je ale dost děsivá.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    EXAGE: Já tam zatím nenechával dělat renovaci, ale všechny svoje starší Loake jsem tam měl na menších, včetně toho, že mi opravili dvoje semišový nerámovky, který už jsem si říkal, že budou na vyhození.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ABRAHAM: Urcite dam vedet, nicmene mi Churchilly jeste vydrzi, dost mozna daji i leto a na zimu bych je tam vrznul. Spis me stve ten Loake, uplnej fakoff zakazniku.
    Kdyby napsali, "budeme koncit s podporou mimo UK" tak jim tam s Aldwychama poslu dva mesice nazad i ty Churchilly, btw renovaci co udelali pred cca 7 lety tak oba podpatky jsem musel po case prilepit, protoze se zacaly odlupovat, zaroven leva boty obcas pocitove dela nekde mezi vrstvami podrazky nejaky pohyb, neni to nic hrozneho ale neni to 100% kvalita... na emaily, zda by to slo nejak resit napisou ze delaji uz jen UK.

S Aldwychema jsem poslal i origo krabici a dustbagy, vratily se v jiny krabici a bez dustbagu, psal jsem co to a vyfuckovali me, ze maj ne webu ze se nema posilat origo krabice ani dustbagy... takze jsem o ne prisel a nevratej mi nic. Pritom pri prvni renovaci mi naopak poslali dustbagy nove. Proces s DHL smerem od nich byl taky sranda, kdy po me DHL chtelo zasilku proclit a zaplatit nesmysl ackoli se jednalo o "vratku".

Tak tolik jen k tomu Britskemu gentlemanstvi. Docela me to stve, mel jsem ty boty rad a jejich Hyde jsou moje nejoblibenejsi boty vubec.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    EXAGE: Budu brzy resit stejny problem, tak bych byl rad za recenze jak tam pochodis. Diky!
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    GHOSTSTALKER: Díky, ta Panská má teda docela strašidelý recenze.. :)
    BOBASH: Tak asi zkusím, stejný tip mi dali v Cavalier, kde Loaky prodávají.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    EXAGE: Zkus s tím zajít normálně k českému ševci. Mně třeba Barkery podrážel Michal Pavlas (nicméně mám od něj boty; nevím, zda by to udělal pro někoho jen tak). Nebo zkus všeuměly v Panské https://www.servispanska.cz/opravna-obuvi-a-kabelek/
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    LOAKE - asi mě z nich trefí, poslední renovace Aldwychů drahá jak čert (fakticky skoro cena nových bot), plus problémy s DHL co chtělo zaplatit clo při návratu rekonstruovaných bot.
    Nicméně teď potřebuju rekonstrukci Churchillů a gentlemani z UK mi napsali, že renovace dělají už jen pro UK .

Má prosím někdo zkušenost s renovací někde mimo Loake fabriku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam